Ogródek AGNESS

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogródek AGNESS

Post »

:wit

Aguś i jak tam u ciebie ? Pogoda sie poprawiła ?
perdii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 mar 2006, o 16:35
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Aguś :wit Ja prace?
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Dorotko czytałam u Ciebie , że plany ogrodowe zostały zrealizowane, że pogoda ok, więc bardzo się cieszę..... u mnie dziś zimno, na szczęście nie wieje....

Aguś cudownie, że pogoda poprawia się.... u mnie niestety wciąż zimno ... Już się nie mogę doczekać, kiedy wysadzę bratki.... tak mi pusto na tarasie bez kwiatuszków....

Madziu faktycznie sadzę kwiaty tak, żeby wciąż coś kwitło.... jedne zastępują drugie.... kocham kolory i dążę, żeby zawsze były barwne plamy :D Wczesną wiosną mam zbyt mało kolorków i muszę zadbać o to, żeby jesienią dosadzić tych najwcześniejszych cebulaczków :D

Majeczko wątek pogaduchowy przez sezon ogrodowy zawsze śpi, reaktywuję go dopiero późną jesienią ...... powiem Ci szczerze, że na początku nawet nie zorientowałam się, ze został ponownie otwarty i tam nie zaglądałam..... będę musiała w wolnej chwili odpowiedzieć na wszystkie posty ;:167
Po śniegu na szczęście nie ma już śladu, ale wciąż jest zimno i szaro..... słoneczko nas na razie omija....

Gosiu bardzo się cieszę, że podobają Ci się moje lilijki.... to moje ukochane kwiaty..... zawsze bardzo czekam na ich kwitnienie :D
Prace w ogródku na razie zatrzymane..... jest wciąż zimno , wczoraj lało, dziś na razie nie pada, ale jest szaro i nieprzyjemnie.... ja jak piecuch, w taką pogodę siedzę w domku 8-) :lol:

Sławku już bardzo czekam na ciepełko..... wciąż u mnie zimno i szaro, ale najważniejsze, że wreszcie przestało wiać....

Gosiu mam nadzieję, że od jutra to ciepełko dotrze do mnie..... podobno to tylko chwilowe ocieplenie :roll: ale teraz po zimie, każdy ciepły dzień, jest tak bardzo oczekiwany i niesamowicie cieszy..... Moje kwiatuszki czekają w blokach startowych.... a te, które już zakwitły stoją stulone w pąku....
Moje rabatki już nie mogą się rozrastać, bo nie mają gdzie ... z trawki zostały tylko kręte ścieżki, więc stałe obrzeża mam nadzieję zdadzą egzamin....

Tajeczko nawet nie wiesz jak bardzo się cieszę, ze zaglądasz ;:196 Bardzo czekam na Twój wątek..... mam nadzieję, ze wygospodarujesz choć troszkę czasu, żeby pokazać nam swój przepiękny ogród ;:167
Męczy mnie już to odwalanie kamieni i wycinanie spomiędzy nich trawy..... mam nadzieję, że gdy je wbetonuję będzie z tym spokój....

Romciu na szczęście po śniegu szybko nie było znaku..... padający rzęsiście deszcz wszystko ładnie stopił.... teraz już bardzo czekam na słonko i ciepełko .... oby jak najszybciej.... Bardzo tęsknię do kolorowych kwiatuszków, które już czekają na pierwsze promyki, żeby sie rozwinąć :D

Aguś u mnie nadal zimno...... na szczęście już nie wieje...... ale właśnie, tak jakby słonko nieśmiało przebijało się przez chmurki..... ;:oj
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Za oknem od kilku dni pochmurnie i deszczowo :?
Przy porannej kawie debatowaliśmy z eM, czy zmienić już opony na letnie.
Poczekamy, bo jeszcze wszystko może się zdarzyć, choć nie chciałabym, aby jeszcze spadł śnieg.
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
Izolek
200p
200p
Od: 26 lut 2014, o 21:57

Post »

