Sojusz starego z nowym cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
czar_na
1000p
1000p
Od: 17 kwie 2012, o 15:49
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Sojusz starego z nowym cz.2

Post »

Zuzanno przy domu drewnianym było by "ino roz" i nie było by co zbierać. To mój najgorszy koszmar. Bardzo mi przykro ,że musieliście tego doświadczyć :(

Grzybki halucynogenne ? :twisted:
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p
Od: 15 maja 2013, o 09:59

Post »

Ewo drewutnio witaj :wit Skoro Ci się spodobało, to zapraszam serdecznie :)
Marysiu a mnie się wydawało, że pokazywałaś taką miodunkę u siebie... Ta to chyba jakiś niekontrolowany wysiew, bo siedzi w miejscu, gdzie nie sadziliśmy miodunek. Ale skoro jej dobrze, niech rośnie :) Pamiętam, jak kolega chciał założyć hodowlę domowa boczniaka. Kupił grzybnię i te akcesoria jako podłoże i nic. Wkurzony wywalił wszystko na kompost a rok potem zobaczył piękną plantację boczniaka właśnie na kompoście :D
Aniu no właśnie, a kafelki będzie można zmienić z czasem :) Grzybki legalne, ale jak się ich zje wiadro, to kto wie... :lol:
Zuzanna Ten, kto się śmieje, ten ma nadzieję :) Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj
moje wątki miastowe i wiejskie
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Zuziu ja ćmę przyniosłam ze spaceru z lasu dawno temu na działkę ale bo dwóch latach poszła sobie może kogoś innego, a może podłoże nie to?
W moim lesie nie widzę , więc nawet nie próbuję, ale plamista rośnie bardzo intensywnie!
Boczniaki znalazłam po roku w ogrodzie po poprzednich i pewnie w ten sam sposób wyrosły....muszę swoją kłódkę walnąć na kompost :D
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Zuzanno jakoś tak ostatnio nie zaglądałam do Ciebie a tu proszę - piękne fotki kuchni i wiosennego kwiecia :lol: że o książkach nie wspomnę.
A właśnie - chciałam się pochwalić, że właśnie kończę czytać "Czas na działkę". Nie kupiłam, ale okazało się, że była dostępna w mojej osiedlowej bibliotece. Świetna lektura! Dzięki - bo to z Twojej inspiracji sięgnęłam po tę książkę :lol:
iwonaPM
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 13 sie 2011, o 18:01

Post »

Zuziu co to soku to też jedynie zgadłabym ,że do picia po kraniku ;:306 u nas można podobnie kupić wino tyle że zapakowane dodatkowo w karton :D matuniu tyle lat żyję na tym ziemskim padole i w życiu swoim nie widziałam kolorowej kukurydzy :oops:
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28

Post »

Zuzanno-mój wawrzynek na podobnym etapie rozwoju,a u Kogry kwitnie już ze dwa tygodnie.Patrzyłam za książką Polski ogród wiejski ale w dwu kolejnych księgarniach nie mieli.
Marginetka
500p
500p
Od: 28 sty 2013, o 12:33

Post »

Piękne krokusy! Płatki wydają się być atłasowe :D
Chyba to już wiosna ;:138
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p
Od: 15 maja 2013, o 09:59

Post »

Marysiu M u mnie te odmianowe tez super rosną a ta ćma to jakiś przybysz, ale od Ciebie tak daleko nie zaszła :) Grzyby będą zaimplantowane w klockach drewna lipowego, z nawierconymi otworami. Jak W. pracował w Rogowie, widział jak tam opracowują tą metodę.
Marysiu ambo ano działamy na odcinku domowym i nieco mniej ogrodowym. "Czas na działkę" to faktycznie relaksująca lektura z dużą dawką angielskiego humoru :) Jak to dobrze, że jeszcze są biblioteki! Na wiosenne dni w sam raz :)
Iwonko, tak, wino pakowane w ten sposób też widziałam :) A kukurydza w tym wydaniu kojarzy mi się z czymś bardzo chorym :D Te ciemne nasiona jakoś tak mi wyobraźnię ukierunkowują.
Ewo ja kupiłam internetowo, mają w sklepie online PWN.Zdjęcia wybranych stron u mnie w wątku wsiowym. Ten biały wawrzynek zakwitł jako pierwszy, różowy jakiś późniejszy.

