Zakątek Annes77 część 2 ...wiosna:)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Zakątek Annes77 część 2 ...wiosna:)

Post »

Heheh rozbawiłaś mnie tym " już więcej róż nie kupię - to samo mówiłaś jesienią " ;:306 . Kupisz, kupisz.. myślę że jeszcze nie jedną :D No pracy przy nich jest ale co zrobić. Mam pytanko, czy to prawda że w pnących nie powinno się podcinać głównego pędu? Dwa lata temu moja róża miała kilka pędów. W zeszłym tylko jeden i od niego odchodziły gałązki. Zastanawiam się jak ją przyciąć. Naczytałam się niby instrukcji ale dalej jestem zielona. W dodatku przy drugiej róży em szpadlem niechcący uciął środkowy pęd. Który właśnie wydawał mi się główny. Pierwszy raz jest najgorszy. Potem jak już coś umiem to się nie stresuję. Być może uda mi się dorwać jeszcze w tym roku Pashminkę. Jeśli się uda będę mega happy!
bozunia
1000p
1000p
Od: 30 maja 2010, o 01:41
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ja zazdroszczę Tobie tych róż... U mnie nie ma miejsca ani warunków na nie :( Do róż powinien być specjalny kombinezon kolcoochronny, od stóp do głów ;:306 Serduszka już taka wielka :shock: ? U mnie dopiero się pokazała, ale nawet mi się nie chce o niej myśleć, bo zdeptałam ją po części :evil: Ciasnota taka, że nie ma gdzie nogi postawić i niechcący wlazłam na nią... Zła jestem i tyle! Krokuski ;:167
Awatar użytkownika
gosiaczek12a11
500p
500p
Od: 1 kwie 2012, o 17:20

Post »

Wpadam z rewizytą i zaznaczam wątek aby poczytać i po przeglądać dokładniej !!!
Przejrzałam około 15 stron wstecz i bardzo mi się podoba , zwłaszcza ciekawa jestem tych różyc pachnących :D
Już bardzo dorodne sadzonki gdzie zdobyte ??? Jeśli można spytać ....
Zielony Zakątek !!! Zapraszam Gosiaczek12a11
Gosiaczkowy Przepiśnik !!! Zapraszam Gosiaczek12a11
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Padam. Całe popołudnie spędziłam w ogrodzie i wreszcie czuję, że żyję :D
Moja Veilchenblau wygląda o wiele gorzej. Fakt, że jej nie okrywałam (jak i innych pnących), ale po tak łagodnej zimie powinna być ładniejsza :?
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Aniu, ja powiedziałam to samo w zeszłym roku, a jesienią zamówiłam kolejne. Ale wiosną już żadnej.
Niech się rozrosną te które mam. Może kiedyś jeszcze się skuszę, na razie przystopowałam.
Ciesże się że modrzew żyje
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Witaj Aniu :wit Wczoraj wieczorem zaczęłam podróż po twoich wątkach i dosłownie przed momentem zakończyłam. Oczy pieką od monitora, ale było warto ;:180 ja dopiero zaczynam przygodę z różami. W tym roku zakupiłam większą "porcję" i mam nadzieję doczekać się tak pięknego kwitnienia jak u ciebie..tym bardziej, że kilka odmian nam się zgadza ;:173
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Wczoraj pojechałam na działkę i szczęśliwie udało mi się opryskać miedzianem wszystkie róże,przycięłam hortensje.
Tulipany śmiało się pojawiają,hiacynty startują,no coraz lepiej ;:108
Wszystkie piwonie mają spore kły...
No i co najważniejsze to posadziłam różyczki od majeczki ;:167 dwie Garden of Roses i dwie Hanstadt Rostock:)
Już po posadzeniu patrzę,a na ławce skórki od banana sobie leżą...no tak pomyślałam znów zapomniałam,żeby je wrzucić do dołków ;:124

Andziu nie posiadam żadnej róży z wymienionych przez Ciebie ;:224 Najważniejsze,że ruszyła...

