Sojusz starego z nowym cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Sojusz starego z nowym cz.2

Post »

Zuza...wieszaczek bardzo fajny....miałam kiedyś taki super z giętego drewna ,wykładany w środku tkaniną ...no cudny, ale duży...poszedł do znajomych :uszy
A wiesz, ja mam taki sklep z antykami ...dość blisko i takie smakowite są tam mebelki za czasem śmieszną cenę...ostatnio wypatrzyłam kredens...i mam na niego wielką ochotę....ma takie cudne szybki malowane w kwiatki ;:167 (450 zł) myślę aby obecny może na dwór do ogrodu wystawić....pomyślę.....
Ależ bym chciała tak jak ty...rach ciach i po remoncie ;:173
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p
Od: 15 maja 2013, o 09:59

Post »

Dario sęk w tym, że my ( a w zasadzie ja) mamy parasole składane... :lol: Może kiedyś będziemy tam umieszczać laski :D
Polonistkę, mam nadzieję, wiążesz z miłymi wspomnieniami :)
Dorotko Keetee ja bym się bała koło takiego sklepu mieszkać :D Kiedyś wlazłam do takich pawilonów w Białyninie, u znajomego W. który to zarabiał na tych wystawkach z Niemiec, Holandii czy Francji i Belgii. Tyle tam tego było i chłamu pospolitego i cudnych rzeczy, wszystko w trzech ogromnych namiotach i na podwórku jeszcze poukładane. Kupiliśmy wtedy praktycznie większość wyposażenia wsiowego... Spłacaliśmy przez pół roku :)
Kochana, Ty sobie przysłowiowych jaj nie rób ze mnie, rach-ciach i już... po 4 miesiącach zbliżam się do końca remontu :;230 Tempo iście zawrotne :lol:
Zuzanna Ten, kto się śmieje, ten ma nadzieję :) Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj
moje wątki miastowe i wiejskie
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ja wczoraj popełniłam czyn niewytłumaczalny i zeżarłam pół dużej czekolady. Nie wiem, co mnie napadło, bo czekolady mogę nie jeść miesiącami.
Otóż kupiłam te czekoladę dla kuriera, bo udało mi się go zbałamucić, żeby mi przywiózł róże po 16.00 do domu, a nie przed 16.00 do pracy.
No ale w domu stwierdziłam - po co mu ta czekolada, przecież może sobie taką kupić, a ma chłopak córeczki małe (bliźniaczki), to ja mu dam jajek od zielononóżek. No i tak zrobiłam.
Jak przyszłam potem do domu i spojrzałam na tę czekoladę, to usiadłam i zaczęłam najpierw wyżerać z niej migdały, a potem już ... jakoś tak... poszło!
Awatar użytkownika
D-M
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2009, o 00:06

Post »

Małgosia a już miałam pisać jak można nie lubieć czekolady a jednak czekolada Cię skusiła hehe

Zuza ja mam same parasowle typu kryki.. :wink: no wiesz nie lubiłam jej bo nie oceniała sprawiedliwie..ale Ciebie lubię ;:196
Ostoja spokoju...
Pozdrawiam Daria
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p

Post »

Małgosiu taki Twój kurier to ma fajnie :) A czekoladę podobno każdy musi od czasu do czasu wsunąć, nawet taki, co to jej istnienia na co dzień nie dostrzega. A z okazji bez okazji W. zakupił słoiczek solonych lekko prażonych migdałów włoskich w sklepie w winami... Nobel dla tego, co to wymyślił!
Dario tak to jest z nauczycielami... prawdziwy pedagog to rzadka rzecz. No, ale skoro nie rzuca odium na moja skromna osobę, to w porządku :D

Ja tradycyjnie rano do lasu z burkiem, śliczne słoneczko i wiosenne powietrze. Zawilców co prawda jeszcze nie ma, ale niedługo całe łany tych białych gwiazdek powinny wyjrzeć spod ściółki.
Kilka fotek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A w ogrodzie raczej brak jakichś epokowych zmian, nie mogę jednak grymasić, przecież równie dobrze mógłby śnieg jeszcze leżeć.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Z kwiatków mamy takie:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

