Witajcie w moim skromnym ogrodzie

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Witajcie w moim skromnym ogrodzie

Post »

Witam, nareszcie jesteś ;:196
I u Ciebie niby nie widać wiosny :wink:
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Paulinko jak Twój ogród buchnie zielenią i kwieciem będzie cudnie już się nie mogę doczekać ;:65
Pozdrowienia przesyłam życząc udanego tygodnia :wit
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
zielonajagoda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 10:12
Kontakt:

Post »

:wit Paulinko, pozwoliłam sobie porównać foty z pierwszych stron wątku ze zdjęciami z ostatnich stron, widać jak ogromna pracę wykonałaś, już na początku było ładnie i widać było Twoje staranie, no ale teraz ;:oj , gratuluję ;:433
Awatar użytkownika
Lineta
1000p
1000p
Od: 15 mar 2012, o 21:02
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Polu, śliczny ogród! Zrobiłaś wspaniałe zdjęcia wierzby z kotkami rozświetlonej słońcem. Lada chwila wszystko u Ciebie się zazieleni. Napisz, co planujesz z tą kostką, bo ogród wygląda na zupełnie zagospodarowany.
Ogród tysiąca kwiatów i motyli. Serdeczne pozdrowienia, Gosia
Ogród Linety
Ogród Linety cz.2
Awatar użytkownika
kwiaty_poli
500p
500p
Od: 5 gru 2011, o 16:10

Post »

Ledwo kilka dni ciepła było a już pozwoliłam sobie trochę poszaleć. Nakupiłam trochę tujii i żywotników, aby zakryć sąsiedzkie okno, które jak zauważyliście jest na moim podwórku :!: Cóż, domu nie da się przesunąć, ale mam nadzieję, że choinki dadzą mi trochę prywatności. Jako, że dzisiaj Dzień Kobiet ( Wszystkiego najlepszego Kochane ;:196 ;:196 ;:196 ;:196 ) pozwoliłam sobie wczoraj wyciągnąć męża do szkółki i naciągnąć na prezent. Tak to już z Nami "ogrodniczkami" jest, że zamiast nowej sukienki, torebki czy perfum wolimy zielsko ;:306 . Miałam wybrać jedną rzecz a udało mi się naciągnąć na dwa piękne rododendrony, azalię i różę Nostalgia. Także prezent zaliczam do udanych :wink: :wink:

Colli28 witaj, miło mi Cię gościć w sezonie 2014 heh :tan
Gosiu dziękuję ;:196 No taka "wiejska" elegancja heh, ogród raczej ma mieć charakter luźny, ale cieszę się, że się podoba :wink:
Agnieszko jak przeglądam Wasze ogrody to dopiero wiosna, przebiśniegi i inne kwiecie, a u mnie zero kwiecia póki co...
Aniu też mam nadzieję, że buchnie kwieciem i może zostanę czymś mile zaskoczona w tym roku :roll: no kto wie?
Iwonko ogród widzę na co dzień więc jakoś te zmiany nie kłują po oczach, ale jak przeglądam zdjęcia to rzeczywiście jest różnica, co dodaje mi większego powera :wink:
Gosiu niestety pokazuję Wam te prawie "zagospodarowane" miejsca. Ogród mam na prawdę ogromny i jeszcze masa w nim pracy. Rok temu zaczęłam gospodarować część, gdzie jest duża rabata różana. Tam nie ma obrzeży w ogóle, więc będzie potrzebna masa "kostki". Doszła mi kolejna część do zagospodarowania w tym roku, gdyż sąsiad w końcu przesunął swoją rozlatującą się stodołę, która ponad metr walała mi się na moim podwórku. Więc w końcu mogliśmy tam dać płot i co za tym idzie w tym roku czekają mnie kolejne nasadzenia, aby jak najszybciej zarosło mi i płot i resztki wystającej ponad płot na prawdę szpetnej stodoły. Nie wspomnę już o polu, które znajduje się u mnie za stodołą, które mam zamiar w tym roku przekształcić w bajkowy sad...
Oby mi życia starczyło na zrealizowanie wszystkich planów.... :;230 :;230 :;230
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Wcale nie wygląda na wiejski ogródek. Ciekawe co jeszcze wymyslisz
Awatar użytkownika
Paulii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2013, o 15:03

Post »

