Witam wszystkich serdecznie
Justynko (justus27), Arku (Arkadius121), (trzynastka) - dziękuję za wytrwałość i za przemiłe słowa
Aniu (anym) ? dzięki serdeczne, szczególnie za to ?zajefajnie? ...hi...hi...

Dobrze wypatrzyłaś, że
Hipeastrum ma drugi pęd kwiatowy.
Urósł strasznie wysoki i wygiął się w łuk ? wygląda teraz jaj jakiś dziwoląg ale też cieszy
A oto on :
Haniu (hanka101) ? tak, tak... kotka była tym
Hipeastrum zauroczona, nie mogłam jej ze stołu wygnać
Elu (elcia1974) ? ja też też nie znoszę
Kalanchoe 
... ale z tą starą odmianą jest zupełnie inaczej, mam do niej duży sentyment i uwielbiam patrzeć jak wypełnia się drobnymi listkami i nabiera cudownych kształtów a do tego rośnie dosłownie wszędzie... pewnie w naparstku też by sobie dała radę.. hi..hi..
Poniżej pokażę zdjęcie
Kalanchoe, może nie w naparstku ale w metalowej filiżaneczce, zdjęcie chyba z.... 1999 roku...
Ja nie znoszę
Hojek i chwalenie ich sprawia mi naprawdę wielką trudność, więc doceniam fakt, że chociaż nie lubisz
Kalanchoe to jednak trochę pochwaliłaś

Dziękuję

Buziaki
I jeszcze małe porównanie. Zobaczcie proszę jak ta roślinka potrafi się rozrosnąć:
Kalanchoe nr 1 -
16 marzec 2013
i ta sama roślinka rok później:
Kalanchoe nr 2 ?
24 luty 2013
I ta sama roślina w tym roku:
a na dowód, że to ta sama roślinka, zdjęcie od tyłu gdzie widać jej doniczkę
Aniu (mamafrania) ? Aleksander Wielki
(Oleander) to ciągle mały _oleander_ ale.... jest cały, zdrowy no i rośnie... więc jestem pełna nadziei, że wyrośnie ostatecznie na Olka Wielkiego
A oto on gdy go dostałam -
21 sierpień 2013
i obecnie:
Może nie rośnie w imponującym tempie ale trzeba wziąć pod uwagę fakt, że rósł tylko przez jesień, w zimie odpoczywał i pewnie dopiero teraz na wiosnę pokaże na co go stać i liczę na to ogromnie
Na koniec pokażę
Oleandra od
Baśki (Chrapka)
24 luty 2013
Tu już tylko dół (górę ukorzeniłam i wydałam znajomej) -
7 kwiecień 2013
28 kwiecień 2013
12 lipiec 2013
I obecnie:

I będzie kwitł....
Jak wystawię go na balkon to dopiero zrobi się piękny, bo teraz ciągnie do słońca i jest nieco ?chwiejny i zgarbiony?....
Pozdrawiam wszystkich cieplutko