Sojusz starego z nowym cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
iwonaPM
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 13 sie 2011, o 18:01
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Sojusz starego z nowym cz.2

Post »

Zuziu ,ależ różnorodnego kwiecia już u Ciebie ;:138 wcale Twoja wiosna nie odstaje od mojej ;:224 ja Brukselę zdecydowanie wolę nocą ;:173 ale tam gdzie Ty przebywasz to jest sprzątane na bieżąco :D wyszłaś troszkę buźkę opalić ? :wink:
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Zuzanno-niesamowicie plenny ten lanckoroński niedźwiedzi czosnek,bardzo wielodzietny...Czy niskopodłogowy starający się Kredki ten sam co w zeszłym roku?
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p
Od: 15 maja 2013, o 09:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Iwonko nawtykane miejscami jak u cyganki w tobołku :D Ale lubię ten bałagan. Tak, wyszłam sobie na przechadzkę do pobliskiego parku, bo słońce w BRU to rzadka rzecz.
EwoEs w ubiegłym roku wyrosły maluśkie siewki a teraz mają już całkiem porządne listki. Chyba mu się spodobała stoliczna kwatera: wilgotno, cieniście, wapiennie... Fatygant Kredki od lat ten sam :roll: I jak co roku w szkodę włazi :evil: Niestety interwencje u właścicieli jakoś nie pomagają.

A tu jeszcze paka ze szkółki magda: głównie ostróżki, muszę je jakoś przechować do kolejnego wyjazdu na wiochę. Dwa krwawniki i naparstnice.

Obrazek

Obrazek

Posadziłam dwie piwonie bylinowe z poprzedniego zamówienia i liliowca Bela Lugosi.
Zuzanna Ten, kto się śmieje, ten ma nadzieję :) Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj
moje wątki miastowe i wiejskie
Awatar użytkownika
szelma
100p
100p
Od: 5 lis 2013, o 15:44

Post »

Pięknie wszystko kwitnie. Śliczne ciemierniki i miodunki zwłaszcza. A magnolii zazdroszczę. Nie ma szans żeby jakaś chciała rosnąć u mnie (klimat jak w suwalskim) a są takie piękne.
pozdrawiam
Kasia
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Bardzo ładne zakupy :D Nie słyszałam o takiej szkółce...
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

Ja mam w Magdzie stale otwarty koszyk, ale jeszcze się trzymam, żeby zamówienia nie sfinalizowac...już chyba niedługo, bo mają te miodunki których mi do kolekcji brakuje ;:224 A jeśli chodzi o klimaty, to jednak zdecydowanie wolę Twój cudny ogród od techno-Brukseli...szkoda, że Was nie zakwaterowali w tej przyjemniejszej części miasta :wink:

Ech, patrzę na te Twoje płotki i mi przypominają, że moje nadal w fazie przedwykonawczej...chyba dziś w końcu choć wierzbę potnę :wink:
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

I ja tam zawitałam ;:224 Ale koszyk zamknęłam, zapłaciłam, by ... mi więcej do niego nie wpadło :;230 Fajne tam są ceny, a po Zuziowych sadzonkach widzę, że warto zamówić :heja
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p

Post »

Dziewczynki, rzeczywiście,szkółkę mogę polecić. Ładne, zdrowe sadzonki, porządnie zapakowane. Oj Pat z przyjemnością wróciłam do mojego ogródeczka, Bruksela mnie jakoś przytłacza i ten wieczny turkot walizeczek :D
Dziś rano, po nowemu czasu poszłyśmy z Kredką na bieganko do lasu, suka wyelegantowana w nowych szelkach od W. :) Słonce przepiękne, ptaki się drą i ... zakwitły pierwsze zawilce. Zdjęcia marne, nic a nic nie oddają piękna tych kwiatów:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Las lubię w zasadzie o każdej porze roku, ale ten czas, kiedy mgiełka zieloności wydaje się unosić między zaroślami, jest dla mnie szczególnie miły a nawet wzruszający :)

