Ogródek AGNESS

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
gosiaczek12a11
500p
500p
Od: 1 kwie 2012, o 17:20
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS

Post »

Nie ja się tak nie bawię ;:145 ;:145 ;:145 już 29 strona.
Wpisuję się i jutro przejrzę i nadrobię zaległości nie mogę przegapić tych piękności.
Przejrzałam lilie z pierwszej strony które zachęcają do dalszych stron , więc nie może mnie to ominąć.
Pozdrawiam bardzo i przepraszam że dopiero do ciebie dotarłam ;:223 ;:223 ;:223
Zielony Zakątek !!! Zapraszam Gosiaczek12a11
Gosiaczkowy Przepiśnik !!! Zapraszam Gosiaczek12a11
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ale miałam pokaz wspaniałych zdjęć z prześlicznymi kwiatkami ;:215 sasanki, hortensja, tawułki, dzwonki ;:215
Takie widoki powinny odgonić wstrętną zimę ;:173
U mnie znośnie temperaturowo ale ciągle bez opadów i coraz bardziej sucho ;:218

No i znowu zaczynają chorować te wnuki co były ostatnio zdrowe i chyba czeka mnie siedzenie z nimi w domu zamiast pracować w ogrodzie :( ;:4
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Wątek pędzi ,że dziennie 2 stronki muszę przeglądać ,ale jest też i co podziwiać .Miało padać i nic ;:174 , a ziemia potrzebuje wody .Przydałby sie nawet taki mokry śnieg też byłabym zadowolona ;:224
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Lukrecja
1000p
1000p
Od: 31 maja 2009, o 07:38

Post »

Aga, przez te Twoje fotki przecudnego, nadzwyczaj bujnego ogrodu moja lista przyszłych zakupów chyba nie będzie miała końca! Dzwoneczki bardzo wdzięczne, muszę się postarać o więcej. Buziaki!
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Też jestem ciekawy moich liliowcowych wysiewów. (Nawiązuję do naszej rozmowy w tym temacie.) Wymaga to sporo cierpliwości, bo czeka się 2-3 lata na efekt. Mam nadzieję, że w tym roku już się doczekam :roll:
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

:wit Dzwoneczkami poprawiłaś nastrój po wczorajszych śniegach u Ciebie. OOJJJ zdecydowanie wolę takie widoczki :) Jak tam dzisiaj pogoda?
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2012, o 18:50

Post »

Pozwiedzałam :wit a teraz siedzę i marzę,że moje pojedyńcze szczypiorki liliowców zaczną wtym roku przypominać kępki :D
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Dario witaj cieszę się bardzo, że jesteś ;:196
Szukałam ostatnio Twojego wątku, ale widzę, że jeszcze ogródek zamknięty..... mam nadzieję, że już niedługo wiosna sypnie kwieciem i będzie co pokazywać :D

Eluniu u mnie w ogródku wciąż zastój, więc wspominam..... mam nadzieję, ze wreszcie się ociepli i pokażą się wiosenne kolorki.... podobno na dniach ma być już pogodniej....

Aniu dziękuję ;:196
Oby Twoje słowa okazały się prorocze i dzwonienie dzwonków przywołało wiosnę.....chociaż kilka krokusików a już radość była by duża ...

Alu dziękuję ;:196
U mnie śnieg sypał ogromnymi gęstymi płatami, ale na szczęście wszystko szybko stopniało, bo temperatura na plusie, więc ziemia dostała troszkę wilgoci :D
Mam nadzieję, że prognozy sprawdzą się i naprawdę będzie z dnia na dzień cieplej...

Tadziu faktycznie takie pierwsze kwiatuszki, chociaż drobne i niepozorne sprawiają ogromną radość.... bardzo na nie czekamy..... tyle miesięcy.... U mnie tylko kilka ranników i ciemiernik....reszta śpi...
Trudne jest to opóźnianie się wiosny.... wszędzie kolorowo, a u nas szarówa..... ale cóż.... taki klimat....

Halinko witaj, ciesze się, że zajrzałaś ;:196
Dzwoneczków faktycznie troszkę się nazbierało.... bardzo je lubię....

Danusiu bardzo dziękuję Ci za takie ciepłe słowa..... nawet nie wiesz jak mi miło, że ogródek stwarza takie wrażenie, do jakiego dążyłam i o jakim marzyłam..... Kocham roślinny, kipiący kolorami i zielenią busz...... zawsze marzyłam o takim ogrodzie i miło mi, ze udało mi się osiągnąć taki efekt :D

Jagódko niestety nie odnalazłam fotek wszystkich moich dzwoneczków, między innymi Thorpedo.... gdzieś tam są, ale nie wiem gdzie :roll: Dzwoneczek mam nadzieję, ze przetrwał, ale jeszcze nic nie widać.... wszystkie śpią....
Wspaniale że Twój pełny przezimował.... jeśli gdzieś w kwiaciarni spotkam, to też kupię, bo są zachwycające te maluchy :D
U mnie pogoda identyczna..... Buziaki ;:196

Monisiu
jeśli masz tylko białe i bordowe to skubnę Ci 3 odmiany różowo-fioletowe..... każda inna :D
One świetnie się dzielą :D
Co do odwiedzania moich okolic..... może kiedyś wybierzecie się nad Jezioro Białe na weekend.... wtedy będę czekała z kawką ;:196
Balustrada..... zawsze o takiej marzyłam, kocham drewno i stąd ten wybór . W ogóle dużo mam drewnianych elementów w ogrodzie..... drewno i kamień to jedyne elementy, które są w moim ogródku poza roślinami..... marzy mi się jeszcze kamienne poidełko słusznych rozmiarów...ale ceny są zaporowe :roll:

Aniu bardzo lubię ten typ balustrad.... kocham drewno.....
Dzwoneczków troszkę się faktycznie nazbierało.... nie pokazałam wszystkich, bo fotki zapodziały się gdzieś w czeluściach folderów ....

Izuś dzwoneczki potrafią oczarować, prawda??? takie maleństwa a tyle w nich uroku.... w ogóle uwielbiam rośliny, które mają kwiaty o kształcie dzwonków.... od maleństw skalniaczkowych, po duże krzewy :D
Biały dzwonek to brzoskwiniolistny..... mam jeszcze niebieski ...
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Aga gdzie to wszystko się u ciebie mieści? ;:oj :shock: Dzwonki uwielbiam pod każda postacią !!!
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Gosiu bardzo się cieszę że jesteś , nie ważne, ze późno, ważne , że trafiłaś ;:196
Zapraszam serdecznie do obejrzenia wspomnień..... mam nadzieję, ze już niedługo będę mogła pokazać tegoroczne obrazki....

Majeczko ;:196
Mam nadzieję, że już na dniach pokaże się piękne, cieplutkie słoneczko i rabatki ustroją sie w kolorki :D
U mnie też dziś nie pada.... jest szaro, pochmurna, ale sucho....
Współczuję choroby wnucząt....a to pech..... ledwo co wyzdrowiały..... mam nadzieję, ze teraz szybciutko wyzdrowieją, ze to tylko delikatne przeziębienie... ;:167

Jadziu u mnie dziś też sucho..... szaro, ale sucho.... Mam nadzieję, że deszcz dotrze do Ciebie, prognozy go zapowiadają....ale z tymi prognozami to różnie bywa , nie zawsze można im wierzyć :roll:

Nelu dziękuję ;:196
Wędrówki po forumowych ogrodach skutkują tym, że lista chciejstw jest coraz dłuższa..... też tak mam .... ale ja nie mam miejsca na sadzenie, gabaryty ogródka skutecznie mnie ograniczają.... i zazdroszczę, ze Ty możesz poszaleć 8-) :lol:

Jacku będę z ciekawością zaglądała na relację z wyników wysiewów :D Trzymam kciuki, żeby coś już zakwitło i żeby były to śliczne i ciekawe kwiatuszki :D

Madziu dziś u mnie już bez opadów...ale szaro i pochmurno..... w tej chwili gdy to piszę pojawiło się słoneczko ;:oj zamglone, delikatne.... ale tak mile widziane ...

Beatko na pewno Twojej liliowce w tym roku będą już znacznie dorodniejsze.... a w przyszłym będą piękne kępki.... one szybciutko się rozrastają :D Chyba, że to te najnowsze perełki.... z nimi jest troszkę inaczej.... znacznie wolniej przyrastają....

Kasiu ... nie wiem co odpowiedzieć..... jakoś tak na wcisk wszytko weszło :wink: :lol:
Ja też bardzo lubię dzwoneczki.... tyle jest przepięknych odmian....
Bardzo podobają mi się ogrodowe.... ale są tylko dwuletnie , a na takie roślinki niestety nie mam miejsca :(

Dziś pokażę goździki..... kolejne roślinki, które mają zapewnione miejsce w moim sercu ;:167 :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Ale dałaś po oczach gożdzikami.
Niestety zlikwidowałam skalniak i teraz tylko podziwiam u innych.
A na twoje maleństwa zawsze miło spojrzeć. :wit
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Piękny pokaz goźdzków,dzięki temu będę musiała dokupić na działkę ,nie mam ich zbyt wiele
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31

Post »

Agnieszko, chciałam napisać, że masz dużo dzwoneczków ... wstawiłaś goździki - widzę kolekcję, lubię te zapachowe. Dzwoneczki w tamtym roku kupiłam, małe kępki, niebieskie, jestem ciekawa jak zakwitną.
U mnie bez słonka, szaro-buro dzisiaj. Wszystko startuje, widać, że zima nic złego nie zrobiła.
Pozdrawiam - Justyna
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit

Aguś, wstawiłaś piękne gożdziki !!! Cudne i kolory i praaawie czuję zapach :lol: Tego mi dzis bylo trzeba, bo pogoda u mnie ponura i humorek kuleje... ;:224
Dzięki za tą kolorowa dawkę energii ;:196
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Śliczne te goździki. Ja mam tylko dwie sztuki ale na pewno z czasem ich przybędzie. Fajnie że u Ciebie słoneczko. U mnie nawet jednego promyczka nie ma.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”