Kolejny rok......

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Kolejny rok......

Post »

A to do przesadzenia na pewno jest tują ?
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Melduję, że fachowcem nie jestem, ale przesadzałam i jedno i drugie, ba nawet czterometrowego świerka srebrnego i wszystko się przyjęło! Uczciwie mówiąc to przesadzał mój tatuś, ale czynnie w tym uczestniczyłam nosząc szpadel i udzielając niezmiernie mądrych rad! ;:224
Dowcip polegał na tym, że ja mam glebę gliniasto ilastą i przy odpowiednim wykopaniu udawało się przenieść (na foli lub starej narzucie przeciągnąć bardziej niż przenieść) bez obsypania ziemi z bryły korzeniowej. To były plusy, a z minusów : Odchorowały! Najbardziej odchorował to ten największy okaz, ale żyje i szyszki zrzuca na mój samochód. :evil:

Twoje sasanki zdecydowanie bardziej wiosnę poczuły, ewentualnie są mniej zjedzone przez ślimaki! ;:215
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
elakuznicom
500p
500p
Od: 13 cze 2012, o 18:52

Post »

Ewcia tego jałowca poprowadź przy paliku powinien przybrać formę pendulowatą widziałam w szkółce w Dobroniu wyglądał super , przesadzać bym się bała . To masz już wiosnę ;:138
pozdrawiam Ela
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p
Od: 25 paź 2009, o 17:13

Post »

Dziewczynki dziękuje bardzo za porady ;:196 ;:196 ;:196
Podjęłam decyzję że postaram się jak najlepiej przesadzić i będe to robić tak jak Renia .
Na początku zabawy w ogród kupilam kilka iglaków po 3 zł ;:306 i posadziłam w jednym miejscu - oczywiście po czasie mi tam nie pasują- dlatego potrzebna jest interwencja szpadelka ;:306
Ewuniu - nie mam pojęcia czy to tuja ale jak dotknę zielonego to pachnie tak jak tuja brabant

Róże wprowadziłam do ogrodu jesienią i za wiele pojęcia o nich nie mam . jedne przezimowały ładnie tzn wyglądają tak jak były posadzonne , natomiast kilka inaczej - i tutaj moje pytanie . Czy te różyczki o brązowych pędach mam skrócić równo z ziemią ? - i kiedy to zrobić?
Chodzi mi o zdjęcia z numerkiem 4 i 3

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam. Ewa
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Witaj :wit róż na razie nie podcinaj, mają lekki zielony odcień więc żyją...jak wypuszczą pierwsze zielone listki, ruszy na dobre wegetacja...wtedy będzie dobrze widać co trzeba odciąć. Martwe gałęzie powinny mieć ciemno brązowy odcień ;:108
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11

Post »

Różyce zdążysz przyciąć... jak będą kwitły forsycje :)
Ciachać będziesz poniżej zaschniętych brązowych końcówek - sama będziesz widziała gdzie, bo listków nie będzie :)
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Ewa, gratuluję wypadu i nocowania na działce. Wiosna u Ciebie jak ta lala. Będę przesadzać chyba nawet większe tuje. Posadziłam piękne odmiany przy płocie i czas je wyeksponować. Oczywiście M nie chce brać w tym udziału, bo z góry zakłada, że nie przeżyją przesadzania. Szkoda, ze jesienią tego nie zrobiłam, ale już nie miałam siły. Powiem Ci, ze dopiero teraz zbieram siły na ogród. Kupiłam sobie wczoraj 30 tuj, z czego 20 takich przwie jak siatka wysokich i będę sadzić w ten weekend. Ma się ochłodzić, więc może i podleje. Byłoby dobbrze :)
Awatar użytkownika
asta6265
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 sty 2012, o 12:01

Post »

Witam i wiosennie pozdrawiam ;:3 ;:3 ;:3
Mój kawałek świata
Pozdrawiam Anka
Awatar użytkownika
imwsz
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lip 2011, o 19:39

Post »

Ewcia już Ci dziewczyny napisały o różach co i jak
A moje pytanie dotyczy 1 zdjęcia - ile tam jest posadzonych róż w bliskości, czy to jest 1 krzaczor?

A d...i Wam nie zmarzły podczas tego nocowania ? ;:183
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
czar_na
1000p
1000p
Od: 17 kwie 2012, o 15:49

Post »

imwsz pisze:
A d...i Wam nie zmarzły podczas tego nocowania ? ;:183

o to samo chciałam spytać 8-)
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p

Post »

Nie mam w ogóle czasu, zanosi się na remoncik pokoiku dzieci i latam po sklepach i szukam foteli rozkladanych dla moich dziewczyn a to nie lada wyczyn znależc takie ktore sie zmieszczą do pokoiku w bloku

Aniu ,Beatko ,Ewuniu dziękuje za podpowiedzi co do rożyczek mam nadzieję że się zaklimatyzuja u mnie i będą pięknie kwitly ;:196
Marzenko ja się Tobie wcale nie dziwię że Ty opadlaś kobieto z sił - przeciez Ty jeszcze chyba w grudniu sadziłaś :wink:
gdzies czytałam ( chyba u Constancji) że zakupów w tym roczku nie planujesz :;230 ....
no tak ale jak przejechać obok szkolki ktora się likwiduje i nie zajrzeć :;230 ale żeby od razu 30 thui ;:306 ;:306

Ilonko , Aniu
D... nie zmarzły bo zeszłej jesieni kupilam wklad kominkowy więc bylo w czym napalić :;230 takze w nocy było cieplutko a w dzień i tak na dzialce byłam ;:306
Ilonko to jest jedna rózyczka , - one są dość wysoko zakopczykowane i dlatego tak to wyglada- mam nadzieję że ich nie ukatrupie ;:306
Aniu również wiosennie pozdrawiam
Pozdrawiam. Ewa
Awatar użytkownika
imwsz
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lip 2011, o 19:39

Post »

To teraz napisz co to za cudo
Boszszsz jak ona zakwitnie ;:167
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p

Post »

Zabij mnie a nie powiem bo nie wiem. :oops: mam zapisane na znaczniku
Pozdrawiam. Ewa
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Ewniu- coraz piękniej u Ciebie ;:138
Czytam,że masz plany wrzosowiskowe ,piękna sprawa,ten czerwony wrzos mi sie bardzo podoba.
Tuje też bym przesadziła ,bez zastanowienia ,raztrzas i na nowym miejscu.

Pozdrawiam Ewuniu ;:196
elakuznicom
500p
500p
Od: 13 cze 2012, o 18:52

Post »

Ewuniu, byłam wczoraj u Basi (wirtualnie ma się rozumieć ) i dziękuję za zdjęcia studni odłożonej
kamorkami w tym sezonie mam zamiar też coś takiego zrobić ze swoją czy Ty okładałaś beton jakąś siatką czy bezpośrednio
kamyki szły na beton ,wykorzystam klej do płytek jak radzisz u Basi
pozdrawiam Ela
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”