:wit Witaj Polu Bardzo ładnie wyszły te rabaty z tymi obrzeżeniami :D ;:215
Piękna wierzba taka nieduża a jak obsypana kotkami :)
Miłego dnia Ci życzę :wink:
Pauli :) "To możli­wość spełnienia marzeń spra­wia, że życie jest tak fascynujące"
Awatar użytkownika
maliola
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2012, o 16:01

Post »

Witam wiosennie, Twoje podwórko wygląda jakby w ogóle żadnej zimy nie było.
A te kotki na wierzbach ;:167 - prawdziwa wiosna!!!
Awatar użytkownika
kwiaty_poli
500p
500p

Post »

:wit :wit Kochane macie rację, te kotki fajne ;:196 Wierzbę kupiłam w zeszłym roku, a już zamarzyła mi się następna :wink:
A dziś poszukiwania wiosny cd...
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Gosiu co wymyślę? Ano sad mi się zamarzył... A to moje "pole" do popisu...
Obrazek
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Paulu wiosna u Ciebie na całego, przepiękne kolorowe kwiatuszki :D Strasznie podobają mi się te maleńkie iryski, koniecznie muszę sobie jesienią je posadzić :D U Ciebie wszystko tak wygłaskane, wysprzątane.... pięknie .... u mnie pracy w bród.... dopiero dziś zaczęłam wiosenne porządki...
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

O rany, ale szalejesz. Ale sad to piekna sprawa
Mnie się marzy warzywnik. Jeszcze parę lat temu w czoło bym się pukała, gdyby ktoś mi taki pomysł podsuwał.
Teraz niestety wszystko tak rozplanowane, że zostają tylko donice
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Cudna wiosna, chyba u każdego rozgościła się na dobre.
Pole do popisu z wieloma możliwościami ;:224
Awatar użytkownika
chinanit
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lip 2013, o 14:59
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Paulinko :wit Jeśli marzy Ci się sad, to widząc co zrobiłaś w ogrodzie, pewnie to marzenie zrealizujesz.
U Ciebie też ten irysek tygrysi, co za mną chodzi. ;:131
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Irysek Katharine Hodgkin dokupuje co roku,mam juz 4 kępki
Awatar użytkownika
kwiaty_poli
500p
500p

Post »

Heja kochane :wit :wit Przyznam, że ostatnio mam mało czasu na forum, wymyśliłam sobie malowanie domu a wiadomo, tu nowy kolor to i tam coś trzeba zmienić, także cały tydzień narobiłam sobie roboty, ale miło, że do mnie wpadacie ;:162
Agnieszko AGNESS co z tego, że wyplewię, ładnie wygrabię jak za chwilę jest to samo. Ogród jest za duży jak na mnie samą i choćbym stanęła na rzęsach nie będzie idealnie :roll:
Gosiu ja też nie mam warzywnika... To maleństwo co miałam w zeszłym roku to teraz stało się taką przechowalnią roślin, które mam w nadmiarze a szkoda wyrzucić ;:306
Agnieszko dokładnie "pole" do popisu. Nie sądzę, abym dała radę to wszystko ogarnąć sama, więc taki sad mniej roboty bo koszenia trawy ja się nie ruszam hehe Nie to, że nie lubię po prostu mamy taką kosiarkę, że trzeba ją odpalać ze sznurków czego nie umiem :;230 :;230
Maryniu oj mary mi się ;:224 ;:224 Zwłaszcza taki pięknie kwitnący wiosną, to takie moje marzenie. A już w ogóle marzą mi się piękne plenerowe zdjęcia w sadzie, kto wie, może za kilka lat będę miała okazję zrealizować to marzenie i cyknąć jakieś pięknej Parze Młodej cudowną sesję wśród kwitnących jabłoni ;:167 Iryski już niestety przekwitły. Kupiłam w biedro. tak na próbę, jakoś lata wcześniej nie zwracałam na te cebulki szczególnej uwagi ;:219
Dorotko moja mam ma w ogrodzie kępkę żółtych tych irysków, wyglądają obłędnie więc na jesień na pewno poszukam tej żółtej odmiany ;:167

A dziś trochę mojej wiosny
Poszerzyłam miejsce z ławeczką. Kopiłam drzewko dzikiego jabłuszka w formie plączącej, kilka tuj, kilka rododendronów, jedna azalie. I na razie koniec moich wiosennych zakupów hehe :;230 :;230 :;230

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

a z tylu już stanęły słupki pod siatkę, także moje sadownicze marzenie coraz bliżej realizacji ;:167
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”