Ogródek AGNESS

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS

Post »

Uleńko u mnie też przed południem były chwile ze słoneczkiem, ale niestety.... tylko chwile :roll: ..... szybko znów zapanowała szarzyzna i leje....

Reniu śnieg na szczęście długo nie leżał..... szybciutko stopniał.... mam nadzieję, ze to były ostatnie jego podrygi.... Liczę na to, że sprawdzą się prognozy i od jutra będzie już słonecznie i cieplutko..... chociaż tak prawdę mówiąc wcale się na to nie zanosi....

Edytko nie ma sprawy, świetnie, że kupiłaś sobie krzaczki, masz już gotowe roślinki bez czekania aż urosną :D
Wyobrażam sobie jak pięknie będą wyglądały w ogródku, to moje ukochane wiosenne kwiaty..... ja białej nie mam do tej pory :roll: :lol:

Aguś moje jeżówki też przepadły po tamtej paskudnej zimie.... na szczęście wysiały się i w zeszłym roku pokazały się młode roślinki..... zobaczymy jak będzie w tym sezonie, bo na razie jeszcze ich nie widać....
Twoje tulipanki to inne niż myślałam, na pewno będą piękne.... bardzo lubię kwiaty z zielonymi odcieniami :D
Donicowych kompozycji jeszcze nie skończyłam..... posadziłam tylko brateczki i zimno wygoniło mnie do domu.... jest paskudnie :roll:
Ciekawa jestem Twoich Aguś planów na sezon ogrodowy.... co zamierzasz??? Kochana bardzo namawiam Cię do założenia wątku.... myślałaś o tym???

Iwonko w takim razie grzecznie czekam 8-) :lol:
U mnie też leje :roll: .... słoneczko przed południem błyskało....ale była to najzwyklejsza zmyłka :roll: po chwili lunęło .....
Mam nadzieję, że nawrotu zimy nie będzie.... nawet nie chcę o tym myśleć :evil: ....
Ciasteczka owsiane mówisz......... pychotka :D

Wandziu nie smutaj kochana ;:196 To ta paskudna pogoda tak wpływa na nastroje.... szarówa, wiatr, deszcz...... trudno wtedy mieć dobry humor.... Ale gdy tylko zrobi się ciepełko, od razu nastroje będą lepsze :D Mam nadzieję, że naprawdę od jutra będzie już cieplutko.... chociaż patrząc na widok za oknem trudno w to uwierzyć....

Małgosiu faktycznie ,, w marcu jak w garncu,, i to przysłowie sprawdza się w 100%.....
Mam nadzieję na to obiecywane ocieplenie.... dziś wyszłam posadzić bratki w donice, ale nie dokończyłam pracy, zmarzłam i uciekłam do domku :roll:
Powodzenia przy pracy nad trawnikiem :D

Agusiu w tym sezonie świątecznym nie planuję dużo wianuszków..... będę robiła tylko dla siebie, rodzinki i jeśli będą jakieś konkretne zamówienia.....Na razie jeszcze nie zaczęłam, teraz chcę zrobić na taras, bo dopiero zdjęłam zimowy.....
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Miejmy nadzieję ,że od jutra znowu wiosna zawita! Przed południem u mnie rzuciło przez chwilę gradem ;:oj ale to taki nic nie znaczący epizod , na niebie ołowiane chmury ...aby do jutra!

