Ogród w słońcu

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród w słońcu

Post »

Sabinko ale napatrzyłam się na kwiatowo-pączkową wiosnę u Ciebie ;:138 ,nie ociągaj się z robieniem zdjęć ,przecież pięknie Ci wychodzą są śliczne ;:167
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

U mnie takiego szału jeszcze nie ma :D Agrest dopiero rozwinął pierwsze liście, forsycja nadal w pąkach, ale to już lada dzień. Noc minęła bez przymrozku, deszczu też nie pojawiło się jakoś specjalnie dużo. Może uda się podziubać coś w ogrodzie :D
Koci patrol pod aronią ;:306
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

No niezła fotorelacja,tulipany już tuż tuż....
Trzymam kciuki za Cristatę,moja tez wystartowała ;:333
Kobea moja jeszcze na spacerki nie wychodzi,ale chyba będę musiała zacząć ją przyzwyczajać...zasilasz swoją czymś?
Awatar użytkownika
kajko278
500p
500p
Od: 20 sty 2013, o 17:32

Post »

No Sabinko faktycznie aronia to istna sieweczka ;:333
Awatar użytkownika
MariaWy
1000p
1000p
Od: 3 lip 2011, o 22:12

Post »

Sabinko ale u Ciebie zieloności ;:oj ślicznie ;:138 .
Koty na patrolu super ;:215
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Maryś, koty po sterylizacji zrobiły się takimi pieszczochami, że nachylić się nie można, a już są przy cżłowieku i błagają o głaskanie.
Karina, gdybyś widziałą naszą minę..Przez telefon była sadzonka aroni, po przyjeździe krzaczek wiekszy ode mnie, spokojnie ponad 2 metry miał, nie mówiąc już o bryle korzeniowej ;:306
Aniu, moja kobea już od dwóch tygodni się hartuje..przypiekłam jej nawet kilka liści dając na zbyt otwarte słońce ;:131 póki jest w doniczce wetknełam jej pałeczkę nawozową do roślin kwitnących, później myśle, że będzie dostawała to co reszta - pokrzywowy eliksir wzrostu :lol:
Ewo, widzisz ty przynajmniej przymrozków nie masz, a u mnie wszystko szaleje, a w nocy kilka stopni na minusie i ciągły strach, że wszystko pomrozi :roll: Koty tylko czają kiedy ktoś wyjdzie z domu, jak pieski, nawet do sklepu odprowadzają ;:108
Grażynko, dziękuję za pochwałę, ale od kiedy jest już słonecznie i ciepło, jak już wybiorę się przed dom z moimi łobuzami, zabiorę ten cały piknik (kredki, kolorowanki, przekąskę , herbatkę), bo oczywiście jak czegoś zapomnę to oderwą mnie w najmniej odpowiednim momencie i dawaj np. po słomki do napojów..Czasami po prostu braknie ręki na aparat..a mam takie "kilometry", że nie zawsze chce mi się wrócić :;230
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kto powiedział, że nie mam przymrozków? :D Tylko dziś nie było, wczoraj -5. Aż się cesarskie korony powyginały.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
iwonaPM
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 13 sie 2011, o 18:01

Post »

Sabinko wpadam z rewizytą i muszę koniecznie powiedzieć ,że piękny ogród tworzysz ;:63 ja też stopniowo wykradam miejsca na ulubione kwiatuszki :D piękną masz już wiosnę :!: i oby było tylko coraz cieplej ;:108
Awatar użytkownika
merymg
200p
200p
Od: 4 mar 2013, o 14:22
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

;:138 Widzę, że stajesz się mistrzynią w obsłudze e-M-owego aparatu. Ujęcia kwiatów i pączków na drzewach ;:215
A za górką? "Wiosna pani radosna", tylko jeszcze troszku muszę swoje ;:41 niestety.
Małgoś
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Oficjalnie zawiadamiam, że doczekałam się deszczu. Nie "leje" tylko delikatnie pada takim przyjemnym jednostajnym tempem. Idealnie do podlewania. Chciałoby się powiedzieć majowy deszczyk, ale do maja jeszcze cały miesiąc..chociaż patrząc na przyspieszenie wiosny to maj by się zgadzał ;:173 Ależ namotałam ;:219 Około południa mamy liczyć na przejaśnienia więc popędzę poszukiwać wiosennych nowinek. Aaa byłabym zapomniała, nareszcie dotarły kraty/pergole zamawiane na naszym "ulubionym" allegroo. Pozostało czekać aż małżonek znajdzie chwilę na osadzenie nabytków... i już można zamawiać clematisy :;230
Ewo, a te korony jak przymrozi to jeszcze zakwitną?? Mam wrażenie, że niektóre narcyzy przymroziło i zamiast się rozwijać to pąk zaczyna zasychać to samo z częścią tulipanów. W ogóle nie chceą rosnąć tylko pączek w wersji mikro i tylko w liście idą ;:222
Iwonko :wit i zapraszam częściej, podobno weekend ma być bardzo ciepłu nawet ponad 20 stopni więc po dzisiejszym deszczu wszystko buchnie zielenią i kwieciem :tan
Małgoś, ostatnio miałam chcilę wolnego i odgrzebałam instrukcję obsługi ;:306 Mina mojego lubego bezcenna :;230 poczytałam, pokreciłam, testowałam, a potem wróciłam do ustawień automatycznych... ;:306 ;:306 mistrzem fotografi nie będę :roll: moja siostra ma zajęcia z fotografii więc jak wróci na przerwę świąteczną to zatrudnię ją jako prywatnego korepetytora ;:224
Awatar użytkownika
ann_30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2012, o 10:36

