Zakątek Annes77 część 2 ...wiosna:)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Zakątek Annes77 część 2 ...wiosna:)

Post »

Podpora fajna, jeszcze takiej nie spotkałam bo w naszym ogrodniczym to jest byle co a w marketach to takie badziewie ;:222
M. ma mi robić bo stal leży od jesieni ale ciągle wszystko ważniejsze od podpór i pergoli ;:219
Grubiutki ten hiacynt ;:215
A psinka ogrodniczki fajnista ;:167 moje psie wolą jakieś szmaty z garaży wywlec więc doniczki bezpieczne, ostatnio ukradły mi sweter który wisiał na gałęzi drzewka :;230
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Woowww......jakie wielkie hiacynty. ;:215
Śliczne panny różane kupiłaś, też tam kupiłam Agnes S.
Moja zwierzyna na szczęście nic nie podkrada, ale tak uroczej ogrodniczce można wszystko wybaczyć.
Robi to z takim wdziękiem.....
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ale dziś znów zimnica brrr ja chcę słoneczko,dość deszczu,roślinki się opiły ;:108
Wczoraj lało,a dziś zelżało,jednak niebo bardzo zachmurzone ;:222
Czekam na ostatnie różyczki ;:65 Lions Rose,Zośkę i niespodziankę :uszy

Moni ogrodniczka z piesi mojej wspaniała,uwielbia jeździć na działeczkę,jak tylko wjeżdżamy w polną drogę to mało karku nie wykręci tak zagląda,piszczy ;:224 Często kradnie łopatki,doniczki,a dużej łopaty nie cierpi,gryzie ją i zawsze mi przeszkadza jak kopię...

Jolu ja na balkonie posadzę chyba jedną różę,a dwie pozostałe posadzę na działce,choć tam już miejsca brakuje ;:224
Rośliny ruszyły szybko,słonko świeciło,że aż miło,za to teraz stanęły jak wryte ;:306

Kasiu napisałam w Twoim wątku kilka naj róż...Therese Bugnet,James Galway,Bougle de Neige,Felicite Permantier, Giardina wszystkie historyczne,one są nie do zdarcia ;:333 LO całkowicie zielona ;:167 Najgorzej Biedermeier....

Bożenko masz u mnie jedną białą kobeę,wyślij mi na priv adres,a w tym tygodniu Ci ją wyślę,dopóki mała ;:108 Na jakim etapie jest teraz Twoja?

Maju oj takich podpórek to by się więcej przydało,ale to trochę kosztowne ;:224
Będę kombinowała z tyczkami bambusowymi ;:108
Zwierzęta w ogrodzie mają pomysły to fakt,moja ostatnio godzinę coś przeżuwała,chyba jej się przykleiło do podniebienia ;:306

Grażynko widzę,że coraz więcej osób skusiło się na Agnes...ciekawe czy w realu nam się spodoba?
Piesio potrafi czarować,wystarczy,że spojrzy na mnie czarnymi oczętami i wszystko jej wybaczę ;:306

Pierwszy raz wysiałam aksamitkę...chciałam obsadzić nią boki warzywnika mojej mamy ;:108

Obrazek

Pozdrawiam i życzę sobie i Wam,żeby jutro wyjrzało słonko ;:3
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

:wit U mnie taka zimnica dzisiaj... że aż się z domu nosa nie chciało wychylić. Aksamitka Ci pięknie ruszyła. Boki warzywniaka będą śliczne. A co to za róża ta Zośka?
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38

Post »

Fajnie by było odwiedzać Cię i spacerować po twoim ogródeczku ;:333
Aniu, dziękuję za miłe słowa ;:196 Na ten moment nie mam żadnych zdjęć - w sezonie będę cykać foty z obłędem w oczach, jak ich nazbieram trochę to przymierzę się do wątku. Tymczasem dla róż mam już miejscówki. Tyle, że zamówiłam też z 50 innych roślin (m.in. hortensje) i niecierpliwie czekam na dostawy ;:65
Zdjęcie pieska fantastyczne ;:167 Jak na konkurs fotograficzny :D Co prawda "pies ogrodnika" kojarzył mi się zawsze z mniej słodkim pyszczkiem ;:306
Pozdrawiam, Elwi
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18

Post »

Cudnie komponują się bratki ze stokrotkami, sama niestety nigdzie nie mogę trafić na stokrotki.. Brunera już Ci kwitnie? ;:oj Moja rośnie w zupełnym cieniu, chyba nie mam w ogóle szans na kwiaty. Mina psiaka bezcenna ;:306 Mój wczoraj ze złości, że nie wzięłam go do ogrodu, zaczął "sznytować" w domu woreczek z keramzytem :twisted: Przecież nic tak pieska nie uspokaja, jak szeleszcząca, darta zębami folia ;:209 Jak na niego nakrzyczałam, schował się pod stołem ze spuszczoną głową. Oj psy czasami są obłędne, po prostu trudno się na nie zezłościć :wink: Miłego dnia! ;:196
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Aniu, miałam taką samą aksamitkę. Ona rośnie bardzo wysoka. A kolorek ma niestety... brudny :)
Też jestem teraz na etapie klecenia kompozycji jednorocznych, ale na razie kupiłam tylko dwa bratki. Twoja bardzo mi się podoba. Będziesz ją miała pełnym slońcu?
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Widziałam ją na żywo u Danusi, wygląda bajecznie.
Jeśli podkładka będzie dobra, powinna wszystkich zachwycić. ;:108
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

