Ibrakadabra, zielone pokoje i krukowate, cz.4.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ibrakadabra, zielone pokoje i krukowate, cz.4.

Post »

Hm...widzę ,że zeżarło mojego niedzielnego posta :roll:
Witam deszczowo :wit Dobrze ,że deszczowo...niektórym w Polandii dowaliło śniegu po kolana ;:202
Tak tak Jaguś...marzy mi się kozłek ,dobrze pamiętasz.. :wink: .a jaki on ładny jak wyłazi wiosną ;:173
Ja jutro śmigam na wieś do mamuśki...ogarniam się ,ale mam do wykopania sporo roślin.....a tu leje i siąpi :roll: podobno ma się poprawić pogoda...oby oby bo nic nie zdziałam :evil:
Dobrego dnia tymczasem :wit
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jaguś - ja się tak przejęłam Wickiem, że popełniłam straszną gafę - zapomniałam się zachwycić słownie fotką mojego rudego ulubieńca, co niniejszym nadrabiam - ach jaki piękny Szuwarek ;:138 Jak cudnie jego złociste futerko prezentuje się na błękitnej ławeczce...
A historia z jajkami przypomniała mi cały zastęp spalonych czajników, które poległy gdy ich właścicielka(czyli ja) wędrowała od płota do płota po forumowych ogrodach....
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Jagódko ;:196 Gdzie przepadłaś ?
Mam nadzieję, że z Tobą i z kotkami wszystko w porządku ?
Czy Wicusiowi zdjęto już wałeczek ?
Tak sobie pomyślałam, że może Szuwarek zapragnął Twojej uwagi i tak dał sobie pokiereszować pyszczek ? :uszy
A pewna Twoich względów Ibra daje popisy akrobacji na drzewach. ;:138
Róże już posadziłaś ?
Miłego dzionka i słonka ;:3
:wit
Awatar użytkownika
drewutnia
1000p
1000p
Od: 1 gru 2011, o 13:06

Post »

Pogratulować Kadabrze równowagi,utrzymać się na tak cienkich gałązkach to ie lada wyczyn ;:oj
Biedny Wicek ;:168
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04

Post »

Ewo - powiem Ci, że ja się całkiem poważnie zastanawiam oglądając te zdjęcia, czy Ibrakadabra nie jest przypadkiem skrzyżowana z wiewiórką.....
Awatar użytkownika
drewutnia
1000p
1000p
Od: 1 gru 2011, o 13:06

Post »

Zwinna jak wiewiór na pewno :uszy t
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Cześć, witajcie!
Przyznaję bez bicia, że wpadłam w jakąś czarną dziurę. Rozwala mnie fizycznie ta huśtawka ciśnień i temperatur, powodując zniechęcenie do wszystkiego, choć przecież pracuję. Posadziłam i przycięłam wszystkie róże, sprzątam i odchwaszczam na bieżąco, posadziłam bratki, a euforii nie widać, raczej zniechęcająco bolący kręgosłup.
A dziś jeszcze dodatkowo zdenerwowały mnie ostatnie oczekiwane róże z Rosaplant. Tak nędznych sadzonek jeszcze nie widziałam. Mają tylko jeden palowy korzeń, w dodatku ułamany w połowie :evil:.Mam poważne wątpliwości, czy zechcą żyć ;:222. Jutro zrobię im zdjęcie - sami ocenicie.
Na domiar złego pogubiłam tyle ulubionych wątków, że nie wiem, kiedy je wszystkie odnajdę ;:145.

Jutro wyprawiam się na Kaszuby, może zmiana miejsca i towarzystwo odbuduje moje samopoczucie.

Ewazawady, ech, nie ma sprawiedliwości na tym świecie i wszystkie dobra rozkładają się bardzo nierównomiernie. Ja z kolei dużo bym dała za niewielką chociaż domieszkę gliny do tego mojego piachu. Podrzuciłabym Ci go trochę, ale ta odległość...

No, Iza, w paleniu garnków jesteś lepsza ode mnie. Wyobrażam sobie ten czad i ten zapach ;:222.

Keetee, no właśnie, ta pogoda... miota nami, jak chce. U nas jednak jest chłodno i praca w siąpiącym deszczu nie jest specjalnie wesoła. Życzę nam obu słoneczka i ciepełka, bo prac ogrodowych przed nami sporo ;:224.

Ambo, nie musisz się kajać ;:306, Szuwarek wie, że jest Twoim ulubieńcem, i ja to wiem.
Zastęp spalonych czajników :shock:, to może elektryczny...

