Całuję i przesyłam garść pozytywnych myśli na cały nowy tydzień
Ogródek AGNESS
- aage
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 7 mar 2008, o 13:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródek AGNESS
Ilekroć tu jestem przepadam z kretesem na dobre kilka minut spacerując po twoich ukwieconym, kolorowym ogrodzie.
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Milenko dziękuję
Większość moich rabat nie ma niczym zabezpieczonych granic . Trawa styka się z korą, którą są wysypane rabatki. Mniej więcej 2 x w sezonie odcinam granicę rabat takim półokrągłym szpadelkiem i pazurkami usuwam darń, która przeniknęła na nie swój teren.... Przy koszeniu nie ma problemu, bo jakoś roślinki nie wykładają sie na trawę, granice są wyraźne i kosi się wygodnie. Zajmuje się tym eM, który już przyzwyczaił się do koszenia slalomem po wijących się ścieżkach i nie sprawia mu to kłopotu..... chyba teraz byłby zdziwiony gdyby przyszło mu kosić liniami prostymi
Mam 2 rabaty.... jedna bardzo długa
które na granicy wyłożone są kamieniami.... i tu jest prawdziwa udręka..... trawa wrasta w kamienie i po koszeniu trzeba strzyc nożycami, często odsuwając kamienie.... Tu dojrzewam do tego, żeby tę granicę zrobić na stałe, wylewając cement w dołek i dopiero w niego układać kamienie.... może nawet zajmę się tym w obecnym sezonie...
Gosiu tulipanki to faktyczne prezenty z Dnia Kobiet
Dopiero dziś udało mi się cyknąć fotki.... a w tej chwili jeszcze piękniej się otworzyły.... te czerwone tak pachną, że cały pokój jest nimi przesiąknięty
Jest jeszcze bukiet czerwonych róż...ale że to nie wiosna, tylko lato, to ich nie pokazuję
Izuniu tak, każdy bukiet w innym kolorze, każdy od innej osoby
Bardzo się cieszę, ze ofiarodawcy wpadli właśnie na pomysł ofiarowania tulipanków, bo uwielbiam je....trafił się też bukiet czerwonych róż
Mam nadzieję, że już niedługo pokażą się pierwsze botaniczne maluchy w ogrodach..... chociaż na razie jeszcze czekam na krokusy
Justynko cieszę się, że podobają Ci się.... jeden z bukietów niesamowicie pięknie pachnie, więc naprawdę zrobiło się wiosennie
Agulka bardzo się cieszę, że spacerek po moich alejkach sprawia Ci przyjemność
Ja Tobie również życzę pięknego, słonecznego tygodnia
Kochani wybaczcie mi zaległości w Waszych wątkach..... ostatnio tak bardzo czas mnie goni i tylko daję radę odpowiedzieć moim miłym gościom.... do Waszych wątków zaglądam, czytam co słychać i biegnę dalej, nie daję rady nic napisać.... Mam nadzieję, że niedługo troszkę się obrobię ze wszystkim i obiecuję, że nadrobię wszystkie zaległości
Większość moich rabat nie ma niczym zabezpieczonych granic . Trawa styka się z korą, którą są wysypane rabatki. Mniej więcej 2 x w sezonie odcinam granicę rabat takim półokrągłym szpadelkiem i pazurkami usuwam darń, która przeniknęła na nie swój teren.... Przy koszeniu nie ma problemu, bo jakoś roślinki nie wykładają sie na trawę, granice są wyraźne i kosi się wygodnie. Zajmuje się tym eM, który już przyzwyczaił się do koszenia slalomem po wijących się ścieżkach i nie sprawia mu to kłopotu..... chyba teraz byłby zdziwiony gdyby przyszło mu kosić liniami prostymi
Mam 2 rabaty.... jedna bardzo długa
Gosiu tulipanki to faktyczne prezenty z Dnia Kobiet
Jest jeszcze bukiet czerwonych róż...ale że to nie wiosna, tylko lato, to ich nie pokazuję
Izuniu tak, każdy bukiet w innym kolorze, każdy od innej osoby
Bardzo się cieszę, ze ofiarodawcy wpadli właśnie na pomysł ofiarowania tulipanków, bo uwielbiam je....trafił się też bukiet czerwonych róż
Mam nadzieję, że już niedługo pokażą się pierwsze botaniczne maluchy w ogrodach..... chociaż na razie jeszcze czekam na krokusy
Justynko cieszę się, że podobają Ci się.... jeden z bukietów niesamowicie pięknie pachnie, więc naprawdę zrobiło się wiosennie
Agulka bardzo się cieszę, że spacerek po moich alejkach sprawia Ci przyjemność
Ja Tobie również życzę pięknego, słonecznego tygodnia
Kochani wybaczcie mi zaległości w Waszych wątkach..... ostatnio tak bardzo czas mnie goni i tylko daję radę odpowiedzieć moim miłym gościom.... do Waszych wątków zaglądam, czytam co słychać i biegnę dalej, nie daję rady nic napisać.... Mam nadzieję, że niedługo troszkę się obrobię ze wszystkim i obiecuję, że nadrobię wszystkie zaległości
-
edulkot

