Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 23

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 23

Post »

Dzień dobry wszystkim!

Dzień dziś pochmurny, choć w miarę ciepły - jest bodaj 12 stopni.
Znowu mam dziś masę zajęć, ale ja już chyba nie potrafię bezczynnie funkcjonować.
Udka z kurczaka na ostro siedzą w piecu, chałupka odszczurzona, aksonometria niemal skończona.
Obchód po ogrodzie zrobiłam dziś raczej szybko... kropi deszcz i nie jest zbyt przyjemnie. Prace ogrodowe też - jak się domyślacie - odpuściłam.

Zostawiam kilka zdjęć i zabieram się za odpisywanie na Wasze miłe komentarze :)

Zobaczcie, jak cudnie zakwitł klon Red Sunset! ;:167

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

...i pozostałe roślinki :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

...moja frontowa kompozycja:

Obrazek

Miłego tygodnia!
Awatar użytkownika
gatita
500p
500p
Od: 15 kwie 2011, o 10:16
Kontakt:

Post »

Cudnie ;:167
Aga, sorry, za OT, ale mam pytanko o Imageshack. Chciałam dodać zdjęcia, ale widzę jakieś zmiany, już nie można dodawać zdjęć bezpłatnie ? 30 dni tylko ?
Gatita I,Gatita II
Zapraszam ! Agata
x-ag-a
---

Post »

Syringo, dziękuję za odwiedziny! Dawno Cię nie widziałam i sama też zagubiłam gdzieś w otchłani FO Twój wątek. Muszę nadrobić zaległości... Zima absolutnie do nas nie wróciła, ale wiem o jej wywrotowej działalności tu i tam... czyżby u Ciebie?
Dzięki za budujące słowa i pozdrawiam!
Gat, starość chyba nie ma tu nic do rzeczy, moja droga! Po prostu przy ogrodowych pracach pracują inne grupy mięśni, stąd nasze mega zakwasy! Ja do dziś czuję je w ..., no właśnie :D
Widziałam Twoją wiosenkę... jest cudnie!
Jeśli chodzi o imageshack, to bezpłatnie można chyba do 500 zdjęć... ja już drugi rok płacę roczny abonament...
Magda, jakoś udaje mi się działać zgodnie z założeniami... czy torpeda? Raczej nie... taki tam metodyczny pracuś :)
Następny zjazd mam czterodniowy 3-6 kwietnia... będzie dużo o architekturze, wykłady i ćwiczenia, no i z pewnością omawianie naszych projektów. Mój prawie na ukończeniu. Pozdrowienia!
Marzenko, pozdrawiam! Zaraz zajrzę do Ciebie, bo ciekawa jestem co udało Ci się zrobić...
Justynko, ja właśnie w tym roku dostałam od M. nowy sekator... jestem oczywiście wierna Fiskarsowi, który tnie idealnie. Uwielbiam te ich narzędzia - bardzo ułatwiają życie.
Forsycje i u mnie zaczynają kwitnąć... ja już na szczęście cięcie róż mam za sobą :)
Piotrze, poniedziałek rzeczywiście pochmurny, ale jest co robić w domu...
W tym tygodniu zamierzam zająć się trawnikiem... czeka mnie wertykulacja, grabienie, koszenie i nawożenie. Ciężka praca... boję się jej.
A Ty co będziesz robił w ogrodzie?
Robaczku, napracowaliśmy się wszyscy - sobota była dniem ogrodnika :)
Ano udało się przyciąć wszystkie róże, a potem nawieźć wszystkie rośliny... znowu kolejne punkty odhaczone, co bardzo mnie cieszy!
Pozdrawiam Cię :)
Pacynko, więcej o wrażeniach ze studiów napiszę po drugim zjeździe... póki co jednak, jestem bardzo zadowolona.
Czyżbym zapomniała odpowiedzieć na blogu na jakieś Twoje pytanie w sprawie traw? Przepraszam, jeśli tak. Imperata rośnie u mnie od południowego wschodu i ma sporo słońca... zobaczymy, jak się będzie wybarwiać w tym roku... jeśli za słabo, pomyślę o jej przeniesieniu... Bylin póki co nie kupuję... będę podejmować spontaniczne decyzje w szkółce :)
Pozdrowienia!
Eda, popracowaliśmy, co do dziś odczuwamy w kręgosłupach :) Ale jakież to przyjemne zajęcie, taka praca w ogrodzie!
W tym tygodniu będę walczyć o kondycję trawnika... i tak jest dobrze po zimie, ale konieczne są wszelkie zabiegi, które robię co roku. Czeka mnie - jak sama wiesz - ciężka praca... A Ty co będziesz robić?
Moniko, dziś znowu sennie, ale to nic - oby weekend był ładny.
Każdy czasem ma ochotę się posnuć bez celu... tyle, że ja jakoś nie potrafię na tyłku usiedzieć :)
Miłej pracy!
Rewi, dziękuję pięknie!
Bartosz, dzięki.
Małgoś, cudne są Twoje kompozycje - zachwycające kwiatuszki posadziłaś!
Wątek otwieraj, nawet się nie zastanawiaj... To nic trudnego.
Na długo zostajesz sama? ;:168
Szostani, widać ludziom się nie spieszy do nowego sezonu w ogrodzie!
Justynko, mieć ogród i nie mieć na niego czasu - bez sensu, moim zdaniem.
W takim wypadku lepiej sobie kupić apartament w mieście i nie musieć nic, poza odpoczynkiem na kanapie.
My lubimy się utyrać i dzięki temu mamy wolne umysły!
Ewo, nie ważne ile zrobiłaś - ważne, że spędziłaś dzień w ogrodzie!
Dziś kropi u mnie i mam przerwę... ale, nie pali się, dużo już mam zrobione. Czego i Tobie życzę!
Awatar użytkownika
majowa
1000p
1000p
Od: 20 kwie 2010, o 11:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jestem zaskoczona klonem Red Sunset ;:oj Mam go (od sierpnia) i nie spodziewałam się, że czeka mnie taka niespodzianka. U mnie chyba jeszcze nie kwitnie, ale może nawet nie zauważyłam, bo nie wiedziałam, że mam zauważyć ;:306
Aga, masz piękne te donice przed wejściem, ile razy je widzę, zawsze się zachwycam.
Pozdrawiam, Iwona
cz.5_aktualna, spis wątków
Awatar użytkownika
gatita
500p
500p
Od: 15 kwie 2011, o 10:16
Kontakt:

