Ogród w słońcu

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród w słońcu

Post »

nie wiem dlaczego zawiało mnie wczoraj tym wiatrem do OBI. po co?? ;:145 mają tyle fajności, że oczy można zostawić..Mieliśmy w planie kupić gniazdka i kabel (podciągamy prąd do zadaszenia na drewno) a nie mogłam się oderwać od półek z kwiatkami. Wzięłam róże Louise Odier i Arthur Bell oraz fioletowy rozwar i czerwonego pełnego orlika..niestety mąż znaną sobie siła wewnętrznej mocy i rozsądku odsunął mnie od reszty sadzonek :;230 a szkoda, bo market mam totalnie nie po drodze i prędko tam nie będę ;:218 chciałąm się też skusić na ciemiernika, ale jak zobaczyłam cenę...2 dyszki za takie dosyć nieciekawe sadzonki..może kiedyś ;:224
Małgoś, pewnie cię nie zdziwi jak powiem, że pada wieje i momentami śniegiem rzuca ;:145
Sweety, początkowo mieliśmy robić mały fundamencik pod, żeby mróz nie rozwalił wszystkiego, ale ostatecznie zostało wymurowane bezpośrednio na ziemi na minimalnej ilości betonu. Stwierdziliśmy, że nawet jak popęka to będzie dobrze wyglądało ;:173 ta zima była delikatna wiec póki co uszczerbku żadnego nie ma.
Robaczku, tak to właśnie takie szczypiorki, kwitną o ile mnie pamięć nie myli początkiem lipca i u mnie zimują już od trzech lat ;:108 Dostałam je kiedyś jako gratisy i nawet nie wiedziałam, że trzeba je wykopywać ;:131 na 10 stronce wstawiałam zdjęcie..zerknij czy mamy te same hiacynty na myśli
Grażynko, Lidko, sasanki próbowałam w tamtym roku siać (wiosną) z kupnych nasion.. nic nie wyszło z 3 (słownie: trzech) paczek :evil: Jesienią wsadziłam moje nasiona w doniczki i wyszły...A przyznam, że zrobiłam to tak na "jak będzie to będzie" :;230
Awatar użytkownika
merymg
200p
200p
Od: 4 mar 2013, o 14:22
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:wit
Już jestem w domku, niestety naocznie widać i słychać, że nieciekawie ;:185 Ale cóż będzie czas by znów będę myśleć, rysować i 5 raz zmieniać koncepcje w układzie rabatek ;:131 M ma ze mnie ubaw ;:224
Fajnie, że jesteś zadowolona z zakupków. Dobrze, że mnie w tym OBI nie było bo by mój M też musiał mnie stopować ;:124
Małgoś
Awatar użytkownika
kajko278
500p
500p
Od: 20 sty 2013, o 17:32

Post »

Dziewczyny ja jak z eMem wpadam do marketu ,to on w ogóle odwraca mój wzrok od działu ogrodniczego i kieruje jak najdalej stamtąd,bo zapewne połowa byłaby w koszyku :;230
Awatar użytkownika
merymg
200p
200p
Od: 4 mar 2013, o 14:22

Post »

Ja w sobotę poszłam do wiadomego sklepu po włókninę, wręczyłam eM kwitek/ ile i za co ma płacić/ i wysłałam do kasy A sama ;:65 po kwiatuszki- to i tak że ograniczyłąm się tylko do bratków bo jaskry były bardzo bliziutko ;:224 Niestety M wrócił, w jego oczach nieme pytanie "Ile jeszcze?" i to mnie otrzeźwiło :;230
Małgoś
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Pogoda faktycznie paskudna, jednak jak zwykle we wszystkim widzę pozytyw...nareszcie mogę powiedzieć, że wypoczęłam.
Obi ma całkiem fajną ofertę jednak te ceny skutecznie studzą ogrodnicze zapały.
Ja na razie nakupiłam wczesnowiosennych kwiatów do kompozycji i czekam na poprawę pogody aby móc działaś.
Ściskam gorąco pomimo chłodu za oknami ;:196
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Małgoś, widzę że ty masz tak jak ja..Przez całą zimę rysowałam zawatrość rabaty, układałam co przed czym, co chcę zmieścić za wszelka cenę, co z konieczności musi poczekać na inne miejsce. Mój M tylko się śmiał, bo kiedyś dużo rysowałam tak ogólnie, a potem wiadomo obowiazki, dzieci dom i jakoś na ołówki czy węgle czasu nie było..a teraz wydarłam z czeluści szafy rysiki i dawaj..projekty ogrodu :;230 Z zakupów w wyżej wymienionym markecie nie jestem tak do końca zadowolona ;:224 . Kupiłam stanowczo za mało rzeczy, które były na liście chciejstw, ale i tak nie ma tego złego - ledwo je utknełam a jeszcze mają przyjść lilie i jeżówki..jeśli już przy temacie: mam nadzieję, że lilypol się streści i wyśle w tym tygodniu, bo strefa ciepła idzie i jak to ruszy to cieżko będzie w miarę głęboko wsadzić do ziemi z dużymi kiełkami :roll:
Karina, ja jużsłyszałam, bo wróbelki ćwierkają, że ktoś tu się pozbył męża i samopas na zakupy jedzie ;:170 :lol: bez bratniej duszy, która w odpowiednim momencie powie dosyć :;230
Agnieszko, faktycznie ceny "trochę" odstraszają, ale za to sadzonki/kiełki/cebulki mają całkiem ładne (początkiem sezonu, bo potem schodzą na psy..niestety). w tamtym roku kupiłam u nich tulipany za 5 szt zapłaciłam prawie 15zł..odżałowałam, bo jak moje okolice w miarę oblatane i sprawdzone to nie widziałam takich odmian..mam tylko nadzieję, że w tym roku zakwitną :twisted:

