Dario witaj cieszę się bardzo, że jesteś
Szukałam ostatnio Twojego wątku, ale widzę, że jeszcze ogródek zamknięty..... mam nadzieję, że już niedługo wiosna sypnie kwieciem i będzie co pokazywać
Eluniu u mnie w ogródku wciąż zastój, więc wspominam..... mam nadzieję, ze wreszcie się ociepli i pokażą się wiosenne kolorki.... podobno na dniach ma być już pogodniej....
Aniu dziękuję
Oby Twoje słowa okazały się prorocze i dzwonienie dzwonków przywołało wiosnę.....chociaż kilka krokusików a już radość była by duża ...
Alu dziękuję
U mnie śnieg sypał ogromnymi gęstymi płatami, ale na szczęście wszystko szybko stopniało, bo temperatura na plusie, więc ziemia dostała troszkę wilgoci
Mam nadzieję, że prognozy sprawdzą się i naprawdę będzie z dnia na dzień cieplej...
Tadziu faktycznie takie pierwsze kwiatuszki, chociaż drobne i niepozorne sprawiają ogromną radość.... bardzo na nie czekamy..... tyle miesięcy.... U mnie tylko kilka ranników i ciemiernik....reszta śpi...
Trudne jest to opóźnianie się wiosny.... wszędzie kolorowo, a u nas szarówa..... ale cóż.... taki klimat....
Halinko witaj, ciesze się, że zajrzałaś
Dzwoneczków faktycznie troszkę się nazbierało.... bardzo je lubię....
Danusiu bardzo dziękuję Ci za takie ciepłe słowa..... nawet nie wiesz jak mi miło, że ogródek stwarza takie wrażenie, do jakiego dążyłam i o jakim marzyłam..... Kocham roślinny, kipiący kolorami i zielenią busz...... zawsze marzyłam o takim ogrodzie i miło mi, ze udało mi się osiągnąć taki efekt
Jagódko niestety nie odnalazłam fotek wszystkich moich dzwoneczków, między innymi Thorpedo.... gdzieś tam są, ale nie wiem gdzie

Dzwoneczek mam nadzieję, ze przetrwał, ale jeszcze nic nie widać.... wszystkie śpią....
Wspaniale że Twój pełny przezimował.... jeśli gdzieś w kwiaciarni spotkam, to też kupię, bo są zachwycające te maluchy
U mnie pogoda identyczna..... Buziaki
Monisiu jeśli masz tylko białe i bordowe to skubnę Ci 3 odmiany różowo-fioletowe..... każda inna
One świetnie się dzielą
Co do odwiedzania moich okolic..... może kiedyś wybierzecie się nad Jezioro Białe na weekend.... wtedy będę czekała z kawką
Balustrada..... zawsze o takiej marzyłam, kocham drewno i stąd ten wybór . W ogóle dużo mam drewnianych elementów w ogrodzie..... drewno i kamień to jedyne elementy, które są w moim ogródku poza roślinami..... marzy mi się jeszcze kamienne poidełko słusznych rozmiarów...ale ceny są zaporowe
Aniu bardzo lubię ten typ balustrad.... kocham drewno.....
Dzwoneczków troszkę się faktycznie nazbierało.... nie pokazałam wszystkich, bo fotki zapodziały się gdzieś w czeluściach folderów ....
Izuś dzwoneczki potrafią oczarować, prawda??? takie maleństwa a tyle w nich uroku.... w ogóle uwielbiam rośliny, które mają kwiaty o kształcie dzwonków.... od maleństw skalniaczkowych, po duże krzewy
Biały dzwonek to brzoskwiniolistny..... mam jeszcze niebieski ...