Oto moje Storczyki

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
madzik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 gru 2007, o 09:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dawid, Vandy w obi dalej kwitną. Niebieska nie wygląda ciekawie, bo przewiesili ją POD ten zlew, nad którym je zazwyczaj wieszali i korzenie baaardzo suche :(
Pozdrawiam
Magda
LINKI
Awatar użytkownika
menia
500p
500p
Od: 30 lip 2008, o 21:36

Post »

zamiast obniżyć cenę to oni znęcają sie nad biedną roślinką.
Awatar użytkownika
madzik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ale przecież jeszcze kwitnie, więc według nich jest pełnowartościowa...Nieważne, że jak już w końcu przekwitnie to wyląduje w śmieciach, bo do niczego innego się już nie będzie nadawać.
Kiedyś nie chciała mi pani przecenić cambrii, bo wisiało jeszcze parę prawie suchych kwiatków - w końcu jakoś ją przekonałam, że kwitnącą rośliną to z pewnością nie da się jej nazwać :D
Pozdrawiam
Magda
LINKI
Awatar użytkownika
MariaTeresa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2008, o 02:43

Post »

Witaj Dawidzie,
widzę że nieźle Cię zaraziło, skoro wypatrujesz po oknach storczyków :)
Mój małżonek też lubi kwiaty, nawet sobie kupił sabotka, ale opiekę całkowicie scedował na mnie.
Sporo moich znajomych kolegów, podobnie jak Ty lubi kwiaty i zajmuje się nimi, właściwie to tylko znam jednego, który ogłasza, że dla niego mogą nie istnieć...
Wspaniałych zdobyczy życzę :)
Pozdrawiam ciepło
Ulubieńcy MariiTeresy
Orchideomaniak
500p
500p
Od: 19 sie 2008, o 21:59

Post »

menia i madzik zgadzam się z wami. Ostatnio wanda niebieska była w strasznym stanie i jej nie przeceniali, pomarańczowa zaczyna tracić kwiaty też biedna. Ale podaruję sobie ten zakup w Obi bo są powoli na wykończeniu :D a ja za 30 zł to mogę kupić kwitnącego i niebylejakiego Phalaenopsisa :) a nie suchą Vande
Orchideomaniak
500p
500p

Post »

Mario Tereso :) cieszę się że są mężczyźni którzy lubią kwiaty tak jak ja :) Dziękuję za miłe słowa :)
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

Orchideomaniak pisze:menia i madzik zgadzam się z wami. Ostatnio wanda niebieska była w strasznym stanie i jej nie przeceniali, pomarańczowa zaczyna tracić kwiaty też biedna. Ale podaruję sobie ten zakup w Obi bo są powoli na wykończeniu :D a ja za 30 zł to mogę kupić kwitnącego i niebylejakiego Phalaenopsisa :) a nie suchą Vande
no chyba rzeczywiście lepiej kupić Phalaenopsisa niż taką uschniętą Vandę... a może tak wybierz się na jakąś wystawę, jak masz możliwość... tam można spotkać Vandy w dobrym stanie, niestety też nie są tanie (z tego co zauważyłam to kosztują 80-250 zależy od wystawy i od Vandy).
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Orchideomaniak
500p
500p

Post »

U mnie żadnych nowych okazów. "Budyń waniliowo-malinowy" rozkwitł całkowicie :) pędy które puszcza z oczek stoją w miejscu, jutro dodam zdjęcia :) Zielony dalej piękne kwitnie. Dzisiaj moje Paphiopedilum przekwitło. Na razie nie pojawiają się nowe pędy, liście ładnie rosną, i ostatnio zaczyna się pojawiać jeden nowy korzonek u mojego przekwitniętego białego Phalaenopsisa :)
Awatar użytkownika
Wanda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 mar 2008, o 11:44

Post »

Chyba jutro wyskoczę sobie na wystawę. Może sobie coś zafunduję, aby oczy jesienią cieszyło. ;-)
Orchideomaniak
500p
500p

Post »

To fajnie ja moze za jakiś czas tez kupię jakiś nowy storczyk :D na razie omijam kwiaciarnie i sklepy z kwiatami :D
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wanda pisze:Chyba jutro wyskoczę sobie na wystawę. Może sobie coś zafunduję, aby oczy jesienią cieszyło. ;-)
ale macie fajnie, że już jutro macie wystawę... ja jeszcze muszę miesiąc czekać. i do tego termin mi nie pasuje! bo w pierwszy dzień wystawy T. pracuje :/
Orchideomaniak
500p
500p

Post »

Tak to jest jak się w Stolicy mieszka :) ja na żadną wystawę się na razie nie wybieram :)
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Orchideomaniak pisze:Tak to jest jak się w Stolicy mieszka :) ja na żadną wystawę się na razie nie wybieram :)
ja się zamierzam wybrać, ale chyba będę musiała pojechać dzień przed wystawą, czyli w czwartek. w sobotę to już żadnej Vandy nie będzie. a ja chcę Vandę. obowiązkowo niebieską w kratkę, najlepiej V. blue magic, bo taką widziałam na wiosnę i strasznie mi się podobała. nie kupiłam jej tylko dlatego, że była strasznie droga (160 zł). a na wystawy bardzo lubię jeździć, tylko niestety jestem zależna od T. bo jak go nie ma, to kto mnie zawiezie i kupi storczyki? na wystawie jest o wiele większy wybór niż w kwiaciarni. w tym roku marzą mi się Vanda, Phal. eqestris lub jakiś inny ładny, oraz biały w kropki.
Awatar użytkownika
madzik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Duśka - Phal. equestris
Pozdrawiam
Magda
LINKI
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

madzik pisze:Duśka - Phal. equestris
wiem, ale zgubiłam to "u" szybko pisząc. tak czy inaczej, Phal. equestris bardzo mi się podoba. chciałabym taki, ale kwitnący...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”