Ogródek gagawi cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
gagawi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 gru 2007, o 21:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Izuś - kupiłam z myślą o fioletowym kąciku, ale veilchenblau strasznie rozłazi się na boki... i nie wiem, czy nie będzie za gęsto- czy nie będą sobie nawzajem przeszkadzać.

Ostatecznie - pierwsza mysl zawsze dobra... miał byc co prawda kardynał- ale on kwitnie tylko raz.

Haniu - konwalie z allegro to ostateczność, bardzo przykre mam doświadczenia z oszustami.
Koleżanka likwidowała konwalie wiosną, że też wtedy ich nie wzięłam... no nic pojadę do szkółki, może wygrzebię jakieś ostatnie zaskórniaki.
Grażyna W
Mój ogródek
regulamin
Awatar użytkownika
Jadzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 cze 2008, o 17:39

Post »

Grażynko przygotowałaś super miejsce pod róże ,na pewno nie długo w takich warunkach pięknie Ci urośnie i będzie to Duma Grażynki
Życzę miłego dnia :lol:
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

Byłam przed 8 na rynku(bo było miejce na parkingu przy rynku) ... żeby mamie kupić czerwonego hibiskusa i kupiłam ciemiernika i białe serduszka i lilię złoto łową czy cuśtakiego (mamie) i skończyła mi się kasa... na szczęście :)
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
hanka55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sty 2008, o 15:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Złotogłów ? :shock:

To ja za nia płaciłam 8zł +10 przesyłka :cry:
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

hanka55 pisze:Złotogłów ? :shock:

To ja za nia płaciłam 8zł +10 przesyłka :cry:
o złotogłów własnie :)

ale fajna ta babeczka. ma roslinki i zdęjcia.. jak nei wiem jak wyglądą to album wyciąga :)

No to ona ma po 5 zł cebulki. Ja kupiłam jedną bo na tylemi kasy starczyło ... ( a miałąm kupić sobei malinek)
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
gagawi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Od dwóch dni w domu net nie działa :evil: czuję się jakbym była odcięta od świata.

Ja również chciałam wczoraj pojechać do pobliskiej szkółki, ale w portfelu tylko 8 zł :cry: a poza tym i tak nie zdążyłam, bo wreszcie wybrałam się na wieś po obornik :D

Niestety nie ten najwartościowszy ( koński i krowi ) tylko z trzody chlewnej i kuraków. Ale i tak jestem szczęśliwa, namieszałam dwie pół-taczki ziemi z obornikiem i do dziury... Jeszcze dzisiaj ze dwie półtaczki ( juz samej ziemi ) i finito :P

Czy za dwa tygodnie będę mogła tam posadzić różyczkę? ( część obornika była sucha, ale widziałam tam też całkiem świeże kupki :lol: )

W pobliskiej szkółce ( Kapias Goczałkowice )w ten weekend są dni otwarte- można podziwiać stworzony przez właścicieli ogród , nasycić oczy i ... no właśnie... poczynić zakupy :D Przed takimi dniami otwartymi mają duży asortyment roślin. Sprowadzają dodatkowo różne ciekawe okazy.

Jak tu pomnożyć zasoby potfelowe :roll:

Jadziu, Izuniu, Haniu - dziękuję za odwiedziny :P
Grażyna W
Mój ogródek
regulamin
Awatar użytkownika
eukomis
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Kwiaty

Post »

Witaj Grażynko dzisiaj odbyłam spacerek po twoim ogrodzie masz śliczne kwiaty bardzo mi się podoba kręta ścieszka koło domu. Pisałaś o szkółce Kapias muszę namówić M żebyśmy tam pojechali, z Wodzisławia to nie ma tak daleko. ale też chcę jechać do CHorzowa na wystawę 20.09.08 .pozdrawiam Halina
x-T-s
---
Od: 15 cze 2008, o 20:23

Post »

ja omijam już ogrodnicze :cry: :cry:
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

a ja posadziłam różę bez obornika... bo nei miałam :(

Będzie rosła? ?????
z uśmiechami Iza
u liski
x-T-s
---

Post »

Iza

moje wszystkie róże, bez obornika.....i zdrowo rosną :lol: dałam im tylko ziemię do róż
Awatar użytkownika
gagawi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tessko - To jest gotowa ziemia do róż???? - mogłam nią zasypać moją dziurę???
Grażyna W
Mój ogródek
regulamin
x-T-s
---

Post »

Ja kupiłam dwa wory po 80 l pisało jak "wół" ziemia do róż,róże rosną,pięknie kwitną.....
i odpukać przez cały sezon zero chorób.....jedną teraz Papageno złapał mączniak,ale już pryskam wiec bedzie oki
Awatar użytkownika
gagawi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Re: Kwiaty

Post »

eukomis pisze:Witaj Grażynko dzisiaj odbyłam spacerek po twoim ogrodzie masz śliczne kwiaty bardzo mi się podoba kręta ścieszka koło domu. Pisałaś o szkółce Kapias muszę namówić M żebyśmy tam pojechali, z Wodzisławia to nie ma tak daleko. ale też chcę jechać do CHorzowa na wystawę 20.09.08 .pozdrawiam Halina
Halinko - dziękuję za wizytę i miłe słowa, ale gdzie mi tam do Twojego królestwa.

Nakuszaj Twojego M, nie będzie czego żałować :P
Grażyna W
Mój ogródek
regulamin
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
gagawi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tess pisze:Ja kupiłam dwa wory po 80 l pisało jak "wół" ziemia do róż,róże rosną,pięknie kwitną.....
i odpukać przez cały sezon zero chorób.....jedną teraz Papageno złapał mączniak,ale już pryskam wiec bedzie oki
No cóż, musztarda po obiedzie :?
Grażyna W
Mój ogródek
regulamin
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

gagawi pisze:
Tess pisze:Ja kupiłam dwa wory po 80 l pisało jak "wół" ziemia do róż,róże rosną,pięknie kwitną.....
No cóż, musztarda po obiedzie :?
I u mnie też. Sama zrobiłam ziemię i wsypałam. POtem ubiłam bo tam trawnik będzie i połąmałam wszystkie małe gałazki... trudno... jeszcze dbije .. w przyszłym roku będzie pięknie kwitła :)
z uśmiechami Iza
u liski
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”