- Od: 4 lut 2011, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Agnisiu każdego czasami dopada natłok przyziemnych zajęć, wybaczam Ci bo Cię rozumiem
a przede wszystkim nie powinnaś mieć wyrzutów sumienia.
Ja mam jednego tulipanka którego dostałam od najstarszego wnuka
reszta panów z pustymi rękami
Siedzę w domu z chorą Basią i nadrabiam zaległości na forum bo jak pracuję cały dzień w ogrodzie to nawet nie mam siły potem zaglądnąć do wszystkich
Ja mam jednego tulipanka którego dostałam od najstarszego wnuka
Siedzę w domu z chorą Basią i nadrabiam zaległości na forum bo jak pracuję cały dzień w ogrodzie to nawet nie mam siły potem zaglądnąć do wszystkich
- Ignis05

- Od: 16 gru 2009, o 14:08
Agusiu
Ślicznie wyglądają takie świąteczne kolorowe tulipanki.
Różyczki też pokaż, a co .
Będzie im przykro, ze zostały pominięte.
Miłego dzionka i
.

Różyczki też pokaż, a co .
Miłego dzionka i
Witam w nowym tygodniu
- mam nadzieję, że słońce u Ciebie dokazuje równie mocno, jak u mnie
Ślicznie zostałaś obdarowana tulipankami! Kwiaty w domu tworzą wspaniałą atmosferę, a jeszcze w takich ilościach..!
Ślicznie zostałaś obdarowana tulipankami! Kwiaty w domu tworzą wspaniałą atmosferę, a jeszcze w takich ilościach..!
- AgaNet

- Od: 26 sie 2010, o 11:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aga, ciesze się że u Ciebie pogoda dopisała. Nie ma to jak porządna dawka słońca po zimie
Cudne masz tulipany. Uwielbiam je
Witaj,Aguś.Próbowałam napisać ci wiadomość na pw.,ale wyświetlił mi się napis,że nie mam jeszcze wystarczających uprawnień.Tutaj napiszę tyle,że mieszkam aż 80 kilometrów od Lublina,chociaż właśnie w Lublinie się urodziłam.Do twojego ogrodu zaglądam od dawna,ale dopiero teraz zaczęłam aktywnie uczestniczyć w forum.Namówili mnie do tego synowie.Tylu tu fantastycznych ludzi i pięknych ogrodów,że i ja zapragnęłam być w waszym gronie
A do twojego ogrodu zwabiły mnie bajeczne kolory.Można tu spacerować bez końca i nigdy się nie nudzi.Będę zaglądać,podpatrywać i pilnie się uczyć.Może kiedyś i mój ogród będzie taki piękny.Dziękuję ci za miłe przyjęcie.I uciekam 
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Aguś na wszystko przyjdzie czas.
Ważne że inne sprawy są w porządku i wszystko biegnie zgodnie z rytmem.
Najważniejsze, że już zaczął się sezon.
życzę i dołączam

Ważne że inne sprawy są w porządku i wszystko biegnie zgodnie z rytmem.
Najważniejsze, że już zaczął się sezon.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- AGNESS

