Kobieta zmienną jest, czyli rachunek zysków i strat.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kobieta zmienną jest, czyli rachunek zysków i strat.

Post »

Asiu fajnie, że trafiła Ci się kocimiętka, która na koty nie działa..... ja miałam tę odmianę, która wabiła je niesamowicie :roll: Zbiegały się wszystkie z okolicy i niszczyły mi rabatę..... w końcu ją usunęłam.... ale nie było to łatwe, bo niesamowicie się powysiewała i wciąż pojawiały się nowe roślinki .... koty miały używanie :;230
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Asiu bardzo Ci dziękuję. Jestem BARDZO chętna na twoją kocimietkę! Przypomnę się latem. Jak mnie z kolei się przypomni oglądając ja na Twoich rabatach. A może wcześniej gdzieś ją upoluję? No cudowna jest!

I szybciutko Ci jeszcze donoszę, że dziś w Biedrze były gipsówki! Leć jeśli rzeczywiście masz na nią chrapkę. :D
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
-Piotr-
200p
200p
Od: 2 mar 2014, o 10:33
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Widzę, że tematem przewodnim jest dzisiaj kocimiętka, pozdrawiam ...
Pozdrawiam Piotr

Nasz kochany ogródek
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Dla mnie najgorsze są przeróbki rabat, bo trzeba dobrac rosliny do już istniejących, a to problem, bo albo za duża, albo za mała, albo kolorystycznie nie pasuje.
Najlepeij robić rabaty od nowa.
Teraz też mam taką jedną rabatkę, chyba nawet mniejsza od Twoje, którą muszę koniecznie przerobić, a że jest tam upchnięte wszystko,a chciałabym posadzić jeszcze coś wyższego dla stworzenia pieter, mam problem. Siedze nad nim od jesieni. Powoli się coś tam krystalizuje, ale to jeszcze potrwa
Awatar użytkownika
alphax
500p
500p
Od: 26 maja 2012, o 11:35

Post »

"Januszu, ten czerwony akcent to podświetlona słońcem żurawka... Prawda, że się ładnie komponują?" Pieknie to wyglada ;:333
Przepraszam za brak polskich znaków diakrytycznych
... nie akceptuję nietolerancji, zawiści i kłamstwa - Janusz
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Asiu, widzę, że i u Ciebie szykuje się nowa rabatka, ach te nasz plany bez których byłoby przecież nudno. Ciekawa jestem co posadzisz, gdyż ja od jakiegoś czasu widzę tylko róże ;:oj, no może nie tylko bo jeszcze lilie, chryzantemy, clematisy ;:306. Fajna ta kocimiętka, na prawdę super ma ten kolorek, ale chyba się nie skuszę, gdyż sąsiad za płotem ma tylko :D siedem kotów.
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2013, o 23:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

moja kocimiętka ma prawie cztery lata i jak dotąd hiperaktywności kociambrów w jej pobliżu nie odnotowałam, a futrzaki bywały w ogrodzie regularnie, bo moja Tośka (stary york) się z nimi przyjaźniła. Wpadały się z nią pobawić :lol: i na żarełko oczywiście ;:306 .
Na listę kocimiętkową zostałaś zapisana :lol:.
no proszę Ty masz Tośkę i ja mam Tośkę ;:oj ale moja mimo że kot ,kotów nie lubi ;:185 i obce koty goni, za to mój piesek kocha wszystko co ma futro i chętnie widzi gości w ogrodzie, nawet jeśli opróżniają jego miskę ;:306
Dziękuje za wpisanie na listę ,będę cierpliwie czekać w kocimiętkowej kolejce ;:65
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2013, o 23:30

Post »

Wiesz Asiu tak sobie pomyslałam czytając ciebie i patrząc na to zdjęcie....

Obrazek

napisałaś ,że ta nowa rabatka ma być przedłużeniem tej ,a ta jest czerwona....tylko że ja za bardzo tutaj czerwieni nie widzę ;:185 i mam pytanko ,czy chcesz? aby ta rabata i jej kontynuacja była czerwona? bo jeżeli tak to widziałabym na przodzie tej rabatki niskie czerwone róże może jakieś okrywówki ,myślę że ładnie by się tu wpisały??
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11

Post »

Witajcie w PIERWSZYM DNIU WIOSNY !!!!!
Z tej okazji życzę wszystkim zielonozakręconym (i sobie też :wink: ) eonów czasu, niespożytych sił i atomowej energii na realizację tegorocznych ogrodowych planów oraz sprzyjającej zielonym szaleństwom aury;
Niech bogactwo kwiecia wszelakiego cieszy nasze oczy, plony wzbudzają podziw i zazdrość, a szkodnik obmierzły i inny stwór parszywy niech omija nasze włości szerokim łukiem !

Sezon ogrodowy 2014 oficjalnie- wraz z przyjściem wiosny -rozpoczęty!
Ktoś się dziś wybiera na wagary :wink: ?

Aniu, kocimiętkę widać o tu, na pierwszym planie rabatki:
Obrazek

Agness, taką też bym wyrzuciła w trymiga! Ta jest bezpieczna, chyba że okoliczne koty oziębłe ;:306 .

Aneczko, postaram się pamiętać :lol: . Za informację dziękuję ;:196 , gipsówkę już mam w domku ( i jeszcze białą liatrę....). Sporo ciekawostek w Biedrze rzucili. Zastanawiałam się jeszcze nad frezjami i inkarwillą, ale odpuściłam...

Piotrze, witaj u mnie :wit ! Również pozdrawiam i zapraszam częściej. Nie tylko o kocimiętce gadamy :lol: .

Margo, masz 100% rację! Też nie lubię przerabiać. Tworzyć de novo - tak. Tutaj mam niejako sytuację pośrednią. Rabata będzie nowa, ale będzie przedłużeniem już istniejącej, więc zastanawiam się jak je zgrabnie ze sobą połączyć... i pewnie nie obejdzie się bez modyfikacji starej części.
Czytam, że masz podobny problem, nie zazdroszczę.... ale jestem pewna, że coś fajnego wymyślisz :D . Trzymam kciuki ;:215 .

Januszu, ;:196 .

Ilonko, witaj! Dawno Cię nie odwiedzałam ;:131 , tym milej że wpadłaś ;:196 ! Ostatnio widziałam u Ciebie dołki wykopane pod róże, królewny już w nich siedzą? Siedem kotów powiadasz, a nie chcesz jak Iwonka-Majowa zapewnić swoim psiakom trochę ruchu na świeżym powietrzu ;:306 ?

Tolinko, Tośkę niestety miałam. Psina już od prawie dwóch lat spaceruje za Tęczowym Mostem ;:145 . Kochane i mądre stworzonko to było... Teraz mamy Fruzię (nowy york), która pomimo przynależności do tej samej rasy jest zupełnie inna... Kiedyś zastanawiałam się czy nie ma psiej odmiany zespołu Downa, teraz skłaniam się raczej do autyzmu ... ;:306
Odnośnie rabatki - ochrzciłam ją mianem "czerwonej", bo tylko na niej rosną czerwone róże. Do towarzystwa mają lawendę, kocimiętkę właśnie i niebieskie ostróżki, a z tyłu New Dawn (która chyba stamtąd wyleci) i Eden Rose. Na zdjęciu róże jeszcze nie są w pełni rozkwitu, dlatego nie widać ich dominanty kolorystycznej.
Nie przepadam za czerwienią, ale róże z tej rabaty były moimi pierwszymi, więc mam do nich ogromny sentyment, jednak więcej królewien w tym kolorze nie chcę, choć muszę przyznać, że czerwone okrywówki są niczego sobie...

Zaraz wrzucę fotki poglądowe terenu (robione wczoraj komórkowcem i to w deszczu, więc jakość ;:222 ).
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11

Post »

A oto i obiecane zdjęcia:
Obrazek

B -basen
1 - 1,7 m
2 - 2,5 m

Z prostego rachunku wynika, że się pomyliłam, bo całkowita powierzchnia nowej części rabaty to ponad 4 m2 (toż to już istne szaleństwo ;:306 ).
Kształt rabaty na razie orientacyjny - ostateczny wyjdzie w "praniu".

I nieco inna perspektywa:
Obrazek

Obrazek

Macie jakieś propozycje?

A na koniec mój wtorkowy nabytek :wink: :

Obrazek
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Asiu ależ będziesz miała pole do popisu na tych hektarach do obsadzenia. Ja tam jestem laik, uczę się dopiero metodą prób i błędów, także propozycji nie rzucam. :lol:
I ja zastanawiałam się nad frezjami i im odpuściłam ale inkrawilli i innym pięknotkom już nie. :twisted:
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Będzie nowa rabata :heja Faktycznie ten fragment wygląda średnio ;:224
A przy okazji zdradź tajemnicę, gdzie kupiłaś takie superanckie rękawice?
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43

Post »

hehe na wagary by się poszło, co? a uwagę Pani chce dostać? ;:183 ;:191
Dzień Wagarowicza został odwołany..... :lol:
pogoda była dziś cuuudna.......a jutro ma być jeszcze ładniej a ja.....do pracy na 5 godzin ;:145
chciałam się pobawić moją nową zabawką - kosiarką........dziś już to planowałam zrobić ale przez godzinę walczyłam z.....pawilonem.....przez tą wichurę mi odleciał.....pół metra dalej ;:219
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43

Post »

aha bym zapomniała......zlokalizowałam tego fiołka co chciałaś.....tylko, że w zeszłym roku był nakrapiany a teraz.....
no jest biały z niebieskim błyskiem.... :shock:
Obrazek
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38

Post »

Asiu, to masz sporo placu do ogrodowych eksperymentów ;:oj Frajda to jest niezwyczajna i dreszczyk emocji zarezerwowany tylko dla zakładania nowej rabaty ;:183 Dlatego też wielu forumowiczów tak uwielbia przekopywać trawniki ;:306
Z okazji pierwszego dnia wiosny na wagary nie poszłam, za to sprawiłam sobie prezent - zakupiłam lampki solarne i zamontowałam w ogrodzie. Jutro wieczorem mam nadzieję zobaczyć jak się sprawują :wink:
pozdrawiam, Elwi
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”