Ogród Gosi 12

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Gosi 12

Post »

Kasiu, przetacznik jest bylinowy i jest niziutki. Ma jakieś 15-20 cm. Co roku taki jest. Twój na pewno się pojawi.

Aniu, te żółte kwiatki to języczka. Raczej mało spotykana u nas, bo mniej dekoracyjna od swoich sióstr.

Aniu Frania,
na trzecim zdjęciu jest juka :D

Paulinko, polecam takie zestawienie. Uwielbiam połaczenie różu z niebieskim i z fioletem.
Faktycznie drepcedesem jest o wiele łatwiej zaparkować, ale jak mało zabrać ze sobą ;:173

Maju, oj narobiłam sobie roboty. Całe szczęscie, że jest to robione etapami. Tylny trawnik podzieliłam na pół. Przód będę robiła jesienią, albo w przyszłym roku.
Niestety nie widzę roślinki o którą pytasz.

Ewa, Muzykanci przetrwali u mnie te okropną zimę 2 lata temu. Są u mnie już 3 sezon. Ciekawa jestem jak się rozrosną w tym roku, obok jest posadzona Aphrodite, która niknie przy nich

Marta
, zawstydziłas mnie. :oops:
Jeszcze nikt tak nie napisał o moim ogrodzie ;:196

Annes, Aga ja podałam mykoryzę różom przed domem, na tylnej rabacie nie, chciałam sprawdzić jaki bedzie efekt. Może to zły eksperyment, bo każda sadzonka i róża jest inna. Gdybym miała na przykład 2 takie same róże, z tej samej szkólki i tak samo dobre, wtedy pewnie zauwazyłabym róznicę. Fakt faktem, że róże na przednich rabatach chyba bardziej obficie kwitły niz rok wcześniej, ale na choroby ta mykoryza nie działa, a wręcz przeciwnie, Leoś w poprzednim sezonie był zdrowy, w zeszłym chorował

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Monika-Sz
1000p
1000p
Od: 4 maja 2013, o 22:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Czy ta piekna zielona fontanna przy wejściu to cyprysik filifera? Ile lat u Ciebie rośnie ;:oj ?
Awatar użytkownika
bodzia3012
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2009, o 08:41

Post »

Gosiu czy już obcinałaś róże :roll: masz ich tyle to masz juz spore doświadczenie :D
ale by się zjadło taką morelkę prosto z drzewa :D
ja jutro też jadę na działkę trochę popracować :wit :wit
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Monia, czy chodzi Ci o ten okaz przy kolumnie? Tak to którys z cyprysików. Rośnie u mnie bardzo długo, bo jakieś 9 lat. Przez pierwsze lata prawie w ogóle nie rósł, ruszył się jakieś 3 lata temu. Tera zsię boję, że dotrze do dachu. No ale jest jeszcze opcja cięcia. Ostatnio mój pies go podkopał. Mam nadzieję, że nic mu nie będzie. W ogóle ostatnio Flesz strasznie rozrabia na działce, ale podejrzewam, że ugania się za jeżami. A ja go tak wychwaliłam :roll:

Bożenko, ja jeszcze nie tnę. Czekam cierpliwie na forsycję. Mimo, że temperatury są już iście wiosenne.
Życzę miłej pracy, ja też będe pracowała w weekend
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Gosiu, forsycje u mnie lada dzień zakwitną, zatem ja już zabieram się za cięcie - może jutro się uda :) Do obcięcia mam podobną do Twojej ilość, zatem trochę pracy będzie! Masz specjalne rękawice do róż?

