Mój kawałek raju ... cz.5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój kawałek raju ... cz.5

Post »

:wit Mam tylko EM5 i też 200 ml na 15 litrów wody?
Nie kumata jakoś jestem! ;:196
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35

Post »

No to tylko tym EM5 poleć wszystko co rośnie na działce ale zrób tylko z połowy bo dla Ciebie 15 litrów to za dużo ;:185 a resztę ema schowaj do cienia ;:oj
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Witaj Marysiu :!: Zrobiłem sobie przechadzkę po Twoim ogrodzie, z przyjemnością oglądając rośliny, które u mnie nie rosną, np. oczara czy magnolię. Zdrojówkę to chyba po raz pierwszy widzę :shock: I piękne kokorycze!
to jest chyba cebulica
a ta roślina to nie przypadkiem śnieżnik?
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Moje roślinki już też opryskane EM-ami przed deszczem .Teraz wszystko fajnie przeniknie do gruntu bo zrobiłam porządny oprysk ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
adamiec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2010, o 19:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marysiu napisz co to te EMy gdzie się to kupuje, ciekawa jestem i też bym to chciała ;:196 ;:145
Mój ogródek moja miłość.
Zapraszam Irena
Ogródek pełen marzeń cz.1, cz.2, cz.3
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Moja forsycja nadal nie kwitnie, więc się pocieszam, że na cięcie róż jeszcze nie pora :D Twoja wiosna dużo wcześniejsza :D
Cieszyniankę znalazłam, ale jeszcze się nie rozwinęła, dopiero czeka na swoją chwilę.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Kawusia
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 26 mar 2007, o 15:24

Post »

