Ogród w dolinie cz.10,czyli jak marzenia stają się faktem

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród w dolinie cz.10,czyli jak marzenia stają się faktem

Post »

Oj Aneczka...przegapiłam nowy watek ,no nie nadążam ;:65 ale już jestem ;:196
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Aniu,czy jaskry wykopujesz na zimę? Ja kiedyś kupowałam na agrze, w ubiegłym roku w netto i nie wyrósł mi żaden.Pewnie coś zle z nimi zrobiłam.
Awatar użytkownika
BOGULENKA
500p
500p
Od: 23 lis 2012, o 13:28

Post »

Aniu, kolejna część okraszona jak zwykle mnogością pięknych kwiatów w niezwykle profesjonalnych ujęciach.
Pozdrawiam i serdecznie zapraszam do siebie, Bogna
Żabia Łąka
Awatar użytkownika
tesia39
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2012, o 10:45

Post »

Aniu, dziękuję za ten przepiękny wiosenno-kwiatowy festiwal ;:180 Aż troszkę Ci zazdroszczę takiej ilości pięknych kwitnień :oops: Bardzo zainteresowała mnie puszkinia, jakiż to uroczy kwiatuszek ;:138 A wiesz że skusiłam się na sasanki, mam dwie, białą i fioletową, dziś je wysadzę na skalniak :heja
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dziękuję za cudny łubin...akurat w B. kupiłam wczoraj, bo je uwielbiam w każdej ilości :wink: Stokrotkami w bratkach bardzo kusisz...widziałam w naszym ogrodniczym...chyba nie wytrzymam i kupię :wink:
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu, czytając słowa Twojej mamy zupełnie jakbym słyszała moją. Wsadź więcej iglaków i będziesz miała spokój i tak ledwie wyrabiasz z czasem. Co zrobić kiedy ludź spragniony kolorów i kwitnących bylin? Aniu myślę, że u Ciebie tyle kwiecia, że samymi różanymi zdjęciami obdzieliłabyś całe forum. Ulubione ogrodowe ziółko i ja lubię. Sama słodycz z Okamiego jest ;:167
Awatar użytkownika
Rudominka
200p
200p
Od: 9 wrz 2010, o 21:10

Post »

Dziękuję za piękne powitanie - fantastyczne zbliżenia roślin robisz :)
Mi też niektórzy radzą likwidować kwiaty na rzecz trawnika, a ja wciąż sieję, rozsadzam, kupuję i wciąż jest więcej i więcej ;:224
Czas się jakoś znajdzie ;:215
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Aniu fotki jak zawsze przepiękne, dziękuję bardzo za wszystkie, nie tylko tę dedykowaną dla mnie, bo po prostu nie mogę się napatrzeć ;:196 To niesamowite jak już u Ciebie bardzo zaawansowane są sasanki..... u mnie dopiero zaczyna się minimalnie srebrzyć w kępkach :shock:
Awatar użytkownika
Joanna_68
200p
200p
Od: 3 lip 2008, o 20:42

Post »

Ale u Ciebie już tej wiosenki sporo :) Jak dobrze, że w tym wypadku nie słuchasz tego co mówi mama i masz tak przecudnie kolorowo mimo tak wczesnej wiosny :)
Pozdrawiam Aśka
Awatar użytkownika
merymg
200p
200p
Od: 4 mar 2013, o 14:22

Post »

;:196
Masz rację, marzenia się spełniają, mam dom z ogródkiem i kwiatkami ;:63
Małgoś
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Dziś tak na prawdę zaczął się sezon różany ;:138 Wiosną zamówiłam bowiem niewiele i właśnie przyszły pierwsze dwie: Ballerina, którą miałam mieć od zeszłego roku, ale dostałam inną i zjawiskowa Agnes Schillinger.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Na razie się moczą i czeka mnie sadzenie :D

Justynko (justyna_gl)! Cieszę się, że trafiłam z wyborem kwiatu dla Ciebie ;:196 Jaskry mam co roku i w tym roku planuje posadzić.

Obrazek

Tadku! Polecam się na przyszłość ;:180

Obrazek

Marysiu (Maska)! Dotarłaś ;:138 Dziękuję i życzę Ci tego samego.