Majeczko
Współczuję, ze Basia się rozchorowała..... dopiero bidulka wykaraskała sie z jednego przeziębienia i znów dopadło ją jakieś paskudne wirusisko..... życzę jej dużo zdrówka
Jeden tulipanek też pięknie wygląda w wazoniku, bardzo miło, że wnuk pamiętał
Krysiu różyczkom zrobię rano fotki..... masz rację, są piękne i zasługują na portret
Buziaki
Monisiu już drugi dzień słoneczko było przepiękne..... nie mogę się nim nacieszyć... od razu jakoś tak radośniej jest w duszy
W ogródku nie popracowałam, bo miałam gości, ale spędziliśmy mnóstwo czasu na tarasie , była tu kawka, obiadek i pogaduchy
Z tulipanków bardzo się cieszę, bo naprawdę je lubię
Izo witaj w moim ogródku i dziękuję
Aguś oj tak... wreszcie pojawiło się słonko i jest cieplutko i pięknie.... wokół wszystko pojaśniało
Ja tulipanki też uwielbiam i bardzo czekam na ich kwitnienie w ogródku
Sporo posadziłam jesienią i bardzo jestem ich ciekawa
Miło mi bardzo, że zaglądasz do mnie, dziękuję za przemiłe słowa i zapraszam serdecznie
Świetnie, że synowie namówili Cię na ujawnienie się na forum, tu jest naprawdę rodzinna i przemiła atmosfera. Mam nadzieję, że również zdecydujesz się założyć wątek i pokazać nam swój ogródek 
Grażynko pogoda jest wspaniała, więc myślę, że kwiatuszki ruszą i u mnie.... podobno od przyszłego tygodnia znów ma być zimno
ale ciesze się tym co jest teraz
Jutro od rana planuję prace w ogródku i mam nadzieję, że przywita mnie coś więcej niż 4 krokusy w całym ogrodzie
Współczuję, ze Basia się rozchorowała..... dopiero bidulka wykaraskała sie z jednego przeziębienia i znów dopadło ją jakieś paskudne wirusisko..... życzę jej dużo zdrówka
Jeden tulipanek też pięknie wygląda w wazoniku, bardzo miło, że wnuk pamiętał
Krysiu różyczkom zrobię rano fotki..... masz rację, są piękne i zasługują na portret
Buziaki
Monisiu już drugi dzień słoneczko było przepiękne..... nie mogę się nim nacieszyć... od razu jakoś tak radośniej jest w duszy
Z tulipanków bardzo się cieszę, bo naprawdę je lubię
Izo witaj w moim ogródku i dziękuję
Aguś oj tak... wreszcie pojawiło się słonko i jest cieplutko i pięknie.... wokół wszystko pojaśniało
Ja tulipanki też uwielbiam i bardzo czekam na ich kwitnienie w ogródku
Aguś a zdradzisz w którą stronę?Aga72 pisze:.... mieszkam aż 80 kilometrów od Lublina,.....
Miło mi bardzo, że zaglądasz do mnie, dziękuję za przemiłe słowa i zapraszam serdecznie
Grażynko pogoda jest wspaniała, więc myślę, że kwiatuszki ruszą i u mnie.... podobno od przyszłego tygodnia znów ma być zimno
Jutro od rana planuję prace w ogródku i mam nadzieję, że przywita mnie coś więcej niż 4 krokusy w całym ogrodzie
- AgaNet

- Od: 26 sie 2010, o 11:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aga, to podobnie jak ja...
też jesienią nasadziłam sporo - jak mi sie wydaje - tulipanów. Podsadziłam nimi róze, i wszelkie inne wolne miejsca
Też jestem ciekawa efektu 
- patkaza

- Od: 22 cze 2010, o 23:13
Aguś zdaje mi się czy powiększyła Ci się kolekcja hortensji? Przepięknie kwitnące 
Opowieść o moim miejscu...cdnn
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Muszę cyknąć jutro i moje tulipany ,które dostałam od moich chłopaków .[Od każdego po jednym],ale i tak sie z nich cieszę
- AGNESS

Aguś efekt na pewno będzie wspaniały .... już niedługo będziemy go podziwiać
Aga hortensje wciąż nowe dochodzą, już troszkę się ich nazbierało.... tych najmłodszych sadzonych w zesżłym roku jeszcze nie pokazywałam, bo ,,się nie prezentowały,,
Jadziu takie wiosenne tulipanki bardzo cieszą, prawda??? Moje czerwone tak pachną, że cały pokój przesiąknięty ich aromatem
Nelu
Tulipanki bardzo lubię i nie mogę doczekać się ich w ogródku 
Aga hortensje wciąż nowe dochodzą, już troszkę się ich nazbierało.... tych najmłodszych sadzonych w zesżłym roku jeszcze nie pokazywałam, bo ,,się nie prezentowały,,
Jadziu takie wiosenne tulipanki bardzo cieszą, prawda??? Moje czerwone tak pachną, że cały pokój przesiąknięty ich aromatem
Nelu