U niektórych krokusy już w odwrocie, a u mnie dopiero początki rozkwitu

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

No i oczywiście nie odpuszczę sobie :D

Obrazek
Zuzanna Ten, kto się śmieje, ten ma nadzieję :) Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33

Post »

Z zazdrością patrzyłam na widoczki, z miłością na psinkę, ze zrozumieniem na kwiatki, ale taki oczar wzbudza u mnie brzydkie instynkty typu zazdrość ;:224
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sie 2012, o 14:52

Post »

Zuziu, psiunio chyba zadowolony ze spaceru :). Wiosna i do nas idzie. U mnie też dziś zakwitły pierwsze krokusy.
Jo37
500p
500p
Od: 20 sty 2009, o 10:32

Post »

Dobrze, że udało się odczyścić obraz. W lesie przedwiośnie a Kredka chyba już lato zobaczyła
przenikliwym wzrokiem.
Pozdrawiam , Joanna
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p

Post »

Renatko tyle masz w sobie pozytywnych uczuć, że odrobinę zazdrości wybaczam :). Oczar w drugiej odsłonie dla specjalnie Ciebie :) Niech Ci taki wyrośnie w ogródku!

Obrazek

Asiu Kredka całe życie mogłaby być na spacerze, teraz trochę minę smętną ma, bo ma "te dni" :) Ożywia się tylko na widok chłopaka...

Joasiu Jo37 Ogromnie się ucieszyłam, że po umyciu, delikatnym, bez namaczania, udało się warstwę czarnego zmyć i obraz wygląda na nienaruszony :) Kredka ma obyczaj kąpania się we wszystkich napotkanych bajorach, jeśli temperatura zaczyna oscylować w okolicy zera. Latem brodzenie przeradza się w szaleńcze skoki w wodzie (o ile lato nie jest zbyt suche) i taplanie się w całości z zanurzaniem "ryja". Wlokę potem do domu śmierdzącego, ubłoconego burka, ale uważam, że się jej należy :)

A w kuchni postępy następujące:

Obrazek

Obrazek

Wyszorowaliśmy także meble z małego pokoiku, umyłam tam okno i wyprałam po raz chyba piąty firankę, ale efekt jest: nadaje się do powieszenia.

Jeszcze coś chciałam pokazać, ale fotosik z pijackim uporem odmawia współpracy :evil: No to może później.

Trochę później: fotosik ruszył.
Oto prezent od Pat. A raczej jeden z prezentów :)Włożyłam do środka starą misę ceramiczną, która sama w sobie jest mało wyjściowa, ale w połączeniu dało to super "naczynie" na owoce ;:138

Obrazek

Obrazek
Jo37
500p
500p
Od: 20 sty 2009, o 10:32

Post »

Kuchnia już taka zagospodarowana. Kafelki przy kredensie wyglądają świetnie.
Pomysł na pojemnik na owoce super.
Pozdrawiam , Joanna
Awatar użytkownika
atka
100p
100p
Od: 3 wrz 2008, o 19:12

Post »

Chyba musicie na wsi zmajstrować Kredce jakieś bajorko. Niech pies też ma kawałek swojego osobistego szczęścia :D
Joasia
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18

Post »

Zuzia....te kafelki są świetne !!! bardzo mi się podobają....mam w planie remont kuchni-jak w totka wygram....to sobie takie położę,a co ;:224 ;:306
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sie 2012, o 14:52

Post »

A ja właśnie myślę nad płytkami do kuchni.
No i racji sklerozy zapomniałam wcześniej napisać, że wszystko wyszło pięknie. Kosztowało Was to wiele wysiłku, a teraz czas na odpoczynek.
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18

Post »

No i sobie nie położę....sprawdziłam wyniki ;:223 ;:223 ;:223
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Kurczę brązowy by bardziej pasowała do Waszej kuchni - jak będę kupować nowe sznurki na koszyki, to uwzględnię :)

Oczar jest moim wielkim chciejstwem, z roku na rok przesuwanym na liście zakupów...w końcu wskoczy na pierwszą pozycję :wink:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”