No tak masz rację u nas w domu też ostatnio przewijał się taki sam temat, ale poczekamy ze zmianą opon.
Rok temu w Wielkanoc spadło tyle śniegu że ho ho ;:130
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Witaj Agness, powolutku wracam na FO ale ciągle czas nie pozwala pościęcić tyle uwagi ile bym sobie życzyła. Ale lilie ukochane obejrzałam ze szczegółami ;:333 Właśnie jestem w trakcie sadzenia tegorocznej partii swoich.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Iwonko u mnie dziś taka przeplatanka...... zimno jest cały czas, ale a to słonko przebłyskuje a to mżawka siąpi.... byłam przez godzinkę na powietrzu, posadziłam brateczki do donic, ale zmarzłam bardzo i teraz siedzę w domku i rozgrzewam się gorącymi ziółkami :lol:
U nas opony już dosyć dawno powymieniane, na razie jest ok i mam nadzieję, że tak już pozostanie :D
Iwonko kiedy będzie nowy wątek ? wciąż do Ciebie zaglądam a tam nieodmiennie kłódka ;:196

Izolku mam nadzieję, że w tym roku nie będzie takiej sytuacji, wiosna przyszła do nas o wiele wcześniej.... mam nadzieję, ze to taka rekompensata za zeszły rok :D

Jolu bardzo się cieszę, że odezwałaś się ;:196 Brakuje Cię na forum.... mam nadzieję, że gdy będziesz miała troszkę mniej pracy, otworzysz swój wątek.... cały czas na niego czekam ;:167
Cudownie, ze dosadzasz lilie.... już masz ich mnóstwo, a tu kolejne dochodzą.... będzie co podziwiać latem :tan
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p
Od: 22 sty 2012, o 19:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aga u mnie dziś delikatnie zza chmurek przebija się najprawdziwsze słoneczko ;:138
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
Awatar użytkownika
reniusia20
1000p
1000p
Od: 2 kwie 2012, o 15:06

Post »

Oj niestety pogoda nas nie rozpieszcza ostatnio. O jak biało się u Ciebie zrobiło,u Mnie też pokazał się śnieg ale za chwilę znów deszcz go zmył. Ten wiatr ;:185
Eda_S
500p
500p
Od: 20 lis 2013, o 08:38

Post »

Agusiu, podczas zamawiania kilku roślin do koszyka wpadły mi sasanki: biała, fioletowa i czerwona. No nie mogłam się oprzeć :lol: . Tylko gdzie je posadzę (kupiłam po 3 szt)
Chciałam Ci podziękować za chęć podzielenia się nasionkami ;:168 , ale na razie dla tych kilku sadzoneczek muszę znaleźć miejsce. Nie gniewasz się?
Aga72
100p
100p
Od: 18 lip 2013, o 16:14

Post »

Aguś,w biedro.. byliny pospolite.Ja miałam ochotę na jeżówki,takie zwykłe,różowe.W ubiegłym roku kupiłam w ogrodniczym,ale znikły ;:174 To samo trawa Red Baron.Ale ubiegłoroczna wiosna była trudna.Długo,długo zima a pózniej od razu lato.Sadziłam rośliny,słońce paliło.Wiele z nich to odchorowało.Tulipany,które mam są biało-zielone.Nazwy niestety nie pamiętam.Powoli się wypogadza.Zaraz pewnie zobaczymy twoje wiosenne kompozycje na tarasie.I z dnia na dzień w naszych ogrodach będzie coraz piękniej.Ja mam tyle planów na ten sezon.Jeśli uda mi się zrealizować część z nich,będę bardzo zadowolona.Pozdrawiam. :wit
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Agnieszko nowy wątek będzie, ale kiedy ??? jak przyjdzie prawdziwa wiosna ;:3
W tej chwili nawet nie można wyjść do ogrodu, bo cały czas leje.
Nie powiem, wyszło na chwilę słoneczko, kiedy kleiłam ciasteczka owsiane, ale zanim się upiekły już lało, jak z cebra.
W ogóle urzęduję dzisiaj w kuchni, choć miałam przesadzać rośliny...może po południu ;:24
Ja opony zmienię w sobotę, bo mało jeżdżę, ale ślubny ma firmę 30 km od domu, a i często wyjeżdża dalej, więc nie jest pewien, czy to już czas, bo w razie czego...oby nie.
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Tak tylko wpadłam na chwilę. Nie mam nastroju ani humoru, ani weny do pisania. :( Oklapłam po pierwszych zrywach.
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Aguś, prawdziwy marzec u Ciebie. Od jutra ocieplenie, poszalejemy kochana znowu ;:196 Ja muszę koniecznie w weekend zająć się trawnikiem, a to :evil: mało przyjemne. ;:196
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Aguniu wijesz już wianki wielkanocne?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”