Witam sąsiadeczkę wiosną w kolejnym wspaniałym wątku. Wciąż myślę o jakimś O-Błędnym blogu, ale jakoś tak mi schodzi.. na razie mogę śmiało stwierdzić, że większość roślin pomimo wielkości i wieku, przeprowadzkę - przeżyła, tulipany i narcyzy pięknie wzeszły, niektóre (te z Krakowskiej) już mają pąki reszta raczej jak wojsko stoi na straży i czeka na ocieplenie. Magnolia, z której cieszę się jak małe dziecko rozwija powoli pąki. Dębolistna, borówki, nasz wspólnie upolowany żylistek.. wszystko przeżyło i budzi się do życia, w starej lokalizacji było troszkę szybciej, ale tam jest kilka stopni chłodniej, dlatego Rajski kawałek świata wygląda znacznie lepiej (tak, tak wyczytałam kiedyś, czemu Rajski :)). Ogarnia mnie zakupowy szał, kilka róż, porzeczki, agresty, kamczatki i kiwi na siatkę zamiast grabu, bo boję się że nie poradzę sobie z cięciem.. uff, a u Ciebie Marysiu cudownie i "Dziabągi" na każdym kroku, wiosna w pełni. Pozdrawiam Ewa.
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jacku witam w moich skromnych progach :wit oczar i magnolie to moje chciejstwa z lat 90-tych ubiegłego stulecia i tak sobie powolutku rosną i cieszą wczesną wiosną kwiatami i zapachem :heja co do zdrojówki to też nie wiedziałam o istnieniu takowego zielska ale mam ogrodowego 'supermena' ma wszystko i dzieli się tym jeśli ktoś o sadzonki podarowane dba ;:108 jest to podobno roślina u nas już objęta ochroną ;:202
Jadziu moje będę kropione poraz drugi i jeszcze rosahumus mi został to też go wyleję na rabaty ;:108
Irenko EM-y to preperaty możesz poczytać na ich temat http://www.emgreen.pl a potem zdecydujesz co chcesz kupić i podam Ci telefon
Ewo jak forsycja nie kwitnie to cięcie można jeszcze odłożyć ;:oj nie wiedziałam o tym ;:124
Fakt wiosna u nas dużo wcześniej zawitała ale czy to tak dobrze ;:202
Ewuś witaj, czekam na ten O-Błędny blog, będzie na pewno ciekawy i zapowiadam się w okolicy maja na wycieczkę w piękne okolice ;:1 roślinki przeżyły przeprowadzkę bo mają wspaniałą opiekunkę, wiadomo dostały pod korzonki to co najlepsze dla nich, a jak z wisterią wyszło ;:oj przeprowadziła się czy została na starych śmieciach :roll:
Oj jak bym chętnie uczestniczyła w takim zakupowym szaleństwie, nic tak humoru nie poprawi kobiecie jak wizyta u fryzjera ;:306 i zakupy / niekoniecznie w salonie mody/ wiosna w pełni ale przedłużenie wiosny może być po sąsiedzku ;:oj moje przekwitną ale w ostrzejszym klimacie dopiero zaczną festiwal ;:138
Moje tulipany w tym roku strajkują, co dziesiąty ma pąki a reszta obfituje w ogromne liście ;:145
Pozdrawiam i do zobaczenia :tan
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Marysiu, oglądam zdjęcia Twoich kwitnących już roślinek i dostaję dosłownie wytrzeszczu, bo tyle już ich u Ciebie kwitnie, a cieszynianka nawet przekwita, u mnie to dopiero zaczyna wyłazić z ziemi, więc na takie widoki przyjdzie mi jeszcze troszkę poczekać, ale forsycja też kwitnie :heja. Super ta fotka z towarzystwem czekającym na listonosza.
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ilonko wiosna nam się przedłuży jak będziemy oglądać zdjęcia z innych regionów kraju, zastanawiam się co mi w maju zakwitnie jak wszystko teraz szaleje :shock: ktoś musi przywitać doręczyciela ;:306 one tolerują tylko kuriera z paczkami, wszystkie tańczą z radości i w momencie jak otworzy bramę dają nogę ;:306
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Marysiu, w maju zakwitną Ci kwiaty z czerwca :lol:
U mnie może nie aż tak ale też wszystko przyspieszone, a w kontraście do ub. roku to wydaje się, że o miesiąc.
Zadziwiło mnie bardzo wczesne kwitnienie Twoich epimediów ;:oj Ale to też chyba wina różnicy klimatu :idea:
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Marysiu,jestem u Ciebie i dalej podziwiam twoją szybką wiosnę i tęsknię za moją,ale u mnie to bardziej lato widoczne,pozdrawiam i miłego dnia życzę :wit ;:196
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jacku dzisiaj zobaczyłam, że wszystkie epimedia zaczynają kwitnąć ;:oj jutro będą fotki ;:108
Irysy niskie mają zgrubienia jakby chciały niedługo zakwitnąć a to dopiero koniec marca ;:145
Martuś ale za to lato jest baaardzo bogate u Ciebie i wtedy dostaję takiego wytrzeszczu że hej ;:306
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

:wit Cześć skarbie! Epimedia Ci kwitną. Piękny widok.
Jutro zajrzę zobaczyć fotki.
Byłyśmy w BR. Zabrakło 1 ostróżki i to dla mnie.
W tym zamieszaniu 1 nie dali. Ale nie ma sprawy. Super ludzie.
Warto do nich pojechać. Mają duży wybór.
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Kawusia
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 26 mar 2007, o 15:24

Post »

Heh, kochana już zapraszam, choć jak odrobinę się ociepli, będzie cudniej, zakwitną narcyzy i tulipanki. Wisteria została wykopana, ale ma kruche korzenie i się bidula wyłamała.. została mimo to wsadzona, czy coś z niej będzie nie wiadomo, dostała swoją szansę, ale wyglądała trochę opłakanie, więc na dwoje babka wróżyła. W środy mam teraz wolne i nie przyjeżdżam do Będzina, cały dzień latam po ogródku i czuję się szczęśliwa. Zadziwiają mnie czasem gapowicze, którzy się zabrali na nowe włości z sadzonkami i nie mam na myśli wyłącznie podagrycznika i ślimaków, ale jakieś drobinki roślin, które wyrastają przy zabranych krzaczkach. Na wizytę czekam z niecierpliwością, może coś doradzisz, masz wielkie doświadczenie, powiem, że po prostu w ogrodzie jesteś moim GURU :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”