chyba jeszcze dobrze się nie ubudziłam
 chyba jeszcze dobrze się nie ubudziłam  

, zachorowałam już na nie w czasie wystawy w naszym Ogrodzie Botanicznym, a Twoje zdjęcia te chorobę dzisiaj nasiliły
 , zachorowałam już na nie w czasie wystawy w naszym Ogrodzie Botanicznym, a Twoje zdjęcia te chorobę dzisiaj nasiliły 

Oto kilka starszych i nowszych zdjęć:
  Oto kilka starszych i nowszych zdjęć: 

??????????????- to ci dopiero reprymenda poważnaStorczykowa pisze:piękne masz storczyki, ładnie kwitną. i nie pisze się "felki", tylko "falki", a najlepiej to Phalaenopsisy albo Falenopsisy.

Bardzo jesteś zasadnicza...
 Bardzo jesteś zasadnicza... A zarówno "felki" jak " falki" to taki żarcik językowy z dość poważnej nazwy tej odmiany orchidei... Ważne ,że wiadomo , o co chodzi.
 A zarówno "felki" jak " falki" to taki żarcik językowy z dość poważnej nazwy tej odmiany orchidei... Ważne ,że wiadomo , o co chodzi. 

ja kiedyś też pisałam "falki", ale już dawno mi to minęło... teraz staram się używać poprawnych nazw storczyków.Ewelina pisze:??????????????- to ci dopiero reprymenda poważnaStorczykowa pisze:piękne masz storczyki, ładnie kwitną. i nie pisze się "felki", tylko "falki", a najlepiej to Phalaenopsisy albo Falenopsisy.

Bardzo jesteś zasadnicza...
Wiem jak się pisze- wystarczyło by ,żebyś przeczytała od początku ten wątekA zarówno "felki" jak " falki" to taki żarcik językowy z dość poważnej nazwy tej odmiany orchidei... Ważne ,że wiadomo , o co chodzi.
A "pelaśki" mówię niekiedy na pelargonie , "kłujaki" na kaktusy,itp.

ile on ma kwiatów
  ile on ma kwiatów  musisz się nim dobrze opiekować, bo zakwitł tak obficie na dwóch pędach
  musisz się nim dobrze opiekować, bo zakwitł tak obficie na dwóch pędach