Ewa Jak Twoja rabata z różami, gotowa już? Moja , której przeróbkę zapowiadałem od dłuższego czasu, doczekała się wreszcie odnowienia. Rabata założona w 2007 jesienią, przerzedzona w 2008 i w takim stanie dotrwała do dziś. NA szczęście miałem moją ekipę pomocniczą bo inaczej pewnie dopiero bym narzędzia składał
Wykopałem mnóstwo ostróżek, nawet nie myślałem, że tyle ich tam było, myślę, że koło 150 sztuk, innych roślin też było dużo
Część roślin czeka w pojemnikach w drewutni na sadzenie tylko ani ja ani one nie wiedzą gdzie będą rosły, pewnie gdzieś w sadzie upchnę ale gdzie?
Rabata przed posadzeniem
Oczywiście nie obyło się bez wykopania jakiegoś dziadostwa z ziemi, najdziwniejszym znaleziskiem był ponad 10kg kamień, chyba jakiś stary beton czy pieron wie co , ostróżki rosły sobie na nim w najlepsze.
Rośliny zostały posadzone prawie według planu , który pokazywałem w styczniu
Zdjęć dziennych nie mam bo ta rabata dnia jeszcze nie widziała. Praca przebiegała przyjemnie, na drodze pracowała ekipa, która kopała rowy pod kable, które owiane są póki co tajemnicą, ekipa zaciągała jak zza Buga, różne świdry buczały, wcale nie szło odczuć sielskiej wiejskiej atmosfery. Wieczorem poszedłem zbadać co robili. Widziałem już na początku wsi te wykopy ale myślałem, że to pod lampy bo tam ich jeszcze nie ma. Jednak wykop doszedł już do mnie i chyba dojdzie do końca. Zniszczyli wszystkie wjazdy oprócz mojego

Wjeżdża się do mnie teraz jak do zamku otoczonego fosą
Marzenko W warzywniku mam już spokój, posiane co miało być wsiane, przykryte agrowłókniną, teraz tylko czekać aż zacznie rosnąć
Marysiu Dziś chciałem sadzić mieczyki ale niestety czasu brakło. Moje koty za to przeciwnie, grzeczne aż sam się nie mogę nadziwić, przytulają się , piszczą, Darmokot czasem powrzeszczy ale łagodnie, Sępuś miał wczoraj kleszcza w szyi, chyba Diablik z Emilką to widziały bo ciągle ją po szyi lizały, ja się zorientowałem dopiero wczoraj i gada ukatrupiłem
A w ogrodzie bazie przekwitają
Piwonia wyciąga szyje do słońca
Forsycja kwitnie od 22 marca
Przylaszczki wystawiają swoje niebieskie łebki
Zło także wystawia łeb
Emilka postanowiła mieć Darmokota na oku usadzając się wyżej od matki, to nic , że w doniczce, w której wyrosło mi mango
A z braku ładnych zachodów wstawiam chmurę
Proszę o powiadomienie mnie o otrzymaniu przesyłki wszystkich, którym dziś wysłałem rośliny.