Ja swoje wsadzam do pojedynczych doniczek wtedy, gdy mają liście właściwe (najpierw rosną dwa pierwsze, czyli liścienie a potem liście właściwe). A nawozić zaczynam jakieś 2-3 tyg. po tym słabą dawką nawozu, na początku zwykle jest to biohumusZ Konina pisze:Jestem nowy i pierwszy raz wysiałem kobełe.Wysiałem 16.02 6 nasion[tyle było w opakowaniu]wyrosły 5 mają pierwsze liście a 6 dopiero zaczeła kiełkować. Moje pytanie kiedy je przesadzić do pojedynczych doniczek i czymś zacząć je nawozić![]()
![]()
![]()
Ja polewałam kropelkami wody tą skorupkę nasionka, a gdy już liścienie rosnąc spowodowały, że trochę pękła przy łodyżce, pomogłam jej pęsetką by pękła mocniej, a dalej poradziła sobie samamiisia pisze:Moja kobea mieszanka juz wschodzi i mam problem.Otoz wychodzą z ziemi kiełki ale na wierzchu mają przyczepione blaszki nasion i nie wiem co z nimi zrobic.Dotknęłam ręką ,są bardzo twarde i nie w glowie im odpasc
.Liczę na waszą pomoc
Nie! Zostaw przynajmniej jedną ,,parę" liści właściwych. Ja uszczykuję tak za 2-3 liściem, bo one rosną naprzemiennie.Elzwira pisze:perla czyli ściąć wszystkie liście właściwe,zostawić tylko liścienie z kikucikiem?dobrze zrozumiałam?