Ogród 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
Andzia84
1000p
1000p
Od: 23 sty 2014, o 15:51
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród 2

Post »

Sylwuś-i ja się w końcu do Ciebie dogrzebałam :) Ja a propo prawka-nie mam ;:145 To moja największa porażka życiowa. Zdawałam 12 lat temu-tyle kasy na kurs, jazdy, 7 egzaminów i dodatkowe godziny i nic-buuuuu. Rodzice wściekli byli bo kasa szła jak woda, a ja zanim poszłam na kurs to się zarzekałam, że zdam, że ja sobie nie poradzę-ja-haha, a jaka dumna byłam że jeżdżę-i lipa-coś mi to jeżdżenie nie szło. Ale przynajmniej nie bałam się wcale jeżdzić i trochę może za brawurowo chciałam pokazać egzaminatorom jaka to ja nie ja :D W końcu zrezygnowałam-miałam 17 lat, mieszkałam w mieście, wszystko pod nosem i wydawało mi się że skoro tyle razy zdawałam i nic z tego nie wychodzi to już nie wyjdzie. A teraz-mam dwa auta w domu-mój eMek jeździ do pracy złomkiem tikiem, który kupiliśmy niedawno właśnie żeby mógł jeździc do pracy ( z gazem więc te 130 km codziennie to nie taki znów wielki koszt), a mazdunia moja kochana stoi na podwórKu. A ja jestem uziemiona-najbliższe miasteczko ze sklepami 10 km ode mnie, moje dziecko panicznie boi się pociągów więc tak też nie pojadę. Żeby pojechać na jakieś większe zakupy-muszę się prosić. Porażka. Zazdroszczę Wam dziewuszki tego prawka :)

A co do złamań-hehe-uśmiałam się z tego kolana u mechanika :D A pamiętam kiedyś miałam na studiach profesorkę, która połamała rękę i była kilka msc na zwolnieniu. To taka staruszka już była i dojazdy z tą ręką to był dla niej kłopot. No i gdy szła na zdjęcie gipsu (to była zima) to się pośliznęła i połamała drugą rękę. To trzeba mieć farta ;:306 Później nam to opowiadała :)
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Aniu nic straconego. Zrób kurs i od nowa na egzamin. Może teraz się uda? Tym bardziej że w Twoim przypadku bardzo by Ci się przydało. Auto stoi. Dla mnie to też była trauma. Podchodziłam trochę mniej razy niż Ty ale się udało. Teraz jeżdżę ponad 4 lata i nie wyobrażam sobie życia bez tego. Ja od małego wiedziałam że muszę zostać kierowcą. Śniło mi się ciągle że jeżdżę samochodem. Te sny ustały dopiero jak kupiłam swój pierwszy (aktualny) samochód.
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Sylwuś dzisiaj zorientowałam się że Ty blisko granicy z Rosją mieszkasz. Byłaś kiedyś tam?
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p
Od: 24 lut 2013, o 16:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witajcie, dzisiaj tak szybciutko tylko wstawie zdjecia tego co udało mi sie kupić. Zbytnio nie ma czego pokazywać bo odwiedziłam tylko 3 supermarkety.
Dzisiaj że jako urlop to popracowałam z mama w ogrodzie. Wybierałam z kory liście i igły sosen których była masa. Jeszcze się znajdują lae nie sposób wszystkie na raz wyciągnąć. Moja Misia połamała gałązki bukszpanów i też trzeba tło to jakoś ogarnąć.
Dzisiejszy dzień mogę uznać za udany.
A teraz zakupy w Bied.... kupiłam storczyka w szkle a u Kauf.... dalie i pierwsze lilie :) W Lidl... nic nie było.
A oto moje zakupy :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Madziu, Aniu cieszę sie że zaglądacie i jesteście ze mną ;:196
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Storczyki w szkle bardzo ładne-wczoraj ogladałam :D
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49

Post »

Sylwuś ładne zakupy,widzę że lilię kupiłaś,pisałaś u mnie że jeszcze nie masz,życzę żeby ładnie zakwitła, może Cię zauroczy i kupisz więcej ;:196
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Awatar użytkownika
Magda30
500p
500p
Od: 10 sie 2013, o 23:32

Post »

Sylwuś ładne te zakupy poczyniłaś i twoja pierwsza lilia ,a dalie kiedy wysadzasz ;:168
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Sylwuś ale zakupki :) Storczyk rewelacja. Ale jak to w szkle, co on tam za tym papierkiem ma?
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
gosiaczek12a11
500p
500p
Od: 1 kwie 2012, o 17:20

Post »

Storczyk w szkle , fantastyczny !!! Ciekawe jak będzie się w nim czół ?
Lilia o ile widzę azjatka , ale pełna wspaniały wybór ;:138 i nawet 2 szt !!!
Zielony Zakątek !!! Zapraszam Gosiaczek12a11
Gosiaczkowy Przepiśnik !!! Zapraszam Gosiaczek12a11
Awatar użytkownika
wiewioreczka
500p
500p
Od: 11 maja 2012, o 23:03

Post »