Post »

Mam wrażenie, że zmienili, można się zarejestrować na 30 dni za darmo... Zaś coś pokombinowali :evil:
Gatita I,Gatita II
Zapraszam ! Agata
Eda_S
500p
500p
Od: 20 lis 2013, o 08:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Muszę przeprowadzić kilka roślin spod drewutni, bo będzie przebudowywana. Wśród tych roślin są dwie choiny kanadyjskie miniaturowe, które nie mogą czekać z przesadzeniem. Wiem, że lepsza byłaby jesień na taki zabieg, ale nie mam wyjścia. Chciałabym rozsypać nawozy, ale na razie pogoda temu nie sprzyja. Co do trawnika - pozostało mi nawożenie.
Kwitnący klon - przepiękny.
Życzę szybkiej poprawy pogody :wit
Awatar użytkownika
Monika-Sz
1000p
1000p
Od: 4 maja 2013, o 22:46

Post »

Witam w ponury poniedziałek.. Zawsze to jednak lepsze, niż ponura sobota :wink:
Pieńki brzozowe pięknie się wpisały w kompozycje przy wejściu- kolejny dowód na to, że z brzozą zawsze po drodze :lol:
Ja w weekend niewiele zrobiłam w ogrodzie- ale łapie kilka srok za ogon i rąk czasem brak.. Najbliższy weekend też raczej będzie bezproduktywny pod tym względem- będziemy malować w domu.. oj, jak mi się nie chce ;:223 Dobrze, że paczuszka z Lilipolu przyszła- mam argument do ucieczki przez wałkiem chociaż na chwilkę..

