Moje królestwo- uczta dla oczu i balsam ...na wszelkie zło .

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moje królestwo- uczta dla oczu i balsam ...na wszelkie zło .

Post »

Krysiu ...ja swoim jaskrom żółte listki ...oberwałam , ale kupiłam już w pąkach i wsadziłam do donic /mis ...bo trzeba potem cebulki na zimę schować / wykopać .
Lantany żyją - dopiero zaczynają wypuszczać listeczki ...biała wiem , która jest ...Tutti - Frutti też ...a reszta ...nie mam pojęcia , która jest która odmiana ...chyba wypadało by je wszystkie w sezonie oznaczyć - te małe - sadzonki , gdy zakwitną ;:108
Dziękuję za miłe słowa ;:196
bozunia
1000p
1000p
Od: 30 maja 2010, o 01:41

Post »

Jagódko, ale masz rarytasy :shock: I te małe i te duże! Magnolia już szaleje, ależ ona piękna ;:167 Wiesz, że primula auricula od Ciebie ma dwa pączki kwiatowe :heja Cieszę się, bo w końcu doszła do siebie, źle ją początkowo posadziłam. Co Ty robisz, że tak pięknie kwitnie Twój pieris? Mój ma kwiaty tylko na dwóch gałązkach, w zeszłym roku też marnie kwitł... Zdrowy jest, tak przynajmniej wygląda. Okrywasz go na zimę? Jaskry jak róże :wink:
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

I u moich jaskrów były żółte liście, ale po ich obcięciu odrosły nowe i mnóstwo pączków kwiatowych :tan
Masz prześliczne prymulki i nie tylko... Aż serce się raduje patrząc na taką wiosenkę :heja
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Najpierw ślicznie dziękuję za pochwały moich roślin ;:180 myślę , ze jest to - miłość odwzajemniona . Ja je kocham miłością szczególną , prawie bez wielkich oczekiwań .
Bardzo się cieszę , że auricula będzie cieszyć Twe oczy ;:138 ...dla mnie - pełnia szczęścia , gdy zechcą zakwitnąć . Jednak mam odmiany trudne w prowadzeniu ( jeszcze są w żłobku :;230 - więc i pampersy czasem im zakładam )...to Girl , Fred Booley i Conservative .
Pieris od początku miał kwiaty - raz więcej , raz mniej . Początkowo rósł na innej rabacie , ale posadziłam go w drugim ogrodzie , bo koncepcja mi się zmieniła . Bywało ,że syn podczas koszenia potraktował go po macoszemu i jedna gałązka - leżąca prawie na ziemi została złamana . Nigdy go nie okrywałam , wychodząc z założenia - nie będziesz chciał współpracować - więc się pożegnamy . Większość roślin tak traktuję - nie męczę ich , ani siebie ...nie mam do nich żalu , że nigdy u mnie rosnąć nie będą . Chociaż nie powiem - zaprosiła bym wszystkie - ogranicza mnie zasobność portfela i wyższe wymagania . Owszem , podobają mi się szalenie pacioreczniki , mieczyki , dalie , etc...ale jest z nimi trochę zachodu , a sił z roku , na rok jest mniej .
Jaskry ...specjalnie zasadziłam do mis , by potem mieć je na uwadze po przekwitnięciu .
Miłego dnia Bożenko ;:168 ;:167

Aniu ... oj , tak - cieszy ogród wypełniony kolorami , a właśnie teraz jest ich najwięcej - zwłaszcza w prymulkach . Jaskry już przy zakupie miały liście boczne żółte - rozluźniając bryłę - wyrwałam je .
Raduje się ;:167 ...i to bardzo , gdy świat wokół robi się zielony , a kolory nawzajem się przenikają .
Serdeczności ;:196 - myślę , że i u Ciebie jest wysyp kolorów ...zapraszam w odwiedziny ...póki nie jest za późno ...na Dni Kwitnącej Magnolii - już zaczynają pierwsze skrzypce ...zaraz rozbrzmi cała orkiestra .
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Teraz nie wiem, czy się wyrobię, bo remont garażu trwa i rozpirz taki, że ;:223 A ten bałagan mnie tak męczy... W przyszły tygodniu jadę także do Muzeum Anatomii przy UJ w Krakowie na wycieczkę z klasą Aguni. No i praca... Ale może coś się uda wykombinować :D
Wzięłam się też za warzywnik i muszę przesadzić to, co mam w starym. No i co nie co posiać.
Awatar użytkownika
Iw
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2008, o 22:00