Martuś śliczne, prawda? Jakoś jestem złakniona kolorów i cieszą mnie te łebki :) Teraz jest ich czas.

A tu sypialnia prawie gotowa, brak tylko odtworzonego regału w wnęce, reszta w zasadzie jak sprzed katastrofy. Tyle że teraz... mam śliczne, pasujące do firanek przywiezionych z zapasów wsiowych, poszewki ozdobne od Ani sweety, która wysłała mi ogromną pakę takich wspaniałych różności. M.in. łososiową pościel z haftem. I obraz dla W. , który czeka na powieszenie. Komplety poszewek mamy od Ewy evluk, Joasi atki i kołderki odJoasi Jo37, która poza wyposażeniem luksusowym moich futrzaków (pokazywałam wcześniej) podarowała nam tak potrzebne rzeczy jak poduszki, kołdrę, piękny, własnoręcznie zrobiony cieplutki komino-golf i kocyk, który jeszcze na nas czeka u Joasi. Podarki od Marysi Maski, oprócz tych, które łapczywie pożarliśmy, czekają na oprawienie i powieszenie.
Ile serca w tych prezentach, to żadne słowo tego nie opisze. I to nie koniec, ale kolejne zaprezentuję, gdy będzie możliwość wyeksponowania :)
Dziewczęta, jesteście wspaniałe i nigdy tego, co przyniosły te paczki poza samymi prezentami, nie zapomnimy ;:167

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Poza tym demonstruję jeszcze narządź, który W. kupił jakiś czas temu, w zasadzie do niczego konkretnego jeszcze nie użył, ale twierdzi że to coś jest piękne :D

Obrazek
Zuzanna Ten, kto się śmieje, ten ma nadzieję :) Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj
moje wątki miastowe i wiejskie
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Zuziu ;:4 ;:167 jak cieszy sypialnia czyściutka, z pięknymi firankami, kwiatuszkami na parapecie. Wszyscy Was kochamy ;:4 bądźcie szczęśliwi ;:196
Narzędzie wygląda wygląda groźnie ciekawa jestem kto z nim będzie spał ;:oj
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sie 2012, o 14:52

Post »

Zuziu pięknie!
Teraz już będzie tylko lepiej!
Marginetka
500p
500p
Od: 28 sty 2013, o 12:33

Post »

Zuziu śliczna sypialnia! Wyobrażam sobie jak Wasze kręgosłupy tęskniły za takim stanem rzeczy :D
Prześliczna pościel i dodatki! Mój M. solidnie mi przyrzekł, że w tym tygodniu wyprawi Twoją paczuszkę w świat.
iwonaPM
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 13 sie 2011, o 18:01

Post »

Zuziu przecudne prezenty dostałaś ;:138 nareszcie czujecie ,że wszystko powoli wraca do normy ;:215
Awatar użytkownika
atka
100p
100p
Od: 3 wrz 2008, o 19:12

Post »

Zawsze chciałam mieć tak ustawione łóżko, żeby okno było za głowami, ale nigdy mi się to nie udało. Zgadzam się z W., że narządź fajny :D Wygląda trochę jak nóż nepalski kukri :?:
Joasia
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Zuza...firanecki przecudne ;:167 Sypialnia taka świeżutka , pięknie ;:173
A wiesz....mam zawsze burki pokroju Twojej Kredki ,odnośnie taplania się we wodzie.... :roll: Chyba od zawsze....najlepsza w tym była spanielka, ta to potrafiła(no ale one to maja skrzywienie na wodę w genach ) ;:219 ,znaleźć np. jedyną kałużę w okolicy.. ;:223 .w Lublinie :roll: lessowa, żółta kałuża ;:222 , spaniel czarny...wracałam często ze zjawiskowym psem ...podpalanym , i udawałam ,że to nie mój ;:306
Pa miłego weekendu...wybieram się na targ niebawem....po brateczki ;:138
Awatar użytkownika
D-M
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2009, o 00:06

Post »

Firanki też w moim stylu i te podusie od Ani pasują ;:215
masz zrobione pięknie ;:196
Ostoja spokoju...