Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III

Post »

Witaj Sylwio,te podpalania traw i nie tylko to straszna sprawa,ludziom naprawdę bije do głowy,tyle nieszczęść jest z tego powodu i wielkich ludzkich załamań i rozpaczy,jak pisze Reniusia ,że im podpalono stodołę to aż mam ciarki,to straszne co przeżyli,pozdrawiam i buziaczki posyłam :wit ;:196 ;:3
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Sylwuś jak ma się Twoja wiosenka .U mnie coraz bogatsza w kolory i taksony ;:196 Podpalacze nie myślą o skutkach oni mają frajdę w tym co robią .Gdyby tak jednego z drugim to samo spotkało, to nim coś podpali chociażby mały papierek ,to zastanowił by się 100 razy :evil:
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p
Od: 24 lut 2013, o 16:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witajcie :wit tak sie czeka na weekend z utęsknieniem a on tak szybko przelatuje że nim się obejrzysz juz jest niedziela wieczór. W ta sobotę pracowałam ale jeszcze udało mi sie troszkę w ogrodzie popracować ale o tym to już innym razem opowiem.
gracha-Grażynko oj tak urlop by sie przydał tylko żeby słoneczko i cieplutko było. Oj cały weekend w pracy, współczuję
Andzia84-Aniu nie wiem czy to to ta sama osoba ale na szczeście przez weekend ciza. i niech już tak najlepiej zostanie ;:108 Skalniak polecam i troszkę zajmie czasu układanie ale warto. tylko trzeba pamietać ze dekoracja są rosłinki i kamienie wieć trzeba wybrać iglaki wolnorosnące. Zblizenia nie ma na żywopłot ale jak tylko będzie w liściach i kawiatach to zrobie obiecuje. Ja tez chodze po ogrodach na FO i podglądam :)
athshe-Agnieszko dobrze że był ktoś kto pilnował tego palenia korzeni. Wiesz ja też mam do spalenia za domem taką stertę gałęzi chwastów i ciagle czekam. No ale w tym tygodniu który będzie to już to trzeba uporządkować. Pewnie przez sąsiada sie nie wyspałaś ale szkoda że nie powiadział wam że jest ktoś kto bedzie tego polnować.
alicjad31-Alu to pierwszy raz słysze o czym takim. Wiem że nie można palić jak kierunek wiatru jest w strone drogi bo dym może utrudnia bezpieczne przemieszczanie się pojazdów. Dobrze że M dostał ostrzeżenie a nie mandat.
reniusia20-Renatko tak mi przykro z powodu podpalenia stodoły. A czy wiecie kto to mógł zrobić? Czy złapali podpalacza? I to jeszcze przed Światami. Dobrze ze psa sie udało uratowac bo jak pomyślę jak on by musiał cierpieć to aż mi sie słabo robi. Ognia to i ja sie boję.
koziorozec-Martusiu dziękuję i wzajemnie ;:196 . Też się zastanawiam co ludzie myśla podpalajac trawy że niby co to dla dobra gleby, człowieka. Cieżko zrozumieć.
JAKUCH-Jadziu u mnie też juz coraz bardziej widac wiosnę. Raduje sie serce ale tak sobie myslę jak tak wszystko szybciej zaczyna kwitnąć to co będzie w kwietniu w maju.
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p

Post »

To teraz moja wiosenka :)

Forsycja drugi rok z rzędu będzie mi kwitnąć, bardzo się z tego powodu cieszę.
Obrazek

Tawuła japońska dosteje już listki:)
Obrazek

Pojawiła się również korona cesarska:
Obrazek

Żonkil lub narcyz ( nigdy nie wiem które to które) już jest gotowy do kwitnienia:
Obrazek