Krysiu, no właśnie przepadłam w czarnej dziurze, ale podejmę kroki, żeby się z niej wydobyć, bo tak dalej być nie może ;:185.
Wicuś już bez wałeczka, broda wygląda nieźle, wizyta u weta 2 kwietnia, ale teraz wymaga mojej troskliwej opieki. Szuwarkowi zrobił się gruby strup na policzku, ale bez stanu zapalnego. Na wszelki wypadek smaruję mu to specyfikami Wicka, taka korzyść ;:224.
Jutro Wicka zabieram na Kaszuby. Ciekawe, czy mu się to spodoba.
Róże posadzone.

Ewo, Ambo, Ibrakadabra to diabeł tasmański ;:306. Nie ma dla niej miejsc niedostępnych. A ja tylko zbieram lub obcinam połamane gałązki ;:219. Ale jest przy tym taka śmieszna i rozkoszna, że wszystko jej daruję.

A zielone pokoje mają się tak:

Obrazek

Obrazek

Ibrakadabra łagodna i spokojna (chwilowo).

Obrazek

Obrazek

Wicek w lejku i w plenerze.

Obrazek

Obrazek

I, żeby nie było, że nie ma Szuwarka - w nierozłącznej parze z Ibrą.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Na koniec pączki świdośliwy, która lada moment zakwitnie.

Obrazek

Dzięki, że o mnie pamiętacie. Zanosi się na wspaniały weekend, pewnie wszyscy znikną w zieleni ogrodów, czego sobie i Wam życzę - Jagoda
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Fraszka_1
1000p
1000p
Od: 16 cze 2013, o 15:41

Post »

A Wicuś to chyba nie do końca zadowolony z lejka ;:306 taki naburmuszony :D Ibrakadabra cudowna, jak zwykle :D a Szuwarek... no jak Szuwarek :D
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Jagódko ;:196 dobrze, że jesteś i oprócz chwilowego pobytu w czarnej dziurze nic złego się nie dzieje. ;:168
Masz tak wysprzątany ogródek, że zaraz biegnę do swojego robić porządki. W domu właśnie skończyłam. :lol:
Tak patrzę na kotki i myślę, że jak Wicuś ma być zadowolony, skoro Szuwarek całkiem pannę Ibrę sobie zagarnął . ;:oj
Miłego pobytu na Kaszubach i dużo ;:3
:wit
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

Jagodo, wypoczywaj i relaksuj się. Prognozy obiecujące.
Dobry humor wróci ;:196 .
Też mam spadek formy ;:222 .
Wicusia wymiziaj ;:167 , a Szuwarek bardzo szarmancki ;:224 .
Salony wysprzątane, poproszę o kompozycje z udziałem bratków.

Byłam u C. Róże jeszcze w chłodni. Przewaga rabatówek i wielkokwiatowych w czerwieni in żółciach.
Zakupiłam Abrahama i Edena :D, łamiąc w ten sposób postanowienie, że zakupów różanych nie będzie ;:14 . Ale to wina M, on namawiał i płacił ;:170 .

Miłego wczasowania ;:196
Grazia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2009, o 11:05
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Porządek na działeczce rewelacyjny, słoneczko świeci tylko się cieszyć.
Awatar użytkownika
pelagia72
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2009, o 21:09

Post »

Jago
Przynoszę buziaki w ciężkich dniach dla Ciebie ;:196
Pogoda zapowiada się obiecująco, mam nadzieję ,że nastroje się poprawią. :D
Wickowi życzę zdrówka i żeby jego wizerunek z lejkiem na futrzastej głowie nie musiał się powielać w oczku wodnym :lol:
"Krewnych daje nam los. Przyjaciół wybieramy sami"
Moje linki
Awatar użytkownika
a_nie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:16

Post »

Do uszczkniętej skrzydlinki uśmiecham się :D bardzo. W lecie gdy rozkwitną Twe róże chętnie po nią podjadę.
Cebulicowa rzeczka ;:215 .
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p
Od: 15 maja 2013, o 09:59

Post »

Jagi, Twoje zielone pokoje rzeczywiście młodą zielenią czarują... W czarnej dziurze nie przebywaj za długo, wyjdź szybciutko, a życie będzie jeszcze piękniejsze. Rozczarowań sadzonkami też przeżyłam wiele, w Twoich rękach pewnie i te nyndze różane się pozbierają :) Nic nie mów Wickowi, że go oglądałam w tym lejku... :wink: Para mieszana I/Sz prześliczna :D Uściski wiosenne!
Zuzanna Ten, kto się śmieje, ten ma nadzieję :) Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj
moje wątki miastowe i wiejskie
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Piękna para. :D
Ja miałam takie zniechęcenie w zeszłym, tygodniu. W tym jakoś się pozbierałam, a weekend zmienił już wszystko. Nareszcie popracowałam, czego efektem są polące wszystkie części ciała. I przerażenie ile tego jeszcze zostało. Nie mówię o trawniku. Taka róznorodność na rabatach jaka jest u mnie niestety powoduje, że sprzątania i przesadzania jest multum.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”