Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 23

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
D-M
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2009, o 00:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 23

Post »

Aga bratki kupione.. :) pokazac mogę oczywiście ale gdzie u Ciebie? tylko że nie prędzej jak w poniedziałek, gdyż chcę porobić fotki aparatem i zgrać na laptopa.. :wink:
dziękuję że się podoba ;:196
trochę słonka na chwilę się przebiło przez te chmurki..ale jutro ma być pięknie 8-)
Ostoja spokoju...
Pozdrawiam Daria
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Dario, oczywiście, że możesz u mnie wstawić zdjęcia swoich brateczków :)
Kiedy otwarcie nowego wątku nastąpi, tak przy okazji?
Moniko, dzień dobry! Zatem przed Tobą cudowny weekend - trochę we wnętrzu, trochę w ogrodzie... żal nie korzystać z uroków tak cudownej, jak dziś, pogody... jest pięknie! Super, że marazm poszedł do kąta... niech tam siedzi do zimy ;-)
Pozdrawiam i miło mi, że Ci się podoba mój ogródek!
Ewuniu, tak mi się czasami zdaje, że ogród na przedwiośniu łysy... ale jak już któryś raz go dziś obchodzę, to dochodzę do wniosku, że nic bardziej mylnego. Ramy są, a reszta nabiera zieleni, kolorów i ciała... nie mogę się doczekać sezonu, gdy wszystko buchnie zielenią.
Dziękuję za uznanie - to dla mnie bardzo ważne!
Iwonko, naturalnie, na ławeczkę bardzo zapraszam :) Do dziś żałuję, że nam się w ubiegłym roku nie udało spotkać, ale liczę na ten!
Ławeczki chyba wiosną pomaluję - wymagają odświeżenia już...
Upalnego weekendu zatem!
Awatar użytkownika
gatita
500p
500p
Od: 15 kwie 2011, o 10:16
Kontakt:

Post »

Aguś, ależ u Ciebie wysprzatane ;:224 ;:224.
Wracam z roboty i się biorę za ogródek, bo wstyd normalnie ;:108
Gatita I,Gatita II
Zapraszam ! Agata
Awatar użytkownika
-Piotr-
200p
200p
Od: 2 mar 2014, o 10:33

Post »

Cześć Agnieszko, dół pod oczko już wykopany, folia położona, teraz muszę nalać wodę żeby się ułożyła.
Ale musiałem przesadzić szczodrzeniec, trochę mnie to martwi, bo słyszałem że bardzo źle znosi przesadzania. ;:185
a nie chciał bym żeby się coś jemu stało.
Pogoda coraz ładniejsza, coraz cieplej, miłego wygrzewania na tarasie. :D
Pozdrawiam Piotr

Nasz kochany ogródek
x-sz-i
---
Od: 24 lut 2014, o 10:20

Post »

Twój ogród jest taki spójny i ładny czekam aż się zrobi zielono :wink:
U mnie dziś był wybitnie słoneczny dzień od razu widać jak się wszystko budzi do życia.
iwonaPM
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 13 sie 2011, o 18:01

Post »

aguniada pisze: Iwonko, naturalnie, na ławeczkę bardzo zapraszam :) Do dziś żałuję, że nam się w ubiegłym roku nie udało spotkać, ale liczę na ten!
Ławeczki chyba wiosną pomaluję - wymagają odświeżenia już...
Upalnego weekendu zatem!
i ja jestem pełna optymizmu ,że tym razem się uda :!: ławeczki chcesz pomalować bejcą jak rozumiem ? i dziś pięknie i cieplutko było -troszkę podziałałam w ogródku ;:108 chciałam skosić trawę ,ale kosiarka odmawia posłuszeństwa ;:219 eM musi się tym zająć :!: :D
Awatar użytkownika
D-M
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aga ok wstawię u Ciebie małą foteczkę :wink:

wątek ruszy mam nadzieję, że już za miesiąc ,póki co puste pole mamy i nie ma co pokazać :roll:
Ostoja spokoju...
Pozdrawiam Daria
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aguś, z wielką przyjemnością pospacerowałam sobie po Twoim ogrodzie. Jaki piękny dzień, a trawka już soczyście zielona. :D
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

Aguniu Twój ogród powoduje szybsze bicie mojego ;:167 Wyciszam się i uspokajam, a tego mi potrzeba pozwól ,że posiedzę pod brzozami ;:173
Pozdrawiam weekendowo ;:196

ps.
Czekam na projekt ;:65
marzenia się spełniają! Dana
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Pięknie w Twoim ogrodzie , tak deszcz popadał do południa ,po południu już pierwsze promyki słońca się pokazały-miłego weekendu
Eda_S
500p
500p
Od: 20 lis 2013, o 08:38