Pogoda dziś wspaniała... z przyjemnością spędzam dzień w ogrodzie :)

Pozdrawiam i słońca nam życzę!
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Ja zaglądam na chwilę w przerwie ogrodowej.Dzionek przecudowny,z ogromną przyjemnością się dłubie.Ja pośpieszyłąm się i róże już poobcinałam.
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Gosiu bo tak się spieszyłam że nawet nie sprawdziłam czy wszystko jest dobrze.
Obrazek
Teraz jest dobrze wklejone, chyba to jest jakaś cebulica ;:218

U mnie forsycja już kwitnie w najlepsze, kopce dzisiaj do końca rozgarnęłam, zaczęłam przycinać róże, tylko wiatr zbyt silny na opryski :wink:
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aga, ja na razie nie mam czasu na cięcie. Może uda się w przyszłym tygodniu w weekend. Teraz kończę żywopłot. No i oprysk na trawnik. Musze tez powiększyć jedna rabatę, bo Pashmina czeka do posadzenia. Zatem cięcie zostawiam na przyszły tydzień. Niestety nie mam specjalnych rękawic.

Małgosiu, na pewno dzisiaj miałaś super dzień w ogrodzie. Mnie też udało mi się trochę zrobić. Pograbiłam uschnięty mech i wlazłam znowu na drabinę, żeby ciać żywopłot. Jeszcze trochę mi zostało

Maju, to chyba jest cebulica. Jutro zrobię fotki po rozwinięciu

Jutro postaram się zrobić zdjęcia wiosenne, ale na razie powtórka lipca

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

To małe, o co pytała Majka, to może być śnieżnik :roll:
Zaczęłam przycinać róże, po troszku :D Widzę końce bez życia, więc tnę. Kopce może jutro, jeśli nie będzie padało.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Steasi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2010, o 20:47

Post »

Margo2 pisze:
Obrazek
Co to za roślinka?

Właśnie zastanawiam się z czym połączyć (u stópek) clematisa 'the president'? Może masz jakiś pomyśl? :?:
No nosić ciężko jak dobrze, że mam kosz w wózku do 15kg :) , jak będę we wtorek muszę zamówić u nich clemka. Może sprowadzą.. :roll:
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Rzeczywiście piękna ta roślinka ? też jestem ciekawa co to jest ? i czy to bylina?
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewa, może to i śnieżnik zrobiłam zdjęcie.
Ja cięcie zostawiam na przyszły weekend, ale moje będę cieła nisko. Niektóre wyglądają słabo

Paulinko, to jest rzeniszek. Roślinka jednoroczna wysiana w zeszłym roku przez moją sąsiadkę. Ja nie niestety nie mam ręki do siewów.
Pytasz co w nóżki? Ja bym posadziłam różyczkę ,albo różową, albo żółtą, Jeśli nie chcesz rózyczki. W ogóle to ile miejsca masz przy tym powojniku, bo może zmieści się tylko jakaś bylinka?

Geniu, niestety to jest roślinka jednoroczna. To rzeniszek

Dzisiaj nareszcie popracowałam w ogródku, a co najważniejsze zaczęłam kolejny etap akcji "trawnik" Dzisiaj stary trawnik został zrandapowany.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Maju
to jest ta roślinka o którą pytałas
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42

Post »

O jej ;:oj ;:oj
Jakie zagranie z trawnikiem. ;:oj i to jest ta rewolucja....
Jaka opcja dalej, po wypaleniu?
Pozdrawiam
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Gosiu, widzę że działasz zgodnie z planem. Cały ten ogrodzony taśmą obszar wypalałaś?
Osobiście nie stosuję roundup'u, ale chyba w tym przypadku nie bardzo jest alternatywa... zrywać taki kawał darni - można by się zamęczyć.
Trzymam kciuki!
Awatar użytkownika
Monika-Sz
1000p
1000p
Od: 4 maja 2013, o 22:46

Post »

Gosiu- widzę, że akcja trawnik rozpoczęta. jakie masz dalsze plany- zrywasz darń po tym, jak zdechnie po opryskach i na ziemi spod spodu siejesz od nowa.. czy planujesz wszystko przekopać..? Wiesz, że to dla mnie niezwykle interesujący temat!

Pytałąm o tego cyprysika przy słupie- dokładnie tak. Ja mam odmianę aurea i dość ładnie rośnie, a planuje też właśnie tą, która rośnie u Ciebie- kurcze, spoty jest tek krzew..
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”