Aniu byłabym Ci bardzo wdzięcznasweety pisze:Majeczko jak będziesz chciała to Ci kupię u mnie. Bywam tam w sezonie przynajmniej raz w tygodniu
Aniu to ja Cię źle zrozumiałamsweety pisze:Na forum nie kupowałam. Kupowałam u mnie w ogrodniczym dla forumek
Małgosiu pamiętam ten stelaż, ale myślałam że one są przycięte przy przesadzeniu. Moja niby stara ale odbudowywała swój krzak na nowo z jednego pędu, dlatego po ostatnim kwitnieniu wycięłam jej tylko właśnie ten jeden pęd a teraz ma ładnych kilka nowych pędów. W tym roku pewnie podetną ją tylko sanitarnie żeby troszkę prześwietlę i skrócę kwitnące pędy.MaGorzatka pisze:Majeczko - moje Flammentanz to są stare krowyja ich nie kupowałam, tylko tu zastałam i przesadzaliśmy je, więc chyba mogę je traktować tak, jak Ty swoją
Mam 2 F. - jedna to szeroki i wysoki krzaczor o raczej klasycznym pokroju, ale druga - przedziwna. Nie taka wysoka, jak tamta, ale za to na szerokość rozbudowana. Myśleliśmy przed przesadzeniem, że to ze 3-4 róże są, a okazało się, że mają pod ziemią jeden wspólny korzeń i posadziliśmy ja w takim podłużnym rowie, bo inaczej się nie dało.
Rosną obydwie na niby-pergoli czyli na nieużywanym stelażu od namiotu foliowego.
Dziękuję za porady, kopiuję do pliku "forum-porady"
Heniu wiosna może i jest w przyrodzie a raczej w roślinności ale teraz to chyba zima nadchodziDyskrecja pisze:Maju, u Ciebie już taka piękna kolorowa wiosna a F ma już listki![]()
U mnie dzisiaj troszkę popadało, w oczach zaczęły wychodzić z ziemi pierwiosnki i inne roślinki, jednak daleko do Twojej wiosenki.