Ogród 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p
Od: 24 lut 2013, o 16:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród 2

Post »

Witajcie :wit
Jaką miłę niespodziankę miałam gdy wróciłam z pracy. Od naszej kochanej Anetki -wiewióreczki dostałam paczuszkę a w niej cudeńka. Zresztą sami zobaczcie jakie piękne dwa jejeczka wielkanocne zrobiła i przysłała mi Anetka

Obrazek

Obrazek

Anetko bardzo, bardzo dziękuję ;:cm , ogromna radośc mi zrobiłaś, bardzo zdolna jesteś. Bardzo nam sie podobają ( moi rodzicom sie podobały).

Dzisiaj jeszcze po pracy udało mi sie podciać wierzbe hakuro i dziczki forsycji.

Madziu, Alu dziękuję dzień zleciał bardzo szybko a jutro to już zleci bardzo szybko gdyż na 7 idę do pracy a później bedzie weekend ;:1
Paulinko dalie miałam dwie w koszyku ale ostatecznie ( jaimś cudem) kupiłam tylk jedna. Mojej mamie się spodobała a tata jak zobaczył to tylko głową pokrecił i się uśmiechnął :)
Gosiu storczyka w szkle jeszcze nie miałam i tak ładnie wyglądał ze nie mogłam przejsc obojętnie. tylko nie mogłam się zdecydowac co do koloru.

Pozdrawiam wszystkich i życzę miłego wieczoru.
Awatar użytkownika
reniusia20
1000p
1000p
Od: 2 kwie 2012, o 15:06

Post »

Witaj Sylwuś ;:196
Ale piękne zakupy zrobiłaś! A storczyk jest boski!! ;:138 A niespodzianka wspaniała,Wielkanocne dekoracje już kochana masz :tan
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Sylwuś jajeczka cudne, brawo dla Anetki zdolne ma łapki ;:63
Jednak nie wytrzymałaś, lilia i dalie śliczne ;:167 do moje koszyka na zakupach też niechcący wpadły iryski. Nie potrafię przejść obojętnie koło regału z cebulami ;:124
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Sylwio,przyozdabiasz dom pięknym storczykiem to tak cieszy,a prezencik śliczny i na czasie,buziaczki dla Ciebie ;:196 :wit
Awatar użytkownika
Paulii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2013, o 15:03

Post »

:wit Przepiękną niespodziankę zrobiła Ci Anetka ;:215
Pauli :) "To możli­wość spełnienia marzeń spra­wia, że życie jest tak fascynujące"
Awatar użytkownika
Magda30
500p
500p
Od: 10 sie 2013, o 23:32

Post »

Fajne te jaja to już pierwszy prezent wielkanocny jest :wit
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jakie śliczne jajeczka, masz rację wiewióreczka ma zdolne łapki ;:138
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49

Post »

Sylwuś co porabiasz obecnie w ogrodzie,pewnie pięknieje wiosennie , może coś pokarzesz ;:196
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Sylwuś ;:303 gdzie Ty się podziewasz ;:303
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Sylwuś ja też łapię się na tym jakby już był zaawansowany ciepły kwiecień :D
Dzisiaj trochę popracowałam w ogrodzie w pracy nie byłam bo eM źle się poczuł wykorzystałam chwilę kiedy spał.
Ja to mam roboty trawa porozsiewała mi się na rabatki i muszę każdą kępę wytrząsnąć ,jestem tym przerażona . Twoje rabatki takie czyściutkie i ładniutkie,aż miło ;:138
Pozdrawiam ;:196
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
reniusia20
1000p
1000p
Od: 2 kwie 2012, o 15:06

Post »

Sylwuś działa w ogrodzie ;:3
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Sylwuś jest, tylko nas zaniedbuje. A gości się gdzie indziej :(
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p

Post »