Bazie na wierzbie już w pełni, za chwilkę już ich nie będzie :
Obrazek

Za to Wierzba Hakuro robi się zielona :)
Obrazek

Krokusy:
Obrazek
taka mała niespodzianka na skalniaku

Obrazek

Tulipany gotowe do kwitnienia, jeszcze tylko kilka dni słonecznych i ciepłych i już zakwitną
Obrazek

A tutaj takie spojrzenie na rabatki :)
Obrazek

Dobranoc ;:19 , kolorowych snów życzę
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Po takich zdjeciach kolorowe będą :heja
Awatar użytkownika
kocica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2007, o 16:42
Kontakt:

Post »

Sylwio, bardzo lubię takie spojrzenia ogólne na ogród:-). Pięknie wyglądają Twoje ogródkowe rabatki, czysto, przejrzyście. Naprawdę bardzo ładnie.
Moje wątki
Pozdrawiam, Ewa.
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Sylwuś wiesz że lubię kamienie więc miejsce posadzenia forsycji mnie zachwyca. Hakuro jest u mnie w podobnym stanie. Tulipanki jeszcze moment iii ;:224 . Juka pięknie prezentuje się w tych zrębkach. Czekam na Twoje korony.
janinka-n
200p
200p
Od: 20 lut 2013, o 19:18

Post »

Witaj Sylwio,zjawiam się też u Ciebie w nowym wątku.Cały ranek siedzę u Ciebie w ogrodzie i podziwiam Twoje dzieło.Cudny masz ten ogród.
Możesz startować w konkursach jak nic.Pierwsze miejsce murowane,nie urażając oczywiście innych działkowiczek .
Dużo zdrówka Ci życzę.
athshe
500p
500p
Od: 12 cze 2009, o 09:10

Post »

Ale fajnie wyglądają te kolorowe zrębki :) Ale u mnie to by chyba fruwały po całym ogrodzie...
Agnieszka - istota w ogrodzie ekstremalnie początkująca http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=73469" onclick="window.open(this.href);return false;
Nie działa mi c z kreseczką - przepraszam, jeśli razi kogoś ta literówka.
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p

Post »

Witajcie :wit
Dopiero wróciłam do domku. Tylko przyjechałam po pracy zjadłam i myk :) do ogródka. Troszkę zdjęć zrobiłam tego co powstaje ale to jak będzie skończone to się pochwalę :) ( liczę że w tym tygodniu się uda)
Byłam wczoraj w Nomi i zakupiłam Tuje Smaragd dokładnie 4 sztuki ( wysokość od 50 do 60 cm) planuję je posadzić do donic a jesienią przekopię do gruntu. tylko czekam na doniczki tanie takie jak były w tamtym roku w biedronce.
Zapomniałam powiedzieć że mój tato widział wczoraj bociana. Stał na gniaździe. Nie był pocieszony bo jak stwierdził będzie cały rok stał. Taki drobny przesąd. Ja i mama jeszcze nie widziałyśmy.
Jutro wybieram się na rynek i mam zamiar kupić sałatę żeby posadzić do prowizorycznej foli. A kto wie z czym ja jeszcze z tego rynku wyjdę ;:306
dorcia7-Dorotko dziękuję ale powiem że ostatnio znowu nie mogę spać, budzę się w nocy albo bardzo rano. Jak jeszcze obudzę się rano to nasłuchuję świergotu ptaków. Zamykam oczy i wsłuchuję się.
kocica-Ewuniu dziękuję za miłe słowa, zdjęcie mojego spojrzenia na rabatki to tylko z jednej strony. Będą i kolejne ale nich roślinki wypuszczą listki i kwiatki oczywiście :) Ciągle bym coś zmieniała na rabatkach a to przesadziła dosadziła coś innego.
MID2006-Madziu zdaję sobię sprawę że kamienie łączone na klej a nie na cement było by ładniej , ale drożej i to przeważyło. Zresztą skalniak do tej pory się trzyma. Tulipan po dzisiejszym dniu już dostał kolorku. Bałam się o juki bo to pierwsza ich zima( druga mam w grysie ), ale przetrzymały fakt były okryte i teraz tylkę czekam na kwiatki. Koronę mam w kolorze żółtym. Planowałam dokupić ich wiecej ale skończyło sie na jednej cebuli.
janinka-n-Janinko witam w nowym wątku :wit Jest mi bardzo miło że zechciałaś ten dzisiejszy poranek spędzić w moim ogródeczku :) Dziękuję za miłe słowa :oops: Ja w konkursach oj nie są ładniejsze ogrody. A zresztą to ja nie mam szczęścia. Wysyłam odpowiedzi na pytania do Roku w Ogrodzie ale jeszcze nigdy nie znalazłam się w finałowej trójce. Gdy są jakieś festyny i wyciagam los to zawsze jest to co najmniej mi sie podoba. Może kiedyś spróbuję ale na pewno nie w najbliższym czasie. Już zapomniałam że byłam chora :)
athshe-Agnieszko dziękuję lubie kolorowe zrabki tylko najgorzej jak wypuszcze moją Misię ta to mi bałaganu narobi. Zrabki mam w kamyczkach , kamyczki w korze i tak ciaglę. Wie że na skalniak ani do oczka nie może wchodzić ale jak tylko nikt nie widzi to i tak sobie chodzi.
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Byłaś w ogródku ? zazdroszczę,u mnie od wczoraj leje bez przerwy praktycznie,a ja dostałam właśnie maila,że jutro kurier clematisy przywiezie,chyba postoją trochę na balkonie
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p

