Sojusz starego z nowym cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p
Od: 15 maja 2013, o 09:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Sojusz starego z nowym cz.2

Post »

Kochane, dziękuję, że zaglądacie i ten proces odradzania Feniksa z popiołów uznajecie za udany :)
Żeby nie było tak sielankowo, oto regał w salonie... reszty nawet nie pokażę :oops:

Obrazek

Dziś bardzo wietrznie i chwilami pada, ponadto damska fizjologia wymęczyła mnie w środku nocy, więc do lasu nie idę. Zajrzałam na strych, gdzie jeszcze atmosfera popożarowa, wydłubałam część kaktusów ale chyba żaden nie przeżył, wyglądają jak spopielone kulki. Postawiłam je na tarasie, może pod ta skorupą tli się jednak jakieś życie...

W ogrodzie ciąg dalszy wiosny:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I tradycyjna mieszanka firmowa:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Zuzanna Ten, kto się śmieje, ten ma nadzieję :) Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj
moje wątki miastowe i wiejskie
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Cieszę się, że się cieszysz ;:196
Wiosenka u Ciebie jak się patrzy :uszy
U mnie na kalina hordowina 'Aureovariegata' dostrzegłam pąk kwiatowy. Pierwszy w jej życiu :heja
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

no to odzyskaliście dom w angielskim rozumieniu "home" :wink: nic to, że jeszcze trochę zostało, skoro macie swoją przytulną, cudną sypialnię, gdzie się można schronić przed mniej atrakcyjnymi widokami :wink:

widok pąków kwiatowych kaliny zapiszę sobie w pamieci, jakby czasem moja za mojego życia zakwitła...bo na razie się nie zanosi ;:224
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Moja kalina (nie wiem jaka) miała pąk prawie rozwijający się, ale potem przyszedł mróz i przemarzł i pewnie kaliny tak mają :wink:
Jeszcze trochę i salonem będziesz się chwalić jak sypialnią i kuchnią, a namiastkę normalności już macie.
Wiosnę chętnie u Was oglądam, bo u mnie podobno też jest :D
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Ależ Cię lubię za tą fotkę z regalikiem ...no ... ;:4
Jo37
500p
500p
Od: 20 sty 2009, o 10:32

Post »

Napisałam post i mi wcięło. Powiało optymizmem w domu i w ogrodzie.
Sypialnia taka nowiutka. Bardzo mi się podoba regał w salonie.
Pozdrawiam , Joanna
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28

Post »

Zuzanno-czy to narzędzie to nie siekacz do trawy?
Sypialnia nader przytulna i widać,że za niedługo będzie finisz wymuszonego kataklizmem remontu. ;:3
regina_janusz
50p
50p
Od: 21 kwie 2011, o 20:34

Post »

Wspaniale wszystko odnowione,kuchnia super. Zakupy nasionkowe duże będzie kolorowo na rabatach.
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zuzanno-możesz podać szerokość i wysokość okien?
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p

Post »

Joasiu Jo37 drobnymi kroczkami do przodu :) Sypialnia praktycznie odtworzona "sprzed". Była świeżo po remoncie i nie zdążyłam się nią nacieszyć, więc zostałam przy poprzedniej koncepcji.
EwoEs tak, to chyba coś co może służyć do wycinania suchych miskantów etc. Remont na finiszu, jeszcze została garderoba do zrobienia, odkładam każdy grosz, bo mamy tylko jedna szafę na nas dwoje, a i inne gałganki też muszą gdzieś mieć miejsce do przechowywania. A okna u mnie - każde inne :) A co Ty kochana knujesz ? :D
Reginko potykamy się jeszcze o kartony, torby, skrzynki, na strychu masa rzeczy do zniesienia i umycia, kurz unosi się wszędzie, ale już widać koniec :)

Z wczorajszego spaceru w deszczu jednio zdjęcie z telefonu

Obrazek

Wczoraj zabrałam się za ustawianie sprzętu RTV, wyszorowałam wszystko cifem, a niech tam, pomyślałam. Najwyżej się zakrztusi, ale niczym innym tych czarnych zacieków nie dało się ruszyć. Potem godzinę dobrą poklęłam próbując podłączyć właściwie kable, zadzwoniłam do operatora platformy cyfrowej, bo mi przestały odbierać kanały i już po 3 godzinach walki uzyskałam efekt pozwalający obejrzeć Gardeners' World oraz posłuchać Diany Krall :) Odzwyczaiłam się od TV przez te prawie 4 miesiące. I prawdę mówiąc w ogóle mi jej nie brakowało.