Witajcie po dłuższej przerwie. Tyle miałam spraw na głowie że już nie wyrabiałam. Zaglądałam tutaj ale nie miałam sił żeby coś sensownego napisać. Z prac wiosennych już pozagrabiane, piwonie przesadzone i nowe miejsce, rabatki uporzatkowane, roślinki liściaste podsypane nawozem, gazony rozstawione tylko czekają na kwiaty, posadzone do doniczek mieczyki, kanny, dalie, lila, łubin który kupiłam w Lidlu ( aż 3 kłącza były ciekawe na jako będą kwitły), część murawy na przyszły warzywniak za ogrodzeniem wybrana włącznie z kłączami podgorycznika ( paskudne ziele). Podczas prac właśnie w uporzadkowywaniu nieużytku znalazłam małą jaszczurkę. nie wim czy dobrze zrobiłam ale przeniosłam ją do ogrodu. szkoda ze nie miałam apatatu a już do domu nie chciało mi sie lecieć, wybaczcie mi. Posiałam już sałate i rzodkiewkę pod prowizoryczną folią oraz posadziłam 6 sztuk sałaty. A jeszcze pochwalę się byłam na polu i zbierałam dary natury, przytachałam dwa wiadra kamieni :) :tan
Choć to dopiero marzec to mam wrażenie jakby był to już kwiecień. Śpiesze się z wszystkimi pracami ale po chwili zdaje sobie sprawe że to dopiero marzec.
I chyba przez to że tak pedziłam troszkę mi się przychorowało. Mam katar i dreszcze po ciele a i jeszcze dzisiaj jakiś kaszel mi się przypałetał, więc na pracę w ogrodzie musż epoczekać aż katar minie i kaszel bo jaka to praca jak co chwilę musisz sięgać po chusteczkę. :(
Renatko - reniusia20 jajeczka już czekają i nie obędzie się bez chwalenia a co tak. Jak mam taką zdolną koleżankę to czeku sie nie chwalić. :) Storczyk coraz ładniej rozkwita.
Aniu -anym ale mnie już korci żeby coś sadzić tylko jeszcze poza cebulowimi to nie ma roślinek. Posadzona lilia już wyłania sie spod ziemi. W pozostałych doniczkach nic sie nie pojawia.
Martusiu -koziorozec dziękuję za buziaki :) , storczyk stoi w dużym pokoju i jak na razie tam mu sie podoba. Prezencik prześliczny, zdolna dziewczyna.
Paulinko-Paulii Madziu - Magda30, Iwonko-iwona0042 niespodzinak się udała, cudny prezent dostałam od Anetki ;:108
Grażynko- gracha prace pielęgnacyjne i sprzątanie pochłoneło mnie do reszty ale będą zdjecia tylko chyba już w nowym wątku który chodzi mi od dłuższego czsu po głowie. Z nowych nasadzeń to tylko piwonie przesadziłam w bardziej widoczne miejsce.
Madziu - MID2006 a to tu a to tam ;:306 głównie w pracy i w domu, jak mam chwilkę do do ogródeczka zmykam.
Alu - alicjad31 dziękuję ;:196 jak tak się dokładnie przyjrzeć to nie są takie czyściutkie, Ciesze się że tak uważasz. bo chwasty wszedzie rosną. A najgorzej to z kamieni usunąć liście ( bez odkurzacza).
Renatko- reniusia20 działam a teraz przymusowe odpoczywanie niestety a tak to bym poszła chwasty wyrywać i podrorycznik bo jest duża szansa ze moze uda mam sie kawałek nie ugoru za ogrodzeniem przekształcić w warzywnik i ogrodzić.
Madziu- MID2006 jestem i staram sie nadrobić zaległości zaraz idę do Ciebie bo czytałam tak przelotnie o Twoich planach sadznie różyczek.

Pozdrawiam wszystkich i na przeprosiny ze mnie tak długo nie bylo mój storczyk
Obrazek
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Sylwuś zdrówka życzę kochana ;:196 wypoczywaj i kuruj się ogród spokojnie poczeka ;:108
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p

Post »

Aniu dzisiaj udało mi się 4 godziny zwolnić ale jutro muszę jechać do pracy. Dziękuję ;:168
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”