Post »

Och Jagódko, jaką Ty nam wiosnę pokazałaś ;:oj . Prymule u Ciebie dużo bardziej rozwinięte, a poza tym dużo więcej odmian
Aż miło na tyle kolorów patrzeć. A jak jeszcze popis da magnolia....... ;:303 Będzie święto :!: :!: :!:
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28

Post »

Jagodko-u Ciebie teraz tak kwietnie,subtelnie i barwnie,ze pewno na noc nie wracasz pod dach tylko sycisz oczy?
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jagódko ale Ci zazdroszczę magnolii . To dla mnie najpiękniejszy kwitnący krzew na świecie.
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Siedzę na stronkach medycznych , w sprawie szyn rehabilitacyjnych CPM ...muszę koniecznie ten sprzęt sprowadzić dla Janusza ...a nie jest taki tani ...nie zakup , a wypożyczenie z medycznych firm - za dzień - 32 zł + kurier 40 zł ...dziesięć dni , to koszt 360 zł ...a nowy ...od 9.900 wzwyż .

Dziękuję za miłe słowa ;:196

Marysiu ...sesja dla Ciebie ;:196

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Obrazek ObrazekObrazekObrazek

Ewuś ...nie - raczej spać pod nią się nie da :;230 ...bo zbyt zimne są noce ;:196

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Iwonko ...święto już się zaczyna .. będzie się działo ..oj będzie ...a Ty tak daleko ;:168
Kilka odmian prymulek zaczęło kwitnąć ...a liście dopiero się tworzą , a japońskie nawet nie mam pojęcia które to są , podobnie i storczykowy ...bo widać jakieś stożki wzrostu ...do liści im daleko - nie wspomnę o kwitnieniu .
Serdeczności ;:196

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Anulko...w razie problemów z wyrobieniem ...mam medykament ...służę pomocą ;:306 ...a tak na poważnie - wszak festiwal będzie trwal krótko ...może Terenia Cię zabierze ze sobą ?
Buziaki ...zwolnij odrobinę ;:196

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

I dla pozostałych zaglądających :wit

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28

Post »

Jagodko-zaniemówiłam nawet na piśmie!
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Magnolie ;:167 ;:167 ;:167 Przepiękne. Reszta oczywiście także :D Masz niesamowite rośliny.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Ależ masz teraz pięknie w ogródku ;:167 , a w dodatku Twoja Wiosenna Królowa ma swoje 5 minut ;:167 Szpalerek czerwonych tulipanów Sangwinarie, Primule .Jagódko co to za kwitek ten błękitny z dużymi pylnikami cudny jest .Pozdrowienia i ;:196 dla Was przesyłam. Masz teraz urwanie głowy .Na pewno uda Ci się załatwić taniej ten sprzęt dla Janusza
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
slanka-flora
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 3 gru 2011, o 09:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Tobie trudno czymkolwiek zaimponować,JAGÓDKO :wink:
Pojechałas po bandzie,szczególnie fotkami magnolii :!:
Pozdrówka,
Sławek
Awatar użytkownika
Kriss1515
1000p
1000p
Od: 15 cze 2012, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ach tam magnolia, wciąż mnie kusi. ;:173 Ciężka jest w utrzymaniu? Te ogromne pełniki to własne? ;:oj Czy to są lekko fioletowe zawilce? ;:oj
stokrotka1805
200p
200p
Od: 24 lut 2013, o 22:22

Post »

ŚLICZNOŚCI, KOCHANA ŚLICZNOŚCI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Po obejrzeniu zdjęć Twojej magnolii w poprzednim wątku, z rozpędu zamówiłam pięć! W tym jedna taka sama, a druga bardzo podobna.
Tylko, gdyby nawet mi nie zmarzła ( a tfuuuuuuuu!) to i tak nie doczekałabym takiej olbrzymiastej, bo musiałabym żyć ponad setkę ;:306 , bo z moim M. to kara, jak zesłanie w gułag ;:306

Pozdrawiam Lidka
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”