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Aha rozumiem, jak uwijesz koniecznie pokaż, uwielbiam twoją twórczość ;:196
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

:wit Witaj. Widzę że Twoja wiosna ma wszystkie barwy. Od kolorów do samej bieli. U mnie od soboty ciągle szarość. Pocieszam się że od jutra ma być lepiej. Tylko po tych dzisiejszych chmurzyskach ciężko mi w to uwierzyć. Oby Ciebie biały dywan już nie nawiedzał.
Eda_S
500p
500p
Od: 20 lis 2013, o 08:38

Post »

Będę musiała je posadzić w jakimś tymczasowym miejscu i znaleźć dla nich właściwą miejscówkę. Tak to jest robić zakupy pod wpływem emocji na widok cudnych kwiatów :lol: . Poinstruuj mnie jak zbiera się nasionka (jestem totalnym laikiem) i będziesz mieć białą :D
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Chmury zasuwają po niebie jak szalone i co chwilkę pada deszcz .Oj za chwile pokażą się ślimaki :evil: Trzeba będzie zapobiegawczo już coś wysypać ;:3 Agusiu ,żebyś mogła skończyć wiosenne porządki ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

A ja dzisiaj zmokłam ,ale tak konkretnie na działce ;:145
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Agnisiu u nas dzisiaj tyle razy przechodziły ulewy że nie sposób było je zliczyć ;:oj ogród podlany bardzo dobrze, zbiorniki na deszczówkę pełne to teraz tylko słonko i ciepełko potrzebne a nawet nie wiem jakie są prognozy ;:173
perdii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 mar 2006, o 16:35

Post »

Czekałam na czwartek na poprawę pogody a tu jak na razie nic. Dalej wieje nie tak mocno,ale jednak wieje,pochmurno i niezbyt ciepło Mam nadzieję ze później pogoda się polepszy.Jutro ma być +17, ale czarno to widzę jak się nie ociepli.
Awatar użytkownika
BOGULENKA
500p
500p
Od: 23 lis 2012, o 13:28

Post »

Dzień dobry Aga, dwa dni nie zaglądałam a u Ciebie prawdziwy marzec, i zima była i wiosna jest. Na Żabiej dziś świeci póki co słoneczko, ale wiatr jest chyba niemały patrząc na drzewa. Ja póki co naładowana energią po zeszłym tygodniu ciągle coś działam, wczoraj między jednym a drugim deszczem udało mi się posprzątać, to co wiatr narzucał. Znów wszystko wygląda czysto. Dojechały do mnie pierwsze róże więc dziś i jutro też mam co robić. Czekam jeszcze na paczkę od forumki, więc do niedzieli sadzenia mi nie zabraknie.
Pozdrawiam i serdecznie zapraszam do siebie, Bogna
Żabia Łąka
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Agnieszko :wit miejmy nadzieję, że pogoda się w końcu poprawi, mnóstwo pracy w ogrodach jest i to już najwyższy czas by działać na całego. Bratki to piękna wizytówka domu i też zamierzam kupić w przyszłym tygodniu. Jakie kolorki kupiłaś?
Pozdrawiam i słoneczka życzę ;:3
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Witaj Agniesiu, dziś chyba wszędzie piękne słoneczko, więc pięknego dnia życzę :wit
Awatar użytkownika
Kochammmkwiaty
1000p
1000p
Od: 25 maja 2012, o 09:30
Kontakt:

Post »

Witaj Aguś,

Dzisiaj w planach mam przejrzenie dokładnie Twojego ogrodu do artykułu , zdjęć - ach jak ja to lubię mam czas i mogę zagłębiać to na co nie mam czasu :) Będziemy w kontakcie :wit
Agnieszka :) wątki: cz1 ,cz2,cz3 - aktualna
"Tylko od Ciebie zależy jak będziesz się czuła w swoim życiu"
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Maryniu na szczęście grad jeszcze nie bardzo miał co poniszczyć.... u mnie dziś nadal zimno i bardzo wieje, ale od czasu do czasu przebłyskuje słoneczko..... Mam nadzieję, ze jutro już będzie cieplej..... do mnie zawsze to ocieplenie przychodzi później.....

Aguś dziękuję ;:196 na pewno pokażę :D

Madziu mam nadzieję, ze poprawa pogody już do Ciebie dotarła.... u mnie na razie wciąż zimno i wieje silny wiatr. Na szczęście od czasu do czasu przebłyskuje słoneczko, więc może już jutro będzie lepiej....

