Ogródek gagawi cz.2
- gagawi
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 20 gru 2007, o 21:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Izuś - kupiłam z myślą o fioletowym kąciku, ale veilchenblau strasznie rozłazi się na boki... i nie wiem, czy nie będzie za gęsto- czy nie będą sobie nawzajem przeszkadzać.
Ostatecznie - pierwsza mysl zawsze dobra... miał byc co prawda kardynał- ale on kwitnie tylko raz.
Haniu - konwalie z allegro to ostateczność, bardzo przykre mam doświadczenia z oszustami.
Koleżanka likwidowała konwalie wiosną, że też wtedy ich nie wzięłam... no nic pojadę do szkółki, może wygrzebię jakieś ostatnie zaskórniaki.
Ostatecznie - pierwsza mysl zawsze dobra... miał byc co prawda kardynał- ale on kwitnie tylko raz.
Haniu - konwalie z allegro to ostateczność, bardzo przykre mam doświadczenia z oszustami.
Koleżanka likwidowała konwalie wiosną, że też wtedy ich nie wzięłam... no nic pojadę do szkółki, może wygrzebię jakieś ostatnie zaskórniaki.
Byłam przed 8 na rynku(bo było miejce na parkingu przy rynku) ... żeby mamie kupić czerwonego hibiskusa i kupiłam ciemiernika i białe serduszka i lilię złoto łową czy cuśtakiego (mamie) i skończyła mi się kasa... na szczęście 

z uśmiechami Iza
u liski
u liski
o złotogłów własniehanka55 pisze:Złotogłów ?![]()
To ja za nia płaciłam 8zł +10 przesyłka

ale fajna ta babeczka. ma roslinki i zdęjcia.. jak nei wiem jak wyglądą to album wyciąga

No to ona ma po 5 zł cebulki. Ja kupiłam jedną bo na tylemi kasy starczyło ... ( a miałąm kupić sobei malinek)
z uśmiechami Iza
u liski
u liski
- gagawi
Od dwóch dni w domu net nie działa
czuję się jakbym była odcięta od świata.
Ja również chciałam wczoraj pojechać do pobliskiej szkółki, ale w portfelu tylko 8 zł
a poza tym i tak nie zdążyłam, bo wreszcie wybrałam się na wieś po obornik
Niestety nie ten najwartościowszy ( koński i krowi ) tylko z trzody chlewnej i kuraków. Ale i tak jestem szczęśliwa, namieszałam dwie pół-taczki ziemi z obornikiem i do dziury... Jeszcze dzisiaj ze dwie półtaczki ( juz samej ziemi ) i finito :P
Czy za dwa tygodnie będę mogła tam posadzić różyczkę? ( część obornika była sucha, ale widziałam tam też całkiem świeże kupki
)
W pobliskiej szkółce ( Kapias Goczałkowice )w ten weekend są dni otwarte- można podziwiać stworzony przez właścicieli ogród , nasycić oczy i ... no właśnie... poczynić zakupy
Przed takimi dniami otwartymi mają duży asortyment roślin. Sprowadzają dodatkowo różne ciekawe okazy.
Jak tu pomnożyć zasoby potfelowe
Jadziu, Izuniu, Haniu - dziękuję za odwiedziny :P

Ja również chciałam wczoraj pojechać do pobliskiej szkółki, ale w portfelu tylko 8 zł

Niestety nie ten najwartościowszy ( koński i krowi ) tylko z trzody chlewnej i kuraków. Ale i tak jestem szczęśliwa, namieszałam dwie pół-taczki ziemi z obornikiem i do dziury... Jeszcze dzisiaj ze dwie półtaczki ( juz samej ziemi ) i finito :P
Czy za dwa tygodnie będę mogła tam posadzić różyczkę? ( część obornika była sucha, ale widziałam tam też całkiem świeże kupki

W pobliskiej szkółce ( Kapias Goczałkowice )w ten weekend są dni otwarte- można podziwiać stworzony przez właścicieli ogród , nasycić oczy i ... no właśnie... poczynić zakupy

Jak tu pomnożyć zasoby potfelowe

Jadziu, Izuniu, Haniu - dziękuję za odwiedziny :P
- eukomis
- Od: 13 sty 2008, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kwiaty
Witaj Grażynko dzisiaj odbyłam spacerek po twoim ogrodzie masz śliczne kwiaty bardzo mi się podoba kręta ścieszka koło domu. Pisałaś o szkółce Kapias muszę namówić M żebyśmy tam pojechali, z Wodzisławia to nie ma tak daleko. ale też chcę jechać do CHorzowa na wystawę 20.09.08 .pozdrawiam Halina
- gagawi
Re: Kwiaty
Halinko - dziękuję za wizytę i miłe słowa, ale gdzie mi tam do Twojego królestwa.eukomis pisze:Witaj Grażynko dzisiaj odbyłam spacerek po twoim ogrodzie masz śliczne kwiaty bardzo mi się podoba kręta ścieszka koło domu. Pisałaś o szkółce Kapias muszę namówić M żebyśmy tam pojechali, z Wodzisławia to nie ma tak daleko. ale też chcę jechać do CHorzowa na wystawę 20.09.08 .pozdrawiam Halina
Nakuszaj Twojego M, nie będzie czego żałować :P
I u mnie też. Sama zrobiłam ziemię i wsypałam. POtem ubiłam bo tam trawnik będzie i połąmałam wszystkie małe gałazki... trudno... jeszcze dbije .. w przyszłym roku będzie pięknie kwitłagagawi pisze:No cóż, musztarda po obiedzieTess pisze:Ja kupiłam dwa wory po 80 l pisało jak "wół" ziemia do róż,róże rosną,pięknie kwitną.....
i odpukać przez cały sezon zero chorób.....jedną teraz Papageno złapał mączniak,ale już pryskam wiec bedzie oki

z uśmiechami Iza
u liski
u liski