Ogródek AGNESS

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS

Post »

Ilekroć tu jestem przepadam z kretesem na dobre kilka minut spacerując po twoich ukwieconym, kolorowym ogrodzie.
Całuję i przesyłam garść pozytywnych myśli na cały nowy tydzień ;:168
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Milenko dziękuję ;:196
Większość moich rabat nie ma niczym zabezpieczonych granic . Trawa styka się z korą, którą są wysypane rabatki. Mniej więcej 2 x w sezonie odcinam granicę rabat takim półokrągłym szpadelkiem i pazurkami usuwam darń, która przeniknęła na nie swój teren.... Przy koszeniu nie ma problemu, bo jakoś roślinki nie wykładają sie na trawę, granice są wyraźne i kosi się wygodnie. Zajmuje się tym eM, który już przyzwyczaił się do koszenia slalomem po wijących się ścieżkach i nie sprawia mu to kłopotu..... chyba teraz byłby zdziwiony gdyby przyszło mu kosić liniami prostymi :;230
Mam 2 rabaty.... jedna bardzo długa :roll: które na granicy wyłożone są kamieniami.... i tu jest prawdziwa udręka..... trawa wrasta w kamienie i po koszeniu trzeba strzyc nożycami, często odsuwając kamienie.... Tu dojrzewam do tego, żeby tę granicę zrobić na stałe, wylewając cement w dołek i dopiero w niego układać kamienie.... może nawet zajmę się tym w obecnym sezonie...

Gosiu tulipanki to faktyczne prezenty z Dnia Kobiet :D Dopiero dziś udało mi się cyknąć fotki.... a w tej chwili jeszcze piękniej się otworzyły.... te czerwone tak pachną, że cały pokój jest nimi przesiąknięty ;:167
Jest jeszcze bukiet czerwonych róż...ale że to nie wiosna, tylko lato, to ich nie pokazuję :wink: :lol:

Izuniu tak, każdy bukiet w innym kolorze, każdy od innej osoby :lol:
Bardzo się cieszę, ze ofiarodawcy wpadli właśnie na pomysł ofiarowania tulipanków, bo uwielbiam je....trafił się też bukiet czerwonych róż :D
Mam nadzieję, że już niedługo pokażą się pierwsze botaniczne maluchy w ogrodach..... chociaż na razie jeszcze czekam na krokusy :roll: :lol:

Justynko cieszę się, że podobają Ci się.... jeden z bukietów niesamowicie pięknie pachnie, więc naprawdę zrobiło się wiosennie :D

Agulka bardzo się cieszę, że spacerek po moich alejkach sprawia Ci przyjemność :D
Ja Tobie również życzę pięknego, słonecznego tygodnia ;:196

Kochani wybaczcie mi zaległości w Waszych wątkach..... ostatnio tak bardzo czas mnie goni i tylko daję radę odpowiedzieć moim miłym gościom.... do Waszych wątków zaglądam, czytam co słychać i biegnę dalej, nie daję rady nic napisać.... Mam nadzieję, że niedługo troszkę się obrobię ze wszystkim i obiecuję, że nadrobię wszystkie zaległości ;:196
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Agnisiu każdego czasami dopada natłok przyziemnych zajęć, wybaczam Ci bo Cię rozumiem ;:168 a przede wszystkim nie powinnaś mieć wyrzutów sumienia. ;:196
Ja mam jednego tulipanka którego dostałam od najstarszego wnuka ;:4 reszta panów z pustymi rękami :(
Siedzę w domu z chorą Basią i nadrabiam zaległości na forum bo jak pracuję cały dzień w ogrodzie to nawet nie mam siły potem zaglądnąć do wszystkich ;:173
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Agusiu :) Ślicznie wyglądają takie świąteczne kolorowe tulipanki. ;:138
Różyczki też pokaż, a co . :lol: Będzie im przykro, ze zostały pominięte. :D
Miłego dzionka i ;:3 .
:wit
Awatar użytkownika
Monika-Sz
1000p
1000p
Od: 4 maja 2013, o 22:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witam w nowym tygodniu :wit - mam nadzieję, że słońce u Ciebie dokazuje równie mocno, jak u mnie ;:oj
Ślicznie zostałaś obdarowana tulipankami! Kwiaty w domu tworzą wspaniałą atmosferę, a jeszcze w takich ilościach..!
Awatar użytkownika
Izolek
200p
200p
Od: 26 lut 2014, o 21:57

Post »

Piękna kolekcja ;:63
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00

Post »

:wit

Aga, ciesze się że u Ciebie pogoda dopisała. Nie ma to jak porządna dawka słońca po zimie :lol: Od razu robi sie weselej na duszy :)
Cudne masz tulipany. Uwielbiam je ;:167 !!!
Aga72
100p
100p
Od: 18 lip 2013, o 16:14

