Ogłaszam,że róże dojechały...no nareszcie to jak na razie ostatnie zakupy różane
Skupię się teraz jeszcze nad dodatkami do róż czyli lawendą,dzwonkami i innymi bylinami ...
Dziś po południu wyszło słonko i choć było tylko kilka stopni na plusie to od razu humorek mi się poprawił...
W pewnym programie chyba w Akademii Ogrodnika pokazywali odżywkę Compo dla storczyków w aplikatorach.
Pojechałam dziś do Leroya i niestety nie kupiłam,chyba tylko na all można je kupić,ale to cena około 18 zł i przesyłka 12 zł,a chciałam zaoszczędzić na przesyłce
Madziu Zośka to Kurfurstin Sophie róża Meillanda ,dam ją do donicy na balkon
Aksamitkę chyba wyrzucę
Elwi ok to poczekam oczywiście na Twój wątek,będzie się działo róże,hortensje wow
Milenko po raz pierwszy tak połączyłam bratki plus stokrotki i wyszło całkiem fajnie:)
Moja z kolei potrafi drapać baniak po wodzie,narobi przy tym wielkiego hałasu
Twoja brunnera na pewno zakwitnie,ale wiadomo,że bez słoneczka troszkę później:)
Wandziu dobrze,że piszesz o aksamitce,że taki brzydal z niej będzie...po prostu ją wywalę do kosza
No w ostateczności posadzę ją gdzieś z tyłu domku
Kompozycję trzymam na balkonie w pełnym słonku,dwa dni było chłodno,ale dziś wyjrzało słonko i cyknęłam kilka fotek w promieniach
Grażynko no ja mam taką nadzieję,że zachwyci,chociaż jak zobaczyłam dzisiejszą sadzonkę to nie byłam zachwycona.
Zaraz pokażę co mnie martwi
Sabinko już postanowione,że pójdzie aksamitka za karę,że taka
brzydota za domek,tam gdzie nic nie chce rosnąć
Ula właśnie niedawno kurier dostarczył paczuchę z różami,z dwóch jestem bardzo zadowolona,ale jedna
ciutkę mnie martwi
Aneczko podpórkę kupiłam w centrum ogrodniczym koło mojej działki...w Lidlu w zeszłym roku kupiłam 2,ale troche sa za niskie to fakt
Moni ja Tereskę przycięłam,myślę,że to jej nie zaszkodzi,przecież ona wciąż powtarza taka kochana z niej różyca
Kompozycja wiosenna dziś...
Stokrotka...
Balkonowe brateczki...
Na tej fotce widać pergolę z Lidla
Nowy nabytek Lions Rose...
A ta różyczka mnie martwi ma pojedyncze wąsy,jakaś biedulka z niej,pójdzie do donicy i dostanie mikoryzę i skórkę od banana
Pozdrawiam wszystkich serdecznie i słonecznie
-- Wt 25 mar 2014 18:33 --
kania pisze:Aniu, ja robiłam podpórki różom z bambusowych patyczków i całkiem dobrze to wyglądało (wg moich standardów

). W sprzedaży są gotowe bambusowe obeliski z wygiętych bambusów wg mnie są estetyczne i wyglądają bardzo naturalnie, do tego są trwałe. Polecam.
Kasiu spróbuję bambusów,to dobry pomysł

Masz może fotki jak to wykonałaś i połączyłaś?