Witajcie po dłuższej przerwie. Tyle miałam spraw na głowie że już nie wyrabiałam. Zaglądałam tutaj ale nie miałam sił żeby coś sensownego napisać. Z prac wiosennych już pozagrabiane, piwonie przesadzone i nowe miejsce, rabatki uporzatkowane, roślinki liściaste podsypane nawozem, gazony rozstawione tylko czekają na kwiaty, posadzone do doniczek mieczyki, kanny, dalie, lila, łubin który kupiłam w Lidlu ( aż 3 kłącza były ciekawe na jako będą kwitły), część murawy na przyszły warzywniak za ogrodzeniem wybrana włącznie z kłączami podgorycznika ( paskudne ziele). Podczas prac właśnie w uporzadkowywaniu nieużytku znalazłam małą jaszczurkę. nie wim czy dobrze zrobiłam ale przeniosłam ją do ogrodu. szkoda ze nie miałam apatatu a już do domu nie chciało mi sie lecieć, wybaczcie mi. Posiałam już sałate i rzodkiewkę pod prowizoryczną folią oraz posadziłam 6 sztuk sałaty. A jeszcze pochwalę się byłam na polu i zbierałam dary natury, przytachałam dwa wiadra kamieni
Choć to dopiero marzec to mam wrażenie jakby był to już kwiecień. Śpiesze się z wszystkimi pracami ale po chwili zdaje sobie sprawe że to dopiero marzec.
I chyba przez to że tak pedziłam troszkę mi się przychorowało. Mam katar i dreszcze po ciele a i jeszcze dzisiaj jakiś kaszel mi się przypałetał, więc na pracę w ogrodzie musż epoczekać aż katar minie i kaszel bo jaka to praca jak co chwilę musisz sięgać po chusteczkę.
Renatko - reniusia20 jajeczka już czekają i nie obędzie się bez chwalenia a co tak. Jak mam taką zdolną koleżankę to czeku sie nie chwalić.

Storczyk coraz ładniej rozkwita.
Aniu -anym ale mnie już korci żeby coś sadzić tylko jeszcze poza cebulowimi to nie ma roślinek. Posadzona lilia już wyłania sie spod ziemi. W pozostałych doniczkach nic sie nie pojawia.
Martusiu -koziorozec dziękuję za buziaki

, storczyk stoi w dużym pokoju i jak na razie tam mu sie podoba. Prezencik prześliczny, zdolna dziewczyna.
Paulinko-Paulii Madziu - Magda30,
Iwonko-iwona0042 niespodzinak się udała, cudny prezent dostałam od Anetki
Grażynko- gracha prace pielęgnacyjne i sprzątanie pochłoneło mnie do reszty ale będą zdjecia tylko chyba już w nowym wątku który chodzi mi od dłuższego czsu po głowie. Z nowych nasadzeń to tylko piwonie przesadziłam w bardziej widoczne miejsce.
Madziu - MID2006 a to tu a to tam

głównie w pracy i w domu, jak mam chwilkę do do ogródeczka zmykam.
Alu - alicjad31 dziękuję

jak tak się dokładnie przyjrzeć to nie są takie czyściutkie, Ciesze się że tak uważasz. bo chwasty wszedzie rosną. A najgorzej to z kamieni usunąć liście ( bez odkurzacza).
Renatko- reniusia20 działam a teraz przymusowe odpoczywanie niestety a tak to bym poszła chwasty wyrywać i podrorycznik bo jest duża szansa ze moze uda mam sie kawałek nie ugoru za ogrodzeniem przekształcić w warzywnik i ogrodzić.
Madziu- MID2006 jestem i staram sie nadrobić zaległości zaraz idę do Ciebie bo czytałam tak przelotnie o Twoich planach sadznie różyczek.
Pozdrawiam wszystkich i na przeprosiny ze mnie tak długo nie bylo mój storczyk