Zakątek Annes77 część 2 ...wiosna:)
Re: Zakątek Annes77 część 2 ...wiosna:)
Ładny purpurowy duecik 

- Margo2
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ja tam aż tak optymistyczna jeśli chodzi o temperatury nie jestem. U mnie teraz cały tydzień ledwo 2 stopnie. A i potem bez szaleństw. W dodatku dzisiaj niby miało być 10 stopni i słoneczko, a było pochmurno, wietrznie, nieprzyjemnie
-
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Całkiem ładne różyczki kupiłaś Aniu, ciekawa jestem co z nich wyrośnie, czy to co na zdjęciach
U nas bywa w dzień dość ciepławo ale jest już bardzo sucho i mogłoby choć jeden dzień popadać, a to pada na drugim końcu kraju

U nas bywa w dzień dość ciepławo ale jest już bardzo sucho i mogłoby choć jeden dzień popadać, a to pada na drugim końcu kraju

- Andzia84
- 1000p
- Od: 23 sty 2014, o 15:51
Aniu-ślicznie Ci się ta żurawka marmoladowa z jeżówką skomponowała
Uwielbiam żurawki. Niestety ta właśnie mi padła. Obstawiam słaby system korzeniowy-bo po wkopaniu w ciągu miesiąca już jej nie było. Za to, że padła to kupię sobie dwie
Buziaczki dla Ciebie 

Zbudowałam dom, urodziłam syna, czas posadzić drzewo 
Gdzieś tam na końcu świata...mój raczkujący ogródek
Gdzieś tam na końcu świata cz.2

Gdzieś tam na końcu świata...mój raczkujący ogródek
Gdzieś tam na końcu świata cz.2
- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Dziś pogoda z rana była już nie taka ciepła jak w poprzednich dniach,miałam jechać na działkę,ale zrezygnowałam...
Oby tylko gorzej nie było,to jakoś przeżyję
Weszłam dziś sobie na znany portal aukcyjny i co zrobiłam? No z ciekawości wpisałam w wyszukiwarkę modrzew szczepiony Pendula...
Jeden użytkownik miał w dość korzystnej cenie egzemplarz...hmm no i co zrobiłam? Kliknęłam kup teraz,po czym zobaczyłam na komentarze...zawsze robię odwrotnie najpierw komy,a później ewentualnie klikam na opcję kup...teraz mam obawy,czy nie przyjdzie zasuszony badyl
Ewcia cieszę się,u mnie też pojawiły się dwa kiełki z 6 fioletowych,a biała chyba się na mnie obraziła
Moni fajnie,zatem będziemy sobie śledzić poczynania naszych kobei ( w moim przekonaniu to bardzo kapryśna roślinka)
Krysiu ja akurat wdepnęłam na regały jak cały regał była zawalony kartonikami,piwonia Sorbet hmmm musi być piękna,a nazwa jaka pyszna mniam
123katex ja w tym roku wcale róż nie okrywałam,tylko kopczyk,na szczęście zima była bardzo łagodna:)
Bożenko dziękuję
Gosiu rzeczywiście prognozy nadawane w tv rzadko się zgadzają w pełni,zawsze odejmuję ze 3 stopni i mniej więcej wiem co mnie spotka następnego dnia.Dzisiaj miał być u nas deszczyk i brak słońca...po części się zgadzało,z rana pokropiło,ale po południu wyszło piękne słoneczko....
Maju oj tak naprawdę deszcz by się przydał,moje rh na gwałt potrzebują wody,na działce jeszcze nie podłączyli,a w moim oczku ubyło wody...
Andziu żurawki sałatki kolorowe,w tamtym roku się w nich zadurzyłam,kilka z nich nie przetrwało,ale na razie nie planuję dokupować
Teraz muszę dołożyć bylin,a one też kosztują swoje:)
Ta różę mogę polecić z czystym sumieniem każdemu....Charles Austin
Zdrowa,pięknie się przebarwia,zawsze odbija po zimie,kwitnie bukietami ,nie zwiesza kwiatów,a po deszczu wygląda cudnie:)

Psina tez stęskniona za ciepełkiem i motylkami bez wątpienia

Pozdrawiam serdecznie:)
Oby tylko gorzej nie było,to jakoś przeżyję

Weszłam dziś sobie na znany portal aukcyjny i co zrobiłam? No z ciekawości wpisałam w wyszukiwarkę modrzew szczepiony Pendula...
Jeden użytkownik miał w dość korzystnej cenie egzemplarz...hmm no i co zrobiłam? Kliknęłam kup teraz,po czym zobaczyłam na komentarze...zawsze robię odwrotnie najpierw komy,a później ewentualnie klikam na opcję kup...teraz mam obawy,czy nie przyjdzie zasuszony badyl

