Mój Raj część III

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Mój Raj część III

Post »

Cześć Grażynko ja też się wzbogaciłam o kilka berberysków, a dwa już tej wiosny kupiła, bo bardzo je lubię.
Moje krokusiki zakwitną w tym roku nie dla mnie :wink: więc u Ciebie sobie pooglądam :D Pozdrawiam serdecznie ;:196
Awatar użytkownika
Andzia84
1000p
1000p
Od: 23 sty 2014, o 15:51
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Grażynko-piękne zdjęcia swoim berberyskom zrobiłaś :) I modrzewiowi-uwielbiam modrzewie, na razie mam tylko jednego na pniu, ale zamierzam zaopatrzyć się w kilka innych. Są cudowne :)
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Piękne berberysiki u mnie się sieją na rabatce jak chwasty :D
Krokusy cieszą ale u mnie pada, więc się stuliły. :roll:
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marysiu dzięki za pochwały , dzisiaj myślałam że mi głowę urwie,strach było chodzić po dworze, nam na działce drzwi od namiotu urwało
Aniu ja też niecierpliwie czekam na prawdziwą wiosnę ,właśnie na sasanki i forsycje
Alu cieszę się z tych moich berberysków ,na jesieni pogubiły listki a teraz tak ładnie puszczają,miód na moje serce
Teresko ja na drugi rok też wysieję nasionka wlasne sasanek ,bo słyszę na forum że tak się robi ,ja kupiłam gotowe sasanki i nie jestem pewna czy wzejdą,a stare sasanki potrafią zanikać
Tacca do wzorcowej działki to jeszcze daleko ale dziękuję ,jest mi bardzo miło, preparat kupię i spróbuję podlac chory różanecznik
Alinko ten rodondronek od początku był jakiś dziwny ,liście miał pozwijane,nie wiem czy to nie będzie stracony kwiat
Sylwuś ja tez mam zamiar dokupić wczesnowiosennych kwiatków bo człowiek jest spragniony po zimie oglądania pięknego kwiecia
Marysiu moje berberyski to miniaturki ,tak się cieszę że się przyjęły,krokuski mam pojedyncze na trawniku,jesienią kupię większą ilość i nasadzę w kępach , ładniej się prezentują
Andziu modrzewie są śliczne tylko mają jeden feler ,gubią igły na zimę i pod nim cały trawnik jest w igłach
Kasiula berberysy same się sieją ,czy ja dobrze zrozumiałam :?:

miłej bezwietrznej niedzieli wszystkim życzę :wit :wit :wit :wit
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tak u mnie jest ich masa...
Masz jeszcze ich nasionka takie czerwone koraliki, jak tak to pozbieraj i rzuć w jedno miejsce będzie ich tam gromada.Może Ci wychodzą ale nie wiesz i nie zwracasz jak lecisz haczkom.
Takie 2 listki, jak chcesz pokaże Ci jak wychodzą już widzę ich sporo na mojej rabacie. :wit
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Grażynko zapomniałam napisać ,że pięknie z fotografowałaś berberysy ;:333
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
terlica
500p
500p
Od: 24 mar 2013, o 07:26

Post »

Wiosna pełną gębą u Ciebie :)
Pięknie wysprzątane zagoniki. U nas po wietrznej sobocie była piękna słoneczna i ciepła niedziele,a dzisiaj wietrzysko od nowa.
Pozdrawiam-Ewa
Awatar użytkownika
patusia336
1000p
1000p
Od: 31 sty 2011, o 19:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Gratuluję śliczna działka ;:138
Awatar użytkownika
ewunia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2012, o 15:31

Post »

:wit
Śliczne fotki berberysów ;:138
Awatar użytkownika
tesia39
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2012, o 10:45

Post »

Ale fajnie się zapowiadają berberyski, zwłaszcza ten z żółtymi listkami mnie zainteresował :tan jak ma na imię :?:
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p
Od: 24 lut 2013, o 16:57

Post »

Witaj Grażynko :wit
Człowiek po zimie najbardziej spragniony koloru prawda więc jesienią czekaja nas duże zakupy cebulowe ;:108
A to czegoś nowego sie dowiedziałam że starsze sasanki potrafią zanikać, tego to ja nie wiedziałam. I pewnie dlatego trzba je co jakić czas odmładzać.
Grażynko jak tam poniedziałek mija? Czy nadal tak wieje? Czy już zamontowaliscie urwane drzwi od namiotu?
Awatar użytkownika
Nikus
200p
200p
Od: 15 sty 2013, o 22:35

Post »

Witaj Grażynko. Berberysy masz bardzo ładne. Ja na razie mam jeden egzemplarz ale mam nadzieję, że moja kolekcja się powiększy. Życzę dużo słoneczka :)
Iść ciągle iść w stronę słońca...

viewtopic.php?f=2&t=106522
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49

Post »

Witam miłych gości , po krótkiej przerwie wracam do was kochani,u mnie był czas imieninowy eMa ,mała imprezka , były też zawirowania domowe , najmłodszy syn opuścił gniazdko rodzinne i zamieszkał ze swoją wybranką, my starzy zostaliśmy sami na włościach , zrobiło się strasznie cicho,nie wiem jak się do takiego stanu przyzwyczaimy :( , no cóż taka kolej rzeczy,jestem też zdania że młodzi powinni docierać się sami ;:168
Kasiula17 pisze:Tak u mnie jest ich masa...
Masz jeszcze ich nasionka takie czerwone koraliki, jak tak to pozbieraj i rzuć w jedno miejsce będzie ich tam gromada.Może Ci wychodzą ale nie wiesz i nie zwracasz jak lecisz haczkom.
Takie 2 listki, jak chcesz pokaże Ci jak wychodzą już widzę ich sporo na mojej rabacie. :wit
Kasiulka nie widziałam u moich berberysków nasionek ,to są młodziaki ,jesienią posadzone ale skoro mówisz że rozmnażają się przez wysiew nasion to będę je obserwować
alicjad31 pisze:Grażynko zapomniałam napisać ,że pięknie z fotografowałaś berberysy ;:333
Alu dziękuję
terlica pisze:Wiosna pełną gębą u Ciebie :)
Pięknie wysprzątane zagoniki. U nas po wietrznej sobocie była piękna słoneczna i ciepła niedziele,a dzisiaj wietrzysko od nowa.
terlicko czekam jeszcze na kwitnienie forsycji i sasanek ,będę w pełni usatysfakcjonowana,a później to tulipanki,żonkile i tak dalej
patusia336 pisze:Gratuluję śliczna działka ;:138
pastusiu witam Cię w moich skromnych progach,dziękuję za pochwalę działeczki
ewunia7 pisze::wit
Śliczne fotki berberysów ;:138
Ewuniu dzięki
tesia39 pisze:Ale fajnie się zapowiadają berberyski, zwłaszcza ten z żółtymi listkami mnie zainteresował :tan jak ma na imię :?:
Tereniubereberysik żółty to goldalita a ten drugi to bagattelle
Sylwia85 pisze:Witaj Grażynko :wit
Człowiek po zimie najbardziej spragniony koloru prawda więc jesienią czekaja nas duże zakupy cebulowe ;:108
A to czegoś nowego sie dowiedziałam że starsze sasanki potrafią zanikać, tego to ja nie wiedziałam. I pewnie dlatego trzba je co jakić czas odmładzać.
Grażynko jak tam poniedziałek mija? Czy nadal tak wieje? Czy już zamontowaliscie urwane drzwi od namiotu?
Sylko tylko moja starsza sasanka wyszła z ziemi,kupilam młodziaki bo nie wiem jak długo ona jeszcze będzie rosła,czytalam gdzieś że sasanki nie są aż takie długowieczne,gorzej tylko bo mlode nie chcą wyjśc ,dowiedziałam się też na forum że można nasionka wysiewać ,więc tak w tym roku zrobię bo sasanki w moim ogrodzie muszą być
drzwi namiotu wiatr uszkodził,eM cosik tam naprawił ale wspomniał że są do wymiany,śweży wydatek szykuje się
Nikus pisze:Witaj Grażynko. Berberysy masz bardzo ładne. Ja na razie mam jeden egzemplarz ale mam nadzieję, że moja kolekcja się powiększy. Życzę dużo słoneczka :)
Nikusek witaj ,berberyski moje to miniaturki ,cieszę się że za klimatyzowały się i jest im dobrze skoro puszczają listki

a teraz pokarzę co mnie czeka jutro do zrobienia

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Sadzenie różyczek :tan , a a propos berberysów-dzisiaj dostałam paczke z berberysem Maria
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nasionka berberysów to te czerwone kuleczki co wiszą przez zimę chyba ze ptaszki je będą skubać ale potem one rozsiewają je po całym ogrodzie. :;230
Piękne i już dorodne różyczki. ;:138 uważaj na kolce. :oops:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”