Post »

Ty szczęściaro.A u mnie sucho jak pieprz a do tego zimne wiatrzysko które jeszcze bardziej wysusza ziemię.Ale nie tracę nadziei,że może i do mnie zawita "majowy" deszczyk :D
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Deszcz u Ciebie u mnie nieprzerwani słonecznie chociaż nie mówię deszcz by się przydał.
Jestem ciekawa twojej listy powojników ;:224
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Koronom mróz nie przeszkadza, tylko trochę wykręca na boki :D Ale podobnie powinno być z tulipanami i narcyzami, niepokoi mnie to zasychanie pąków. To chyba nie od mrozu :roll: No chyba, że miewasz po -15, ale to raczej niemożliwe :roll:
Jakie powojniki wybrałaś? :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie po chwilowej niedyspozycji. Mąż się wreszcie zebrał w sobie i dzisiaj mam wreszcie śmigający komputerek ;:306 Chyba miał dosyć powiększającej się liczby zdjęć między jego firmowymi rzeczami, w sobotę bez słowa odłączył skrzeczącego potwora i zaniósł do naprawy ;:224 Mam niesamowite zaległości w waszych ogrodach, więc wybaczcie, że chwilkę mi zajmie nadrobienie. Tym bardziej, że za oknem nareszcie wiosna. Weekend był fatalny. Najpierw w sobotę zimno i wietrznie potem deszcze całą niedzielę, aż do przejaśnienia i rannego przymrozku w poniedziałek (było -6 :shock: ) teraz wszystko się zieleni w ogromnym tempie ;:oj , nam wrażenie, że każdego ranka jest kilka cm więcej róż, liści na drzewach oraz trawy a`la trawnik :lol:
Ewo, część tulipanów po prostu pozasychała. Reszta niby ma kwitnąć, ale są jakieś takie marne w porównaniu do ubiegłych lat. Pan w ogrodniczym powiedział, że to przez zbyt słabą zimę. Podobno cebule muszą być przemrożone :roll: Wybrać powojniki to gorsze niż tortury. No jak mogę wybrać 4 idealne kiedy jest tak wiele cudnych, uroczych czy zjawiskowych..Ostatecznie po nieudanych przesiewach rozpisałam sobie nazwy na karteczkach (10 szt wybrańców) i kazałam córce losować ;:306 Wypadło na Solidarność, Jerzy Popiełuszko, Innocent Blush i Matka Siedliska..Któryś z nich muszę zamienić na Andromedę, bo szanowny małżonek się uparł, ale nadal nie wiem który wybiorę. Powojniki jeszcze nie zamówione..czkam na "lewą" kaskę, za torty komunijne ;:170 mam nadzieję, że późne zamawianie nie zaszkodzi roślinom podczas dostawy.
Agnieszko, za deszcz to ja już podziękuję. Wszyscy mieli piękny, słoneczny weekend, a u mnie strach było nos wystawić za okno w taki ziąb. Powojniki opisałam już wyżej Ewci..Dobrze, że nie wiedziałam wcześniej o taaakim wyborze powojników. O ileż byłam zdrowsza psychicznie, a tak teraz kombinuje gdzie upchnąć kolejną kratkę :;230 Bo niestety mam paskudny mur zamiast ładnego ogrodzenia i po tym powojnik nie wydoli ;:145
Aniu, jak tam twoja susza? pokropiło chociaż odrobinę? Jeśli nie to zapraszam do mnie, próbowałam wczoraj powyrywać trawsko na rabacie i utonęłam w błocie :?

zaległości 8-)

zmrożona sasanka.
Obrazek

jedyny bratek w moim ogrodzie :oops: i tylko dlatego, że córcia dostała u pana w ogrodniczym ;:224

Obrazek

Obrazek

konwalie majowe

Obrazek

nareszcie ruszyła lawenda..dzięki Ci Panie za deszcz

Obrazek

Obrazek

chyba wreszcie doczekam się serduszek różowych

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

zdjęcie rodzinne..mama i córeczka

Obrazek

Obrazek

Obrazek

a tu proszę państwa mamy tojad (made in biedronka) oraz kocimiętkę sprezentowaną przez znajomą

Obrazek
Awatar użytkownika
ann_30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2012, o 10:36

Post »

No kochana widzę,że teraz to już nie wymigasz się brakiem dostępu do komputera bo zdjęcia wstawiasz fantastyczne. Sasaneczka przecudnej urody ;:63 U mnie wszystkie cebulowe kwiaty jeszcze w pąkach ale to chyba właśnie przez brak opadów.Wczoraj wieczorem pokropił deszcz ale w dosłownym znaczeniu "pokropił" ;:14 Jak następnym razem będzie u Ciebie padać to gnaj te chmury do mnie ;:108
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”