Post »

Witaj,Aguś.Próbowałam napisać ci wiadomość na pw.,ale wyświetlił mi się napis,że nie mam jeszcze wystarczających uprawnień.Tutaj napiszę tyle,że mieszkam aż 80 kilometrów od Lublina,chociaż właśnie w Lublinie się urodziłam.Do twojego ogrodu zaglądam od dawna,ale dopiero teraz zaczęłam aktywnie uczestniczyć w forum.Namówili mnie do tego synowie.Tylu tu fantastycznych ludzi i pięknych ogrodów,że i ja zapragnęłam być w waszym gronie ;:4 A do twojego ogrodu zwabiły mnie bajeczne kolory.Można tu spacerować bez końca i nigdy się nie nudzi.Będę zaglądać,podpatrywać i pilnie się uczyć.Może kiedyś i mój ogród będzie taki piękny.Dziękuję ci za miłe przyjęcie.I uciekam ;:65
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Aguś na wszystko przyjdzie czas. ;:333
Ważne że inne sprawy są w porządku i wszystko biegnie zgodnie z rytmem.
Najważniejsze, że już zaczął się sezon. :heja
;:3 życzę i dołączam ;:196 :wit
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Majeczko ;:196
Współczuję, ze Basia się rozchorowała..... dopiero bidulka wykaraskała sie z jednego przeziębienia i znów dopadło ją jakieś paskudne wirusisko..... życzę jej dużo zdrówka ;:196
Jeden tulipanek też pięknie wygląda w wazoniku, bardzo miło, że wnuk pamiętał :D

Krysiu różyczkom zrobię rano fotki..... masz rację, są piękne i zasługują na portret :D
Buziaki ;:196

Monisiu już drugi dzień słoneczko było przepiękne..... nie mogę się nim nacieszyć... od razu jakoś tak radośniej jest w duszy :D W ogródku nie popracowałam, bo miałam gości, ale spędziliśmy mnóstwo czasu na tarasie , była tu kawka, obiadek i pogaduchy :D
Z tulipanków bardzo się cieszę, bo naprawdę je lubię :D

Izo witaj w moim ogródku i dziękuję :wit

Aguś oj tak... wreszcie pojawiło się słonko i jest cieplutko i pięknie.... wokół wszystko pojaśniało :D
Ja tulipanki też uwielbiam i bardzo czekam na ich kwitnienie w ogródku :D Sporo posadziłam jesienią i bardzo jestem ich ciekawa :D
Aga72 pisze:.... mieszkam aż 80 kilometrów od Lublina,.....
Aguś a zdradzisz w którą stronę? 8-)
Miło mi bardzo, że zaglądasz do mnie, dziękuję za przemiłe słowa i zapraszam serdecznie :D Świetnie, że synowie namówili Cię na ujawnienie się na forum, tu jest naprawdę rodzinna i przemiła atmosfera. Mam nadzieję, że również zdecydujesz się założyć wątek i pokazać nam swój ogródek :D

Grażynko pogoda jest wspaniała, więc myślę, że kwiatuszki ruszą i u mnie.... podobno od przyszłego tygodnia znów ma być zimno :roll: ale ciesze się tym co jest teraz :D
Jutro od rana planuję prace w ogródku i mam nadzieję, że przywita mnie coś więcej niż 4 krokusy w całym ogrodzie :;230
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00

Post »

Aga, to podobnie jak ja... :D też jesienią nasadziłam sporo - jak mi sie wydaje - tulipanów. Podsadziłam nimi róze, i wszelkie inne wolne miejsca :lol: Też jestem ciekawa efektu ;:224
Awatar użytkownika
patkaza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 cze 2010, o 23:13

Post »

Aguś zdaje mi się czy powiększyła Ci się kolekcja hortensji? Przepięknie kwitnące ;:196
Opowieść o moim miejscu...cdnn
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Muszę cyknąć jutro i moje tulipany ,które dostałam od moich chłopaków .[Od każdego po jednym],ale i tak sie z nich cieszę
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Lukrecja
1000p
1000p
Od: 31 maja 2009, o 07:38

Post »

Domowa wiosna ;:170
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aguś efekt na pewno będzie wspaniały .... już niedługo będziemy go podziwiać :D

Aga hortensje wciąż nowe dochodzą, już troszkę się ich nazbierało.... tych najmłodszych sadzonych w zesżłym roku jeszcze nie pokazywałam, bo ,,się nie prezentowały,,

Jadziu takie wiosenne tulipanki bardzo cieszą, prawda??? Moje czerwone tak pachną, że cały pokój przesiąknięty ich aromatem :D

Nelu ;:196 Tulipanki bardzo lubię i nie mogę doczekać się ich w ogródku :lol:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”