Sylwuś ;:196 Pracowicie wolny dzień spędziłaś ;:138 Super zakupy, bardzo lubię lilię a dalie od zeszłego roku ;:167 W ten weekend rozglądałam się za ligustrem na prześwity, ale nie było, za wcześnie... za to dorwałam 2 dalie ;:167 Lilie kocham już od dawna, myślę że jak wpadniesz w lilie jak ja to już przepadłaś ;:224 Muszę ogarnąć fotki i komp (znów klawiatura ;:223 ) to reaktywuję wątek ;:131 Chciałam się pochwalić kompostownikiem, który przyjedzie do mnie w przyszłym tygodniu, taki niby zwykły plastikowy z drzwiczkami ale jaka radość dla mnie :tan Gdybyś mnie widziała w sklepie jak stałam przy tym kompostowniku z maślanymi oczami, zachwalając jaki jest mi niezbędny, to M wpadał w coraz większe osłupienie... mina M bezcenna :;230

Mam nadzieje, że uda mi się Tobie zrobić niespodziankę ;:167

A storczykiem mnie zainteresowałaś, bo ja do nie dawna tylko.... mordowałam zawodowo ;:222 Ale jest przełom i od listopada poczyniłam postęp i kwitnie mi jak nigdy mój jeden jedyny i nacieszyć się nim nie mogę. Aż mama się pyta kiedy kupiłam bo nie wierzy że tyle czasu żyję już i na dodatek, że kwitnie na kilku pędach 8-)

Pozdrawiam ciepło, miłego i słonecznego jutro ;:3 ;:168
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p
Od: 24 lut 2013, o 16:57

Post »

Witajcie, dzisiaj przed pracą postanowiłam zajrzeć i odpisać.
Aniu cieszę się że jesteś ;:196 Znam dziewczynę która bardzo dużo razy zdawała i za którymś 7 czy 8 razem zdała. Ale była szczęśliwa. Spróbuj jeszcze raz i nie poddawaj się skoro masz samochód i Kubuś nie lubi jeździć pociągiem to tym bardziej powinnaś jeszcze raz spróbować. Będziemy trzymac kciuki.
Codziennie dojeżdzać 130km do pracy to wielki szacun dla męża. ;:108
Madziu MID2006 mieszkam we wschodniej częście Polski ale czy ja wiem czy mam blisko na Białoruś. Nie byłam tam i raczej nie planuję a do Rosji to tym bardziej nic ani nikt mnie nie wyciagnie ;:185
Storczyj jest w doniczce i włożony jest w szkło. Papier zasłania doniczkę.
Dorotko właśnie nie mogłam sie zdecydowac który wybrać. najlepiej to bym dwa wzieła ale zdawałam sobie sprawę ze jeszcze inne zakupy mnie czekają. :)
Grażynko tak zaczynam przygodę z liliami, tzn chciałabym i już mam dla niej miejsce tylko muszę przebudować rabatkę. :) Ale o tym to już innym razem napisze. Powiadasz że liliomania mnie weźmie :)
Madziu Magda30 tak myślę że dalie wysadzę do doniczek w sobotę. Doniczki będą oczywiście jeszcze w domu stać. Z pierwszej lili ciesze sie jak dziecko, wybierałam taką która już miała oznaki że żyje.
Gosiu mam nadzieję ze dobrze będzie mu u mnie i w szkle. Najwyżej jak zaobserwuję że coś sie dzieje z nim to wyjmę a szkło- wazonbędę mieć do czegoś innego. Nad wyborem lili miałam problem bo nie wiedziałam którą wybrać ale zdecywoałam się na niższą.
Anetko najgorzej to było igły wybierać z kory ale cóż chciało sie korę to sie ma za swoje :) Myślę że na zakupy roślinkowe to jeszcze za wcześnie. Kwaity owszem są ale roślinek to jeszcze bardzo mało. Jestem przygotowana na manie liliową :wink: Tak jak najszybciej to zrób bo jeste,m ciekawa co nowego sie pojawiło u Ciebie i co zrobiliście z tymi słonikami. Ciekawa jestem jak wygląda Twój kompostownik. Oj to na pewno Twój M miał minę jak zobaczył Ciebie z maślanymi oczkami, szkoda że tego nie widziałam tzn ciebie z taka miną i Twojego M :) Anetko kupuj storczyk bo naprawdę warto. Skoro pieknie rośnie i kwitnie jeden to trzeba dla towarzystwa dać mu drugiego :)
Wieczrokiem zajrzę do Ciebie i zobaczę czy już wątek otwarty.

Pozdrawiam wcszystkich i miłego dnia życzę ;:cm
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:wit Wpadłam z kawusią życzyć Ci miłego dnia. Tak myślałam że jest w doniczce. Ale myślałam że może coś innego wymyślili.
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Sylwus piękne zakupy ;:333
I miłego popołudnia ;:196
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
Paulii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2013, o 15:03

Post »

:wit Witaj Sylwuś Piękna dalie kupiłaś i Lilię :D
Storczyk w szkle pięknie się prezentuje :)
Cieplutko Pozdrawiam ;:196
Pauli :) "To możli­wość spełnienia marzeń spra­wia, że życie jest tak fascynujące"
Awatar użytkownika
gogo76p
500p
500p
Od: 23 maja 2012, o 18:54

Post »

fajny ten storczyk w szkle :wit
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”