Moje krokusiki zakwitną w tym roku nie dla mnie

Kasiulka nie widziałam u moich berberysków nasionek ,to są młodziaki ,jesienią posadzone ale skoro mówisz że rozmnażają się przez wysiew nasion to będę je obserwowaćKasiula17 pisze:Tak u mnie jest ich masa...
Masz jeszcze ich nasionka takie czerwone koraliki, jak tak to pozbieraj i rzuć w jedno miejsce będzie ich tam gromada.Może Ci wychodzą ale nie wiesz i nie zwracasz jak lecisz haczkom.
Takie 2 listki, jak chcesz pokaże Ci jak wychodzą już widzę ich sporo na mojej rabacie.
Alu dziękujęalicjad31 pisze:Grażynko zapomniałam napisać ,że pięknie z fotografowałaś berberysy
terlicko czekam jeszcze na kwitnienie forsycji i sasanek ,będę w pełni usatysfakcjonowana,a później to tulipanki,żonkile i tak dalejterlica pisze:Wiosna pełną gębą u Ciebie![]()
Pięknie wysprzątane zagoniki. U nas po wietrznej sobocie była piękna słoneczna i ciepła niedziele,a dzisiaj wietrzysko od nowa.
pastusiu witam Cię w moich skromnych progach,dziękuję za pochwalę działeczkipatusia336 pisze:Gratuluję śliczna działka
Ewuniu dziękiewunia7 pisze:![]()
Śliczne fotki berberysów
Tereniubereberysik żółty to goldalita a ten drugi to bagattelletesia39 pisze:Ale fajnie się zapowiadają berberyski, zwłaszcza ten z żółtymi listkami mnie zainteresowałjak ma na imię
Sylko tylko moja starsza sasanka wyszła z ziemi,kupilam młodziaki bo nie wiem jak długo ona jeszcze będzie rosła,czytalam gdzieś że sasanki nie są aż takie długowieczne,gorzej tylko bo mlode nie chcą wyjśc ,dowiedziałam się też na forum że można nasionka wysiewać ,więc tak w tym roku zrobię bo sasanki w moim ogrodzie muszą byćSylwia85 pisze:Witaj Grażynko![]()
Człowiek po zimie najbardziej spragniony koloru prawda więc jesienią czekaja nas duże zakupy cebulowe![]()
A to czegoś nowego sie dowiedziałam że starsze sasanki potrafią zanikać, tego to ja nie wiedziałam. I pewnie dlatego trzba je co jakić czas odmładzać.
Grażynko jak tam poniedziałek mija? Czy nadal tak wieje? Czy już zamontowaliscie urwane drzwi od namiotu?
Nikusek witaj ,berberyski moje to miniaturki ,cieszę się że za klimatyzowały się i jest im dobrze skoro puszczają listkiNikus pisze:Witaj Grażynko. Berberysy masz bardzo ładne. Ja na razie mam jeden egzemplarz ale mam nadzieję, że moja kolekcja się powiększy. Życzę dużo słoneczka