Obrazek

W ogrodzie wszystko pnie się do słoneczka, a jeden z powojników to chyba rekord pobił wykształcając już pąk kwiatowy

Obrazek

Była mowa o miodunkach... kilka odmian opisanych

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Kolejne dwie różyczki

Obrazek

Obrazek

I mieszanka firmowa :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A, zapomniałabym: skrzynki zapełnione bratkami stoją na parapetach od frontu :)
Zuzanna Ten, kto się śmieje, ten ma nadzieję :) Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj
Jo37
500p
500p
Od: 20 sty 2009, o 10:32

Post »

Jaka wiosna w warszawskim ogródku. Bardzo ładne miodunki.
Na wieś oczywiście zapraszam . Umówimy się.
Pozdrawiam , Joanna
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p

Post »

Joasiu, no to jeszcze dwie miodunki z opisem:

Obrazek

Obrazek

A co tam, jeszcze jedna ale nn, za to w pełni kwitnienia :)

Obrazek

Pąki kwiatowe kalin:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ciemiernik taki cudny, że nie mogę przejść obojętnie :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Szafirki i pierwiosnek:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I niestrudzony nadzór, choć W. twierdzi, że Kredka powinna nosić odblaskową kamizelkę i kask, ponieważ dokonuje zniszczeń, jak ekipa budowlana :D

Obrazek

Obrazek
iwonaPM
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 13 sie 2011, o 18:01

Post »

Twój W ma rację ;:108 ja chyba też Cześkowi zafunduję taką kamizelkę :evil: albo wokół rabatek pastucha założę :wink: piękną masz wiosnę . u mnie brak miejsca na wszystkie chciejstwa ;:174
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sie 2012, o 14:52

Post »

No właśnie, jeszcze kaliny potrzebuję do swojego ogródka, ale to może dopiero na jesieni.
Zuziu, ciągle mam zapytać, jak pożar przeżyły Twoje grudniki i czy w ogóle przeżyły, bo to Ty zaraziłaś mnie miłością do nich. Mam na razie trzy, jeden właśnie zaczyna kwitnąć na biało i jest śliczny :). Jeśli nie przeżyły to będę produkować dla Ciebie sadzonki :).
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p

Post »

Iwonko wczoraj jeszcze byliśmy świadkami, jak Kredka w zabawie w "goń kota", przeleciała jak burza przez wszystkie rabatki :evil: W. od razu o tym pastuchu zaczął mówić i obawiam się, że na tym się skończy... Z miejscem też już coraz bardziej kiepsko u mnie :) Choć W. twierdzi, że pozostają przecież trawniki do zaorania :?
Asiu kochana! Z tego, co wiem, grudniki w większości nie przeżyły, inwentaryzacji jeszcze nie było, bo ocalone rośliny W. wywiózł przed rozpoczęciem remontu do siebie do leśniczówki. Tam opiekuje się nimi jego syn. Jak skończymy sprzątanie (jakoś utknęliśmy teraz) to przyjadą pogorzelcy i popatrzę. W tym okropnym zamęcie mogliśmy źle ocenić ich kondycję i w rezultacie coś przetrwało. A sadzonkami będziemy mogły się wówczas wymienić ;:196

Zasiewy w tym roku będę miała imponujące, jeśli oczywiście niczego nie sp...ę :wink: Wczoraj kolega Jacek, który, jak może pamiętacie, jest posiadaczem siedliska k. Węgrowa, przyniósł mi do pracy worek z nasionami zebranymi u siebie: astry, aksamitki, nagietki... Chętnie się podzielę, jakby co!
Jo37
500p
500p
Od: 20 sty 2009, o 10:32

Post »

Nadzór bardzo mi się podoba - jeden śpiący a drugi zdegustowany.
Co do tempa sprzątania - zaproście gości , to przed ich wizytą sprzątanie
przyspieszy i będzie z głowy.
Pozdrawiam , Joanna
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04

Post »

Kota może i trochę zdegustowana, ale przynajmniej demolki na rabatkach nie robi :lol:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”