W. tymczasem posadził rododendron w przedogródku ( a podobno już nie ma miejsca !), posprzątał nieco na tarasie, gdzie lądowały wszystkie odpady pobudowlane i ułożył szczapy drewna. Powojniki przezimowały, wypuszczają już pąki. Liliowce coraz większe, tulipany też okazałe. W tym tygodniu pierwszy dzień wiosny :D

Na dobry dzień Diana
Zuzanna Ten, kto się śmieje, ten ma nadzieję :) Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zuzanno-okna każde inne,ale wszystkie nieco węższe i niższe jak u mnie,a nieco dłuższe niż moje naświetle kuchenne.więc będzie się czymś rękodzielniczym podzielić,a właśnie biorę się za porządki w kordonkowych,w firankach,zazdrostkach,serwetach,pasach "ząbków"...
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Witaj, Zuzi :!:
Dzień może byłby dobry, gdyby nie potworne wiatrzysko, które niebezpiecznie wygina świerk przed domem i miota po ogrodzie czym popadnie, aż strach łeb wychylić :evil:.
Widzę, że jesteś z pracami dalej niż ja, gratulacje ( mnie też Cif ratuje w wielu przypadkach).
A i wiosnę masz bardziej kolorową niż moja.
Twoje narzędzie trochę przypomina sierzp tatowy, tylko w angielskim wydaniu. I zastosowanie trochę podobne.

Powodzenia w dziele przywracania ładu, no i pozdrowienia serdeczne - Jagoda
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18

Post »

Ale ja nie rozumiem,ten regał dałaś po co ? że niby bałagan czy on jakiś nie tego ?
Żeby nie było tak sielankowo, oto regał w salonie... reszty nawet nie pokażę
nie wiem....bo on jest CUDNY !!!! strasznie mi przypadł do gustu....ten kolor ...ech !!!
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p

Post »

Ewo kochana jesteś, uwielbiam takie rzeczy ;:oj Wyślę ci wyniki pomiaru na PW
Jagi cześć, tu też wiatr dmucha wściekle, choć rano już było nieco spokojniej. Cifa zużyłam ilości hurtowe, ale doszorowały się nawet zakopcone framugi okienne z PCV.
Mnie się narzędzie skojarzyło z maczetą do wyrąbywania dżungli albo trzciny cukrowej :D Na razie leży i nabiera mocy urzędowej, tudzież wzbudza należny szacunek u odwiedzających :)
Ściskam mocno prawie poremontowo!
Grażynko regał jako taki jest bardzo w porządku i tego a kolor uzyskałam lakierobejcą Magnat odcień dębowy kwarc. Projekt wykonał W., stolarz nieco zmodyfikował i mamy zamiast ściany półki! Niestety zawartość regału to chaos nad chaosami, bo książki zgruchomione z kilku półek i częściowo biblioteczki pomieszane z innym asortymentem... czyli jednak bałagan :oops:

Jeszcze doniesienia z Paryża, żonkile w lesie podparyskim zakwitły :)

Obrazek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Zuziu jak kwitnie podbiał to wiosna prawdziwa ;:3
Ach te żonkile :!: znałam niedaleko nas takie miejsce gdzie kiedyś jeździliśmy na żonkile. Nie wiem czy jeszcze tam kwitną, ale ja już mam swoje poletko :D A Ty masz te zwykłe dzikuski na wsi? bo jak nie to w lipcu sierpniu wykopię trochę cebul.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”