Aniu, te żółte kwiatki to języczka. Raczej mało spotykana u nas, bo mniej dekoracyjna od swoich sióstr.
Aniu Frania, na trzecim zdjęciu jest juka

Paulinko, polecam takie zestawienie. Uwielbiam połaczenie różu z niebieskim i z fioletem.
Faktycznie drepcedesem jest o wiele łatwiej zaparkować, ale jak mało zabrać ze sobą

Maju, oj narobiłam sobie roboty. Całe szczęscie, że jest to robione etapami. Tylny trawnik podzieliłam na pół. Przód będę robiła jesienią, albo w przyszłym roku.
Niestety nie widzę roślinki o którą pytasz.
Ewa, Muzykanci przetrwali u mnie te okropną zimę 2 lata temu. Są u mnie już 3 sezon. Ciekawa jestem jak się rozrosną w tym roku, obok jest posadzona Aphrodite, która niknie przy nich
Marta, zawstydziłas mnie.

Jeszcze nikt tak nie napisał o moim ogrodzie

Annes, Aga ja podałam mykoryzę różom przed domem, na tylnej rabacie nie, chciałam sprawdzić jaki bedzie efekt. Może to zły eksperyment, bo każda sadzonka i róża jest inna. Gdybym miała na przykład 2 takie same róże, z tej samej szkólki i tak samo dobre, wtedy pewnie zauwazyłabym róznicę. Fakt faktem, że róże na przednich rabatach chyba bardziej obficie kwitły niz rok wcześniej, ale na choroby ta mykoryza nie działa, a wręcz przeciwnie, Leoś w poprzednim sezonie był zdrowy, w zeszłym chorował