Od przybytku głowa nie boli......
- takasobie
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Od przybytku głowa nie boli......
No to już wiem, jak moją zrobić. Mamy w planie też zrobić cembrowinę, ale taka jak wasza jest fajna!
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
- aage
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Krysiu studnia cudna 

- grazynarosa22
- Od: 16 mar 2009, o 12:18
Ale ładna studnia
Krysia....
muszę doczytać więcej.....

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Tytuł: Dzika skarpa i nie tylko...
Ale śliczna studnia będzie
Krysiu musisz mieć i koty i psa mieszkając w domuleszczyna pisze:....a ja Misiu puszeczek nie mam i mieć nie będę bo nie mam ani kiciakwó ani psiaków......a tak się mozoliłam i próbowałam wymyślić od czego te puszeczki.....
...te drobniutkie bratki bardzo urocze no i ten kolorek.....

Ale śliczna studnia będzie

- RomciaW
- Od: 12 gru 2008, o 20:58
Piękna studnia będzie
Krysiu ślicznie będziesz miała jak róże zakwitną
Zdążyłaś już posadzić ,uwielbiam róże 

- Helios
- Od: 15 cze 2010, o 18:56

Studnia - rewelacja.
Chciałam zrobic coś podobnego z naszej studni ale jej usytuowanie na to nie pozwoliło. Służy teraz jako podstawa pod wielką donicę.
Dużo kwiatków u Ciebie kwitnie.

Zgadzam się z Marysią podwójnie:
- ta roślina w doniczce może byc rodzajem surmii, jak moje wypuszczą liście, to porównam.
- ogród bez psa i kota jest trochę smutny, zwierzaki koniecznie!
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
- ilona2715
- Od: 7 wrz 2010, o 11:47
Krysiu, studnia ekstra, super komponuje się na tle domu, a domek
, na prawdę przepięknie to wszystko wyszło, kupę roboty wykonaliście od zeszłego sezonu. Krysiu jak nie piesek, to jakiś kotek sam się zadomowi i ani się nie obejrzysz jak skradnie Twoje serducho, ja chciałabym kotka, ale przy moich dwóch czworonogach jest to awykonalne, przeganiają każdego, który się pojawi, chociaż jest jeden, który się ich nie boi, gdyż sąsiad (inny sąsiad nie ten obok, który ma 7 kotów
) ma właśnie dwa psy i jest do nich przyzwyczajony. Jeśli jest najpierw kot nie ma problemu jak odwrotnie to znacznie gorzej, moja mała
(właśnie wczoraj skończyła 5 lat) jeszcze by się przyzwyczaiła, ale 11-letni pies już gorzej, w końcu by się nauczył, ale po co mam go stresować w tym wieku, więc gdybyś jednak się zdecydowała to najpierw koteczek a potem pieseczek. Pięknie kwitną Ci już tulipanki, to chyba jakieś wcześniejsze albo też dużo cieplej jest u Ciebie, u mnie na razie tylko botaniczne Turkestanica pokazały swe kwiatuszki. Od jutra ma być cieplej, zapowiada się fajny i pracowity weekend 

- Arkadius121
- Od: 30 kwie 2011, o 13:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Śliczny domek,piękna kolorowa działeczka na której jak widać na zdjęciu na okrągło coś się dzieje-studzienka super
Pozdrówka

Pozdrówka

-
- Od: 21 kwie 2009, o 21:37
JUSTYNKO....pomaleńku obejście zaczyna się porządkować.....ja mam w planie przyszły rok nic nie robić........poza ogródkiem który idę systematyzować.......w tym roku sadzę trochę chaotycznie, nie mam jeszcze czasu na sadzenie kolorami, gatunkami.....sadzę i niech sobie rosną albo wypadają, bo i takie będą....
MIRKO......chyba Twoje uwagi przy sadzeniu Alchymisa wykorzystam i przy studni nie będę sadziła....słoneczko to by miał ale te kolce mnie troszkę wypłoszyły
...studnia ma przykrycie bo i nie jeden raz posłuży za stół na
więc o wpadanie różanych płatków nie muszę się martwić....
MIŁKO..... mnie też się studnia podoba, ona jeszcze nie ukończona....dzisiaj byliśmy organizować kamienie na jej obłożenie.....tzn. wokół studni będzie podłoga z kamieni polnych......w pierwszym założeniu myślałam też o cegle ale Józio odradził....cegła to miękki materiał a na tej podłodze ma stać wiadro .....konewka........kamieni starczy i będą z cegłą ładnie harmonizować....
wskazówek chętnie udzielę w sprawie studni.....
GRAŻYNKO.......zawsze marzyłam o niej.........czytaj a dowiesz się więcej....będzie jeszcze miała kolbę, łańcuch i wiadro cynkowe....
ROMCIA.......różyczki posadzone....pozostają we wiadrze zasypane ziemią te, które nie mają przygotowanego lokum, ale myślę, że w tym tygodniu będzie skończony Domek Ogrodnika na ścianie którego będą rosły 2 Flamenntez.....na razie musi im być tam dobrze...
HELENKO.......miło, że i Tobie moja cembrowina się podoba.........ona jeszcze wymaga retuszu, bo dachówka na dachu z odzysku musi być jeszcze wymyta....drewna pomalowane ze dwa razy i tak jak pisałam wyżej....wianek z kamieni wokół niej....
....ale z tą surmią to chyba nie tak.....ma Katalpę posadzoną u siebie i liście są jednak zupełnie inne....
ILONKA.....masz rację pracy mnóstwo, z remontów i kurzu w domu nie wychodzę....ale to co ma być zrobione robimy aby nadszedł czas na radość z efektów.........jak się jest babcią to wiesz, że czas upływa szybciej jak w wieku 40 lat...
...tak studnia ładna, jeszcze w takim stylu powstaje drewutnia......
tulipanki to takie pojedynki pod tą jabłonią, reszta w paczkach........na działce więcej kwitnących kwiatów.....
ARKADIUS.......słusznie zauważyłeś, że ciągle coś się dzieje.....ale nie mamy wyjścia, musimy działać aby nie popaść w kompleksy......
MIRKO......chyba Twoje uwagi przy sadzeniu Alchymisa wykorzystam i przy studni nie będę sadziła....słoneczko to by miał ale te kolce mnie troszkę wypłoszyły