Ewcia cieszę się,u mnie też pojawiły się dwa kiełki z 6 fioletowych,a biała chyba się na mnie obraziła

Moni fajnie,zatem będziemy sobie śledzić poczynania naszych kobei ( w moim przekonaniu to bardzo kapryśna roślinka)

Krysiu ja akurat wdepnęłam na regały jak cały regał była zawalony kartonikami,piwonia Sorbet hmmm musi być piękna,a nazwa jaka pyszna mniam

123katex ja w tym roku wcale róż nie okrywałam,tylko kopczyk,na szczęście zima była bardzo łagodna:)
Bożenko dziękuję

Gosiu rzeczywiście prognozy nadawane w tv rzadko się zgadzają w pełni,zawsze odejmuję ze 3 stopni i mniej więcej wiem co mnie spotka następnego dnia.Dzisiaj miał być u nas deszczyk i brak słońca...po części się zgadzało,z rana pokropiło,ale po południu wyszło piękne słoneczko....
Maju oj tak naprawdę deszcz by się przydał,moje rh na gwałt potrzebują wody,na działce jeszcze nie podłączyli,a w moim oczku ubyło wody...
Andziu żurawki sałatki kolorowe,w tamtym roku się w nich zadurzyłam,kilka z nich nie przetrwało,ale na razie nie planuję dokupować

Psina tez stęskniona za ciepełkiem i motylkami bez wątpienia

Pozdrawiam serdecznie:)
-
- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Piękna ta róża. Ja też wypatruję kwitnienia forsycji. Co prawda mam tylko trzy różyczki do przycięcia. Ale dwie już produkują listki i szkoda żeby się męczyły jak pójdą pod sekator. Psinka ma raj, jak jest ciepełko. Zima to chyba nic specjalnego dla Yoreczków.
- Elwi
- Od: 1 lis 2013, o 19:38
Witaj Aniu, mam pytanie, które nurtuje mnie już od jakiegoś czasu:
Czy Charles Austin i Charles Darwin Austina to dwie różne róże czy ta sama, tylko inaczej nazywana? Na FO i na necie czytam o nich i ciągle nie umiem się połapać
Pozdrawiam, Elwi
Czy Charles Austin i Charles Darwin Austina to dwie różne róże czy ta sama, tylko inaczej nazywana? Na FO i na necie czytam o nich i ciągle nie umiem się połapać

Pozdrawiam, Elwi
- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
Ciekawa jestem tych róż, co z nich wyrośnie? Zdjęcia wskazują na Williama i Grahama, sadzonki ładne, dorodne chyba 

- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Piękny portret udało się zrobić psince
Ale nie bez powodu się mówi, że ładnemu we wszystkim ładnie 
Wczoraj było okropnie zimno, ale w prognozach zapowiadano zachmurzenie i opady deszczu-nie sprawdziło się. Tylko temperatura się na razie zgadza, dziś -2.

Wczoraj było okropnie zimno, ale w prognozach zapowiadano zachmurzenie i opady deszczu-nie sprawdziło się. Tylko temperatura się na razie zgadza, dziś -2.
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Aniu przepiękne róże kupiłaś, widać, że dorodne zdrowiutkie krzaczki i jeszcze gratisik się trafił w postaci zdublowanego krzewu
Charles Austin podoba mi się niesamowicie.....bardzo bym chciała ją posadzić.... marzy mi się już od dawna, niestety miejsca brak

Charles Austin podoba mi się niesamowicie.....bardzo bym chciała ją posadzić.... marzy mi się już od dawna, niestety miejsca brak

- aneczka1979
- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Witaj Aniu. Wpadam z rewizytą i zamierzam się rozgościć
Masz przepiękny ogródek. A ta mnogość jeżówek... ach... przetaczniki... ostróżki... piwonie...ech... pięknie! No i powojniki cudowne.
Kiedy ja będę mieć taki busz?
I kiedy ja ulegnę różanej pokusie? Cały czas myślę, że róże dla mnie za trudne. I oby tak pozostało
No i psina
Cudownie jest u Ciebie.

Masz przepiękny ogródek. A ta mnogość jeżówek... ach... przetaczniki... ostróżki... piwonie...ech... pięknie! No i powojniki cudowne.
Kiedy ja będę mieć taki busz?
I kiedy ja ulegnę różanej pokusie? Cały czas myślę, że róże dla mnie za trudne. I oby tak pozostało

No i psina

Cudownie jest u Ciebie.
- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55

fajnie się klika

Jak siewki ... czy pikowałaś już lobelię? Moja ślicznie się zazieleniła, jej jakie to jest malutkie

w którym momencie mam je pikować.

Czarujesz pięknymi różyczkami...

- robaczek_Poznan
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Aniu, podobnie jak Ty bardzo sobie chