Oto moje Storczyki
- madzik
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 27 gru 2007, o 09:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ale przecież jeszcze kwitnie, więc według nich jest pełnowartościowa...Nieważne, że jak już w końcu przekwitnie to wyląduje w śmieciach, bo do niczego innego się już nie będzie nadawać.
Kiedyś nie chciała mi pani przecenić cambrii, bo wisiało jeszcze parę prawie suchych kwiatków - w końcu jakoś ją przekonałam, że kwitnącą rośliną to z pewnością nie da się jej nazwać
Kiedyś nie chciała mi pani przecenić cambrii, bo wisiało jeszcze parę prawie suchych kwiatków - w końcu jakoś ją przekonałam, że kwitnącą rośliną to z pewnością nie da się jej nazwać

- MariaTeresa
- Od: 1 lut 2008, o 02:43
Witaj Dawidzie,
widzę że nieźle Cię zaraziło, skoro wypatrujesz po oknach storczyków
Mój małżonek też lubi kwiaty, nawet sobie kupił sabotka, ale opiekę całkowicie scedował na mnie.
Sporo moich znajomych kolegów, podobnie jak Ty lubi kwiaty i zajmuje się nimi, właściwie to tylko znam jednego, który ogłasza, że dla niego mogą nie istnieć...
Wspaniałych zdobyczy życzę
widzę że nieźle Cię zaraziło, skoro wypatrujesz po oknach storczyków

Mój małżonek też lubi kwiaty, nawet sobie kupił sabotka, ale opiekę całkowicie scedował na mnie.
Sporo moich znajomych kolegów, podobnie jak Ty lubi kwiaty i zajmuje się nimi, właściwie to tylko znam jednego, który ogłasza, że dla niego mogą nie istnieć...
Wspaniałych zdobyczy życzę

Pozdrawiam ciepło
Ulubieńcy MariiTeresy
Ulubieńcy MariiTeresy
-
- 500p
- Od: 19 sie 2008, o 21:59
menia i madzik zgadzam się z wami. Ostatnio wanda niebieska była w strasznym stanie i jej nie przeceniali, pomarańczowa zaczyna tracić kwiaty też biedna. Ale podaruję sobie ten zakup w Obi bo są powoli na wykończeniu
a ja za 30 zł to mogę kupić kwitnącego i niebylejakiego Phalaenopsisa
a nie suchą Vande

-
- 500p
- Storczykowa
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
no chyba rzeczywiście lepiej kupić Phalaenopsisa niż taką uschniętą Vandę... a może tak wybierz się na jakąś wystawę, jak masz możliwość... tam można spotkać Vandy w dobrym stanie, niestety też nie są tanie (z tego co zauważyłam to kosztują 80-250 zależy od wystawy i od Vandy).Orchideomaniak pisze:menia i madzik zgadzam się z wami. Ostatnio wanda niebieska była w strasznym stanie i jej nie przeceniali, pomarańczowa zaczyna tracić kwiaty też biedna. Ale podaruję sobie ten zakup w Obi bo są powoli na wykończeniua ja za 30 zł to mogę kupić kwitnącego i niebylejakiego Phalaenopsisa
a nie suchą Vande
-
- 500p
U mnie żadnych nowych okazów. "Budyń waniliowo-malinowy" rozkwitł całkowicie
pędy które puszcza z oczek stoją w miejscu, jutro dodam zdjęcia
Zielony dalej piękne kwitnie. Dzisiaj moje Paphiopedilum przekwitło. Na razie nie pojawiają się nowe pędy, liście ładnie rosną, i ostatnio zaczyna się pojawiać jeden nowy korzonek u mojego przekwitniętego białego Phalaenopsisa 

-
- 500p
- Storczykowa
-
- 500p
- Storczykowa
ja się zamierzam wybrać, ale chyba będę musiała pojechać dzień przed wystawą, czyli w czwartek. w sobotę to już żadnej Vandy nie będzie. a ja chcę Vandę. obowiązkowo niebieską w kratkę, najlepiej V. blue magic, bo taką widziałam na wiosnę i strasznie mi się podobała. nie kupiłam jej tylko dlatego, że była strasznie droga (160 zł). a na wystawy bardzo lubię jeździć, tylko niestety jestem zależna od T. bo jak go nie ma, to kto mnie zawiezie i kupi storczyki? na wystawie jest o wiele większy wybór niż w kwiaciarni. w tym roku marzą mi się Vanda, Phal. eqestris lub jakiś inny ładny, oraz biały w kropki.Orchideomaniak pisze:Tak to jest jak się w Stolicy mieszkaja na żadną wystawę się na razie nie wybieram
- Storczykowa