Moni wciąż mam za mało krokusów,na jesień na 100% dosadzę jeszcze kremowe :uszy

Majeczko wyjeżdżając wczoraj z działki znów pod nosem mruczałam,że nigdy już nie kupię żadnej róży,przecież nie mam miejsca i sadzę tam gdzie uda się wcisnąć ;:224 Modrzew żyje i ma się dobrze,zaczyna puszczać zielone kulki :tan

Jadziu dziękuję za fotorelację modrzewia,teraz już jestem spokojna,na was zawsze można liczyć ;:168

Aniu uwielbiam ten kolor i sama się na tym łapię,że wszystko kupuję z fioletem ;:224 Pościel,łazienkę mam biało-fioletową z motywami lawendy,córce do włosów kupuję gumki fioletowe,nawet psian moja ma fioletową smycz ;:306
Ciekawe,czy kupię oprawki do okularów w tym kolorze? ;:306

Madziu wiem i wstydzę się mojego braku samozaparcia,w momentach kiedy mam ich dość i podrą mi następną kurtkę wtedy tak mam.ale jak zaczynają najpierw wypuszczać czerwone przyrosty,a potem zawiązują pąki to nagle wszystko się zmienia i je kocham i rozmawiam do nich ;:306
Rozumiem Twoje wahania co do cięcia,ja czasem też stoję nad krzakiem i się zastanawiam jak ją przyciąć,żeby było dobrze,mimo,że sporo się naczytałam o sposobach cięcia to na żywo wygląda to nieco inaczej. Na pewno wycinasz suche lub pęknięte pędy ;:108

Bożenko mimo,że miejsca może i mam więcej niż Ty to nieraz coś nadepnę,a jak nie ja to moja mamcia lub tata ;:124
Tu niby uważasz,a z tyłu depczesz,no masakra ;:131

Gosiu miło,że Ci się podoba u mnie:) Sadzonki róż kupiłam w Auchan za kilka złotych,zazwyczaj nie kupuję w marketach,ale ta cena kusiła mocno ;:333

Ewciu zatem będziemy się cieszyć veilchelką ;:333 Ja swojej nigdy nie okrywam,moja urosła do nieba...

[bGosiu-margo[/b] naprawdę nie mam już miejsca na róże,na pewno przystopuję na jesień ...
Modrzew cały i gotowy do pokazania dredów ;:306

Nifredil witaj u mnie :) Zapraszam do spacerku,kiedy tylko będziesz miała ochotę ;:333
Cieszę się,że mamy niektóre te same odmiany ...

Tulipanki

Obrazek

Pozdrawiam wszystkich:)
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Fioletowe oprawki do okularów mnie kusiły, ale rozsądek zwyciężył :;230
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Aniu drogawe były?
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Kosztowały mniej więcej tyle, co te, które wzięłam. Ale pomyślałam, że nie do wszystkiego będą pasować...
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Ja też planuję jesienne dosadzanie cebulowych :lol:
123katex
1000p
1000p
Od: 22 maja 2013, o 20:16

Post »

Pięknie już zawitała do Ciebie Aniu wiosna. Właśnie doczytałam się że o tego psa z dredami to chodzi o modrzew, a ja zachodziłam w głowę co to takiego ;:14 a mam ich aż trzy szt. ;:306 :wit
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Cały dzień zajęty pracowo, ogród leży odłogiem ;:145 Opryski w sferze planów ;:145 Za to zauważyłam coś w pudełku z nasionami heliotropu i białego żeniszka-jeszcze nie wiem, czy to siewki, ale coś się dzieje :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
kasia_rom
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 paź 2008, o 12:32

Post »

Aniu, ale piękna wiosenka u ciebie ;:3 u nas na północy widać spore opóźnienie w przyrodzie :wink:
Róże wspaniale przezimowały i rzeczywiście trzeba przemyśleć jak ciąć :wink: ,
aż szkoda każdego pędu :D
Z Hansastadt R. będziesz zadowolona, to piękna różyczka ;:167
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Czytam że Majeczka pozbyła się kolejnych różyczek ;:306 ależ ona je wymienia, jak przysłowiowe rękawiczki :;230
Dobrze że udało Ci się Aniu zrobić oprysk miedzianem, jednak profilaktyka daje trochę spokoju ;:333
Fajnie że modrzew się zaczyna zielenić ;:215
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”