mimo wiatru i przelotnej mżawki, udało mi się złapać kika znośnych momentów kiedy wyglądało słońce :D

Obrazek

tak właśnie startuje macierzanka

Obrazek

wyszła wyczekiwana korona cesarska :tan

Obrazek

Obrazek

niewiele zostało po krokusach. Te największe położyło praktycznie całkiem..zdjecia niedobitków..

Obrazek

i czyściutkiego nowego..oby go bardzo nie zniszczyło ;:218

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Dzięki ;:196 I moje krokusy zmaltretowane przez ten deszcz. Ale kwitną kolejne :D
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Tak, to ten ;:138 Super, ze przezimował ;:oj
Może i u mnie wzejdzie... ;:65
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
kajko278
500p
500p
Od: 20 sty 2013, o 17:32

Post »

Sabinko ale cudaki u Ciebie ;:oj, no i faktycznie mam zamiar poszaleć eMa nie ma ,hulaj dusza piekła nie ma ;:172( tylko szkoda że mi swojego portfela nie zostawił :;230 )
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wiecie jak to jest, kiedy już powiem "ostateczne słowo" ,że nie kupuję w tym sezonie roślin, już żadnych..no na pewno nie w okresie wiosenno-letnim :roll: to nogi same prowadzą tam gdzie coś ciekaego można znaleźć :lol: Wczoraj w "Stonce" wystawili wieżyczkę z pudłami, a w pudłach różnego rodzaju byliny. mają liliowce, maki, hosty, orliki, tawuły, malwy, tojad, konwalie, liatrę białą i różową, gipsówkę i coś podobnego o żółtym kolorze, jeżówkę różową, rudbekię zółtą i takie roslinki tworzące pomarańczowe lampioniki, nie pamietam niestety nazwy ;:185 Jednym słowem jest w czym wybrać (tym bardziej, że paczuszka 2.30zł.) Tak więc wybrałam i ja kilka okazów z myslą, że dzisiaj wsadzę w rabatę, a tu pada od rana tak, że świata nie widać ;:145
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Cebulowe maleństwa cieszą bardzo po całej zimie wyczekiwania na zielona...nie powinniśmy na nich oszczędząć ;:306
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Wczoraj powiedziałam sobie, ze już koniec z kupowaniem roślin, a dziś znowu myślę o nowych liliach, które są doskonałe jako dodatek do róż ;:224 Przecież to dopiero początek wiosny, na pewno będę coś do kupować, nie ma siły, aby długo się bronić 8-)
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agnieszko..najgorsze właśnie, że cebulowym nie potrafie odmówić..na jesień wsadziłam ponad dwie setki tulipanów..wiosną wykosztowałam się na róże i miałam w planach powojniki, ale tak jak Ania nie potrafiłam przestać myśleć o liliach..Miałam tylko zaglądnąć na ofertę znanej wszystkim szkółki na L, ale faktycznie- jak to wsadzić róże i nie dokupić chociaż kilku cudnych lilijek ;:131 ..zamówiłam 24 szt :twisted: w miedzyczasie jakoś tak wyszło, że jeżówki ładnie wyglądają i też samo się zamówiło, nawet nie wiem kiedy.. Mąż cierpliwie wszystko znosił i tylko krakał, że braknie miejsca. Zaczyna brakować ;:224 ale liczę na efekt pełności..oby nie wyszła dżungla :;230
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Sabinko 200 tulipanów? No to nieźle poszalałaś ja około 70 posadziłam ;:333
Jutro jadę na działkę i już przebieram nóżkami,a niedaleko mojej działki pewnie zajadę do centrum ogrodniczego i stamtąd też z pustymi rękoma nie wyjdę ;:224
Korona cesarska ;:oj
Awatar użytkownika
MariaWy
1000p
1000p
Od: 3 lip 2011, o 22:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Sabinko jak ładnie już u Ciebie zaraz zakwitną żonkile ,wszystko na wyścigi wyskakuje z ziemi ;:215
Moje krokusy też takie zponiewierane przez deszcz.
Mówisz 200 cebulek tulipanów :?: :?: ;:oj
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”