Post »

Dorotko u mnie w nocy popadało ale dzisiaj ani kropelka do tej pory nie spadła. Jutro za to ma podobno u mnie lać. ;:oj
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Sylwio :wit
coraz więcej roślinek się zieleni,coraz więcej kwitnień w naszym ogrodzie i coraz pięknie i u Ciebie ;:108
Awatar użytkownika
reniusia20
1000p
1000p
Od: 2 kwie 2012, o 15:06

Post »

Ale tulipany Ci wystartowały lada chwila zakwitną! ;:138

Nie złapali go ;:161 ;:188 po ok.3 miesiącach już nawet nie pamiętam przyszło do nas pismo ze sprawa została umorzona z powodu braku śladów. Tuż to 6 grudnia spłoneła stodoła stojąca 500metrów dalej (tyle że nikt tam nie mieszkał) a za niecałe dwa tygodnie przed Świętami Bożego Narodzenia u Nas - ktoś chodził i podpalał. Nawet pamiętam jak 6 grudnia o 2 w nocy trzask eternitu nas obudził jak dzwoniłam po straż a 16 grudnia o 4 w nocy to samo jak jeszcze dodzwonić się nie mogłam bo telefon mi zasięg tracił chyba od ognia dymu. Wybiegłam z domu a tu wszędzie ogień aż nie mogę pisać bo mam łzy w oczach ...
A co najlepsze ślady były bo ktoś szedł po oranym polu a wtedy śniegu nie było jakiś deszcz ze śniegiem padał dzień wcześniej także buty było widać,to policji nie chciało się iść i zobaczyć bo ciemno!!! dopiero sąsiadka go złapała i pchała na chama to już musiał iść. Psy tropiące dali dopiero koło 17 poszły podjeły trop ale cóż potem śnieg z deszczem zaczął padać droga asfaltowa i trop zgubiły ... a w ciągu 2 lat we wsi obok spłoneło 5 stodół . To raczej nie przypadek?
A ślady prowadziły do wsi obok co było tyle podpaleń. Dziwna sprawa,a policja żadnego podpalenia nie wyjaśniła...
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Sylwuś wiosenka rozkręca się na dobre...tylko słonka brak :( u mnie od trzech dni pada i w ogrodzie strasznie mokro. Ja na rynek też jadę ale w piątek, tylko po bratki.... ;:306
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”