Post »

Z wielką przyjemnością pospacerowałam sobie po Twoich ogrodowych pokojach. Twój ogród o każdej porze roku prezentuje się świetnie ;:167
Czy jutro nawozisz trawnik? U mnie nawożenie czegokolwiek przesuwa się w czasie. A to pogoda deszczowa, później inne priorytety. Może jutro się uda :wink:
Pozdrawiam cieplutko ;:196
Awatar użytkownika
Ewa_tuli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 22:03

Post »

Bardzo przyjemnie (jak zwykle) jest oglądać widoki z Twojego ogrodu.
Czyściutko i elegancko.
Pozdrawiam Aguś. :)
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Dzień dobry! :wit A może raczej - dobry wieczór :)

Sobota była cudowna - ciepła i słoneczna od samego rana. Dość, że wstałam wcześnie, o 9ej z minutami miałam już umyte duże okno w kuchni, a godzinę później zrobioną rybę po grecku.

W ogrodzie też dziś działaliśmy, przede wszystkim przy czyszczeniu Karcherem schodów do domu oraz alejki. Celem było usunięcie wrastającego na potęgę mchu - wydawało się, że pójdzie szybko, ponieważ wcześniej wymiotłam dość dokładnie całą powierzchnię. Hmm, ileż błota i cuchnącego glonami mchu udało nam się usunąć, tylko my wiemy. Było tego bardzo dużo. Na następny raz został nam podjazd, ale już tylko jego umycie - tam mech nie wrasta.

Byliśmy też dziś po raz pierwszy w sezonie na argentyńskim grillu. Zjedliśmy pyszne ciemne pieczywo z oliwą, deskę serów oraz steki z pieczonymi ziemniakami i grillowanymi warzywami. Ja wypiłam też kieliszek wyśmienitego chilijskiego wina.

Dzień zatem mogę podsumować jako przyjemny i bardzo produktywny - to lubię najbardziej :)

Ewuniu, dziękuję za odwiedziny i miłe słowa ;:168 Muszę koniecznie odwiedzić Twój ogród, bo mam zaległości...
Eda, bardzo mi miło czytać Twoje słowa - dziękuję pięknie za uznanie!
Trawnik nawiozę po opadach - tak instruuje producent mojego nawozu. Nie chcemy jeszcze uruchamiać systemu podlewania, ze względu na zbliżające się nocne przymrozki, więc czekam na pomoc natury.
Tobie się udało?
Pozdrawiam!
Dorciu, dziękuję za sympatyczne odwiedziny i budujący wpis! Mam nadzieję, że miałaś piękną sobotę :)
Danusiu, bardzo dziękuję! Z wielką wzajemnością traktuję Twój ogród - także działa na mnie kojąco i wyciszająco... pełna harmonia.
Miłego wieczoru!
Małgosiu, trawka rzeczywiście wyraźnie się zazieleniła - z przyjemnością obserwuję przyrodę budzącą się do życia, z coraz większą energią :)
Dario, czekam zatem i na zdjęcia i na wątek!
Iwonko, masz do mnie telefon - daj znać, jak tylko będziesz miała w planach wizytę w Polsce :)
Ławeczki będę malować bejcą... kolor nieco wyblakł, warto więc odświeżyć drewno...
Kosiarka naprawiona? :)
Szostani, miło mi bardzo czytać tak pochlebną opinię... staram się, by ogród stanowił jedność z domem i moim własnym usposobieniem... dążę do takiej harmonii i jej w życiu szukam :)
Dziękuję, że tak pozytywnie odbierasz mój zakątek!
Piotrze, produktywne dni za Tobą! Na temat przeprowadzki szczodrzeńca nie wypowiem się, ponieważ nie mam o nim zielonego pojęcia. Zaraz zajrzę do wyszukiwarki.
Jak Ci minęła sobota?
Gat, bez przesady! Codziennie po godzince :)
Spędziłaś dzień w ogrodzie?

Miłego wieczoru!
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Kontakt:

Post »

Aga, super się spaceruje po twoich włościach ;:173 Wykonałaś już pierwsze koszenie? ;:oj U nie nie ma jeszcze czego kosić ;:185
Dziś częściowo odpoczywałam, ale tylko częściowo :lol:
Awatar użytkownika
D-M
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aga życzę przyjemnej niedzieli :wit

domyślam się że mycie nie było przyjemne a często musisz schody myć w sezonie?
Ostoja spokoju...
Pozdrawiam Daria
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”