MIŁKO..... mnie też się studnia podoba, ona jeszcze nie ukończona....dzisiaj byliśmy organizować kamienie na jej obłożenie.....tzn. wokół studni będzie podłoga z kamieni polnych......w pierwszym założeniu myślałam też o cegle ale Józio odradził....cegła to miękki materiał a na tej podłodze ma stać wiadro .....konewka........kamieni starczy i będą z cegłą ładnie harmonizować....
wskazówek chętnie udzielę w sprawie studni.....
GRAŻYNKO.......zawsze marzyłam o niej.........czytaj a dowiesz się więcej....będzie jeszcze miała kolbę, łańcuch i wiadro cynkowe....
ROMCIA.......różyczki posadzone....pozostają we wiadrze zasypane ziemią te, które nie mają przygotowanego lokum, ale myślę, że w tym tygodniu będzie skończony Domek Ogrodnika na ścianie którego będą rosły 2 Flamenntez.....na razie musi im być tam dobrze...
HELENKO.......miło, że i Tobie moja cembrowina się podoba.........ona jeszcze wymaga retuszu, bo dachówka na dachu z odzysku musi być jeszcze wymyta....drewna pomalowane ze dwa razy i tak jak pisałam wyżej....wianek z kamieni wokół niej....
....ale z tą surmią to chyba nie tak.....ma Katalpę posadzoną u siebie i liście są jednak zupełnie inne....
ILONKA.....masz rację pracy mnóstwo, z remontów i kurzu w domu nie wychodzę....ale to co ma być zrobione robimy aby nadszedł czas na radość z efektów.........jak się jest babcią to wiesz, że czas upływa szybciej jak w wieku 40 lat...

...tak studnia ładna, jeszcze w takim stylu powstaje drewutnia......
tulipanki to takie pojedynki pod tą jabłonią, reszta w paczkach........na działce więcej kwitnących kwiatów.....
ARKADIUS.......słusznie zauważyłeś, że ciągle coś się dzieje.....ale nie mamy wyjścia, musimy działać aby nie popaść w kompleksy......
Od przybytku głowa nie boli cz.4 Cz.5.aktualna
Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna
- lora
- Od: 25 maja 2010, o 13:43
Krysiu
studnia super...a wokół różyczki będzie pięknie...
bardzo swojsko... 

- chinanit
- Od: 6 lip 2013, o 14:59
Krysiu, widzę nową inwestycję.
Wszyscy zazdroszczą nowej studni, to ja też się nie będę wyłamywać.
Fajna, bez dwóch zdań.

Wszyscy zazdroszczą nowej studni, to ja też się nie będę wyłamywać.
Fajna, bez dwóch zdań.

Z pozdrowieniami, Maria
W ogrodzie Maryni. W zimowym i letnim ogrodzie.W zimowym i letnim ogrodzie cz.2
Poszukuję, wymienię
W ogrodzie Maryni. W zimowym i letnim ogrodzie.W zimowym i letnim ogrodzie cz.2
Poszukuję, wymienię
- majar
- 1000p
- Od: 26 sty 2011, o 14:21
Krysiu, masz kilka wątków, ale trafiłam i tu się wpisuję, coby Cię nie zgubić. Myślałam, że wzorem wielu forumek osiedlasz się 'na starym', a Ty panią na nowych włościach będziesz!
Studnia z kołowrotem fajnym akcentem będzie. 

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Krysiu a ja Cię chciałam zapytać jak tam w domku ogrodnika, czy rosną jakieś rozsady?
-
- Od: 21 kwie 2009, o 21:37
MARYSIU...... rozsady rosną ale ze mną w sypialni.......chyba miały za chłodno w ogrodniku...nie chciało się nam palić w kaflaku i wzięłam pod swoją podusię......
...rośnie lobelia.....powschodziły sasanki biała i czerwona, nie mogę się doczekać szałwii muszkatołowej....pewno nie wzejdzie....pelargonie flancowane co czwarty dzień bardzo słabo się ukorzeniają.....pomidorki malutkie ....
...rośnie lobelia.....powschodziły sasanki biała i czerwona, nie mogę się doczekać szałwii muszkatołowej....pewno nie wzejdzie....pelargonie flancowane co czwarty dzień bardzo słabo się ukorzeniają.....pomidorki malutkie ....
Od przybytku głowa nie boli cz.4 Cz.5.aktualna
- aage
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Krysiu co ja czytam ile siewów i plonów juz masz.