W tamtym roku siałam te duże aksamitki. Wielkość kwiatu faktycznie zachwyca i kwitną nieprzerwanie na OGROMNYCH krzaczkach. Jeden minus to słabe korzenie, rosną strasznie płytko i po wiekszej burzy musiałam wbijać im bambusy jako podpórka ;:224
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p
Od: 22 sty 2012, o 19:30

Post »

Aniu właśnie pożegnałam kuriera przywiózł róże ;:138 a jak twoje już dojechały
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Aniu stożek do powojnika kupiony czy samodzielnie zmontowany? Jeśli kupiony to gdzie? Przydałby mi się podobny. Mają mieć w Lidlu od jutra fajne podpórki do pnączy ale na 120 cm wysokości to jednak za mało. :|
Awatar użytkownika
Rozeta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 paź 2010, o 20:02

Post »

Aniu, zastanawiam się, czy mogę trochę przyciąć Therese Bugnet?
Chciałabym, żeby się rozkrzewiła na boki, a nie leciała do nieba zaledwie kilkoma pędami ... :roll: .
Jak myślisz: ciąć?
Pozdrawiam kolorowo
Monika
Róże ...ach, te róże ...
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2009, o 10:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu, ja robiłam podpórki różom z bambusowych patyczków i całkiem dobrze to wyglądało (wg moich standardów :wink: ). W sprzedaży są gotowe bambusowe obeliski z wygiętych bambusów wg mnie są estetyczne i wyglądają bardzo naturalnie, do tego są trwałe. Polecam.
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
Pozdrawiam :) - Kasia
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Ogłaszam,że róże dojechały...no nareszcie to jak na razie ostatnie zakupy różane ;:224
Skupię się teraz jeszcze nad dodatkami do róż czyli lawendą,dzwonkami i innymi bylinami ...
Dziś po południu wyszło słonko i choć było tylko kilka stopni na plusie to od razu humorek mi się poprawił...

W pewnym programie chyba w Akademii Ogrodnika pokazywali odżywkę Compo dla storczyków w aplikatorach.
Pojechałam dziś do Leroya i niestety nie kupiłam,chyba tylko na all można je kupić,ale to cena około 18 zł i przesyłka 12 zł,a chciałam zaoszczędzić na przesyłce ;:222

Madziu Zośka to Kurfurstin Sophie róża Meillanda ,dam ją do donicy na balkon ;:108
Aksamitkę chyba wyrzucę ;:14

Elwi ok to poczekam oczywiście na Twój wątek,będzie się działo róże,hortensje wow :D

Milenko po raz pierwszy tak połączyłam bratki plus stokrotki i wyszło całkiem fajnie:)
Moja z kolei potrafi drapać baniak po wodzie,narobi przy tym wielkiego hałasu ;:306
Twoja brunnera na pewno zakwitnie,ale wiadomo,że bez słoneczka troszkę później:)

Wandziu dobrze,że piszesz o aksamitce,że taki brzydal z niej będzie...po prostu ją wywalę do kosza ;:306
No w ostateczności posadzę ją gdzieś z tyłu domku ;:224
Kompozycję trzymam na balkonie w pełnym słonku,dwa dni było chłodno,ale dziś wyjrzało słonko i cyknęłam kilka fotek w promieniach ;:333

Grażynko no ja mam taką nadzieję,że zachwyci,chociaż jak zobaczyłam dzisiejszą sadzonkę to nie byłam zachwycona.
Zaraz pokażę co mnie martwi ;:131

Sabinko już postanowione,że pójdzie aksamitka za karę,że taka brzydota za domek,tam gdzie nic nie chce rosnąć ;:108

Ula właśnie niedawno kurier dostarczył paczuchę z różami,z dwóch jestem bardzo zadowolona,ale jedna ciutkę mnie martwi ;:173

Aneczko podpórkę kupiłam w centrum ogrodniczym koło mojej działki...w Lidlu w zeszłym roku kupiłam 2,ale troche sa za niskie to fakt :uszy

Moni ja Tereskę przycięłam,myślę,że to jej nie zaszkodzi,przecież ona wciąż powtarza taka kochana z niej różyca ;:167

Kompozycja wiosenna dziś...

Obrazek

Stokrotka...

Obrazek

Balkonowe brateczki...

Obrazek

Na tej fotce widać pergolę z Lidla

Obrazek

Nowy nabytek Lions Rose...

Obrazek

A ta różyczka mnie martwi ma pojedyncze wąsy,jakaś biedulka z niej,pójdzie do donicy i dostanie mikoryzę i skórkę od banana ;:333

Obrazek

Pozdrawiam wszystkich serdecznie i słonecznie ;:3

-- Wt 25 mar 2014 18:33 --
kania pisze:Aniu, ja robiłam podpórki różom z bambusowych patyczków i całkiem dobrze to wyglądało (wg moich standardów :wink: ). W sprzedaży są gotowe bambusowe obeliski z wygiętych bambusów wg mnie są estetyczne i wyglądają bardzo naturalnie, do tego są trwałe. Polecam.
Kasiu spróbuję bambusów,to dobry pomysł ;:333 Masz może fotki jak to wykonałaś i połączyłaś? ;:224
Awatar użytkownika
kasia_rom
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 paź 2008, o 12:32

Post »

Aniu, jakie piękne słoneczne fotki, skąd ty wzięłaś dziś słonko :wink:
Ta jedna różyczka rzeczywiście wygląda troszkę kiepsko :? , miejmy nadzieją że z brzydkiego kaczątka wyrośnie ładny krzaczek :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”