Pozdrawiam serdecznie i życzę udanego dnia!
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Ponury poniedziałek odpowiada mi znacznie bardziej niż ponura sobota :D Bez bólu zostałam dłużej w pracy i przynajmniej jedną rzecz zrobiłam jak należy :D Reszta musi czekać do przejaśnienia się, co raczej dzisiaj nie nastąpi. Zaciągnęło się na dobre.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
x-ag-a
---

Post »

Ewo, dokładnie! To samo napisałam Monice :D
Pogoda rzeczywiście nieco dołująca... ale jutro - jeśli tylko nie będzie padać - biorę się do pracy!
Iwonko, witaj!
Klon Red Sunset zaczyna kwitnąć bardzo wcześnie... początkowo ma dość zbite, misterne pączuszki, które nagle strzelają przecudnym kwieciem... zaobserwuj swojego, bo pewnie też już kwitnie! :)
Uwielbiam to drzewko ;:167
Donice też mi się podobają, zwłaszcza, że fajne wykwity się na nich robią, stwarzając wrażenie postarzenia.
Dzięki!
Gat, rzeczywiście jakieś zmiany imageshack wprowadzał... nie wgłębiałam się w szczegóły, bo i tak płacę. W sumie, w skali roku, nie jest to jakiś duży wydatek.
Eda, fajnie byłoby żeby zrobiło się ciut cieplej - zawsze to milej pracować. Plany masz ambitne! Wszystkiego dobrego więc!
Moniko, jasne, że ponura sobota brzmi zdecydowanie gorzej, niż ponury poniedziałek ;-) Jest sennie.
Sami malujecie cały dom? Co z kolorystyką ścian? Ostatecznie wybrana?
Powodzenia więc!
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Czas ostatnio jakby przyspieszył-budzę się rano w poniedziałek, a po chwili już piątek. Szybciej będzie sobota :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Monika-Sz
1000p
1000p

Post »

Kolorystyka nie wybrana, na razie trwają negocjacje :lol: Wiem na pewno, co będzie na klatce schodowej. Salon zostawimy, bo nie możemy się zdecydować.. Chyba, że do soboty coś nam przyjdzie do głowy..
Sypialnia- chcę fiolet z szarościami, ale nie wiem co na której ścianie, a jak pogodzić zasłony z narzutą i kolorami ścian- tzn co szare a co fioletowe.. Słowem- wiem, że nic nie wiem :lol:

Sami zagruntowaliśmy cały dom, więc pomalowanie połowy wydaje się niedużym wyzwaniem ;:333
x-ag-a
---

Post »

Ewa, bardzo dużo pracujesz!
Czy nadal się szkolisz?
Moniko, masz super dylematy :) Jak ja to lubię!
Czy mam rozumieć, jeśli chodzi o sypialnię, że przewidujesz te dwa kolory? Ja wybrałabym fiolet na ścianie za wezgłowiem łóżka, a resztę ścian w szarości. Narzuta ładnie wyglądałaby w fiolecie, moim zdaniem... do tego trochę srebrnych dodatków (świeczniki, ramy na zdjęcia). Może zasłony w delikatnym popielatym?
Awatar użytkownika
-Piotr-
200p
200p
Od: 2 mar 2014, o 10:33

Post »

Agnieszko, ja dzisiaj już chyba sobie odpuszczę, znowu zaczęło lać jak z cebra.
Może jutro będzie lepiej, to trochę popracujemy.A od czwartku ma się znowu poprawić, a czwartek i piątek mam znowu wagary :heja
Nas też czeka wertykulacja, ale tym chce się zająć mój skarbik ;:131 , nie wiem czy to tak lubi, czy zamiast na mnie woli wyżyć się na trawie. ;:306 .Bardzo fajowa ta kompozycja, ale nadal się zastanawiam, co za skarby są w tym słoiczku na kłódeczkę. ;:131
Pozdrawiam Piotr

Nasz kochany ogródek
x-ag-a
---

Post »

Piotrze, przepraszam - zapomniałam odpowiedzieć :)
W słoiku oplecionym jutowym sznurem siedzi brązowa świeca :) Akurat w takim kolorze pasowała mi rozmiarem.
Super, że na koniec tygodnia zapowiada się poprawa pogody - uwielbiam ładne weekendy! W sobotę planuję ognisko z kiełbaskami :)
Wertykulacji nie znoszę, więc w dużej mierze wyręcza mnie w tym mój M. Ja grabię.
Pozdrowienia!
Awatar użytkownika
Monika-Sz
1000p
1000p

Post »

Myśle w podobnym kierunku kolorystycznym.. Fioletowe/lawendowe wezgłowie, reszta ścian jasno szara.. Upatrzyłam sobie fioletową narzutę, chciałam ją uzupełnić szarymi i fioletowymi poduchami, a nad zasłoną się waham- bo i srebrna mi się podoba i ciemno fioletowa.. mam o czym myśleć ;:215
Zmykam do pracy- chociaż wolałabym pod koc :wink:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”