Edytko naprawdę świetnie, ze je kupiłaś..... może na razie ich nie wysadzaj, tylko zostaw w doniczkach do czasu aż znajdziesz stałą miejscówkę.... one nie bardzo lubią przesadzanie..... chociaż ja robiłam to wielokrotnie i wcale nie ucierpiały... Tu chodzi o to, że sasanki mają korzeń palowy, który łatwo uszkodzić przy przesadzaniu i roślinka może to odchorować...
Nasionka zbiera się bardzo łatwo.... po przekwitnięciu na łodyżce tworzy się taki fajny pierzasty pompon , to są właśnie nasionka.... gotowe do zbioru są, gdy z zielonej barwy przechodzą w brązową i łatwo odchodzą od łodyżki. Wtedy warto jak najwcześniej je wysiać :D Sasanki niestety nie powtarzają kolorów po roślinie matecznej.... wychodzą różne kolorki.... czasami trafiają sie prawdziwe ślicznotki :D

Jadziu u mnie na szczęście nie ma większego problemu ze ślimakami.... pojawiają sie oczywiście, ale w niewielkich ilościach.... i na szczęście nie te gołe paskudy pomrowy ....
Na słoneczko bardzo czekam..... dziś od czasu do czasu pobłyskuje, ale nadal jest zimno i wietrznie...

Dorotko mam nadzieję, ze nie przeziębisz się ;:196 U mnie dziś już nie pada, ale wczoraj też co chwilę lało...

Majeczko prognozy obiecują ocieplenia, mam nadzieję, ze już dziś je u Ciebie widać??? U mnie niestety nadal zimno i wietrznie....Po takim porządnym nawodnieniu roślinki powinny pięknie wyskoczyć w górę :D A jak u Ciebie ze świniobiciem, zakończone już prace???

Gosiu u mnie pogoda identyczna..... zimno i wieje.... na szczęście od czasu do czasu przebłyskuje słoneczko.... liczę, że już jutro będzie znacznie cieplej....oby...

Bogusiu podziwiam Cię bardzo, że mimo takiej paskudnej pogody działasz w ogródku..... ja to leniuch jestem i przeczekuje ochłodzenie w domku, czekając na słoneczko 8-) Mam nadzieję, że już jutro pojawi się i będę mogła kontynuować prace w ogrodzie. Chciałabym zrobić granice rabat, póki trawa jeszcze po zimie ładnie i lekko wychodzi, a to u mnie kilka dni pracy, bo u mnie prawie same obrzeża w ogródku :;230
U Ciebie najprzyjemniejsze zajęcie w planach, czyli sadzenie :D Miłej pracy ;:196

Aniu brateczki kupiłam w 3 barwach - żółte, granatowe i bordowe . Już są posadzone, ale kompozycje nie dokończone, bo tak zimno było, że tylko wsadziłam je do donic i uciekłam do domku.... dziś może skończę :roll:
A Ty jakie kolorki planujesz???

Iwonko niestety u mnie wciąż zimno i wietrznie.... może jutro przyjdzie do mnie ocieplenie.... mam nadzieję...

Aguś bardzo się cieszę, ze uznałaś mój ogródek za wart tego, by pokazać go i napisać o nim artykuł. To naprawdę bardzo miłe ;:196
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22

Post »

Agulka, u nas od rana wspaniałe słoneczko i ciepło pomimo wiatru. Będzie dobrze :)
Wybieram się w sobote rano na ryneczek po bratki. Poszukuję tych małych, widziałam w gazecie odmiany kaskadowe, chciałabym spróbować.
Kolorystyka biała! z domieszką błękitu lub fioletu.
W zeszłym roku na komunie syna kupowałam pięlne białe, małe bratki - cudne były, chciałabym takie same.
Pokażesz swoje kompozycje?
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”