Obrazek

Moniko (Monika-Sz)! Poza żółtymi krokusami u mojej kuzynki nie miałabym czego u nich fotografować. Zatem nie mam się do czego przyznawać. Jestem niewinna :wink:

Obrazek

Dorotko (Keetee)! Fajnie, że jesteś :heja Będzie wspólne kawkowanie :tan

Obrazek

Małgosia (małgocha1960)! Nie wykopuje. Bez tego mam co robić. Ostatnio ładnie przezimowały.

Obrazek

Bogno (Bogulenka)! Tak lubię i chyba nie tylko ja ;:131

Obrazek

Teresko (tesia39)! Puszkinię kupiłam 2 lata temu w B. I bardzo jestem z niej zadowolona. Pięknie rozjaśnia o tej porze roku rabaty. A sasanki kocham ;:167 Ale to chyba widać...

Obrazek

Pati (survivor26)! A jak myślisz, dlaczego dostałaś właśnie łubin. Zaczęłam od 2 kupionych w kapersie w zasadzie na samym początku mojego ogrodu. Fioletowo - biały wykiełkował i obecnie jest wielki. Ten drugi nie zaszczycił mnie nawet liśćmi. A że jest to klasyka wiejskich ogrodów na tym nie poprzestałam. Doskonale rozumiem Twoja miłość do łubinu ;:108 W tym roku marzy mi się śnieżnobiały. Wolałabym jednak sadzonkę, bo pewniejsza. To jeszcze coś, co kochasz. Moja ulubiona...

Obrazek

Magdo (lulka)! Sezon się zacznie, to moją Mamę będą zaczepiać sąsiedzi i chwalić moją miłość do roślin i znowu na chwilę zmieni zdanie. Nie zamierzam nic zmieniać w moim ogrodzie, poza dosadzaniem kolejnych kolorowych kwiatów ;:306 Gdybyś miała okazję poznać Okusia, przekonałabyś się, ze on jest przesłodki nie tylko na zdjęciach :D

Obrazek

Aniu (Rudominka)! Ja tam trawnika mam dość, jeśli nie a dużo ;:224 A rady słucham, ewentualnie, jak o nie proszę. W innym przypadku jestem najczęściej przekorna :wink:

Obrazek

Aguniu (Agness)! Ależ proszę ;:196 Sasanki ruszyły z kopyta i kolejne rozkwitają :tan

Obrazek

Asiu (Joanna_68)! Moja Mama zawsze się dziwi, że u mnie tak kolorowo, a u niej nie. Proponowałam nie raz, że im dam, że posadzę, ale odzewu nie usłyszałam. Powoli i tak przemycam co nie co za pomocą mojej bratowej i brata, z którymi Rodzice mieszkają. Zraziłam ich kilkoma hortensjami i clematisami, a ostatnio hostami i fuksjami.

Obrazek

Małgosiu (merymg)! Fajnie mieć dom z ogródkiem. Już nigdy nie wróciłabym do 'szuflady' ;:185 Zapraszam częściej ;:196

Obrazek
Awatar użytkownika
Andzia84
1000p
1000p
Od: 23 sty 2014, o 15:51

Post »

Aniu Kochana :) Czy mogłabyś uwiecznić mi na fotce jak wygląda nierozwinięta sasanka ;:196 Mam jedną, podzieloną przez teściową i wkopaną przeze mnie w styczniu. I teraz nie wiem czy ona mi rośnie czy stoi, czy to zielonkawy pączek w futerku widać czy może jakiś mech na nią wszedł i to on rośnie ;:306 Wiem, że sasanki nie lubią być dzielone, a termin sadzenia mógł całkiem wytrącić ją z równowagi :) a Twoje fiołeczki są cudne ;:167 Bardzo je lubię i marzy mi się trawnik pełen takich niepozornych kwiatuszków, tylko jak to połączyć z marzeniem o angielskim trawniku ;:306
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Aniu masz już swoje królewny....Agnes Schilinger do mnie jutro dotrze :tan
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Anulko (Andzia84)! Pogodzić się nie da, ale ja nie mam ambicji mieć angielski trawnik. Co do sasanki. Mówisz i masz. Widać mech :;230

Obrazek

Aniu (Annes 77)! Już moczy nóżki. Tylko jeszcze nie wiem do końca, gdzie ją posadzić ;:306

Obrazek
slanka-flora
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 3 gru 2011, o 09:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

ANNO,u mnie,jak wiesz,sporo kwitnie ale sasanki są jeszcze w polu :(
A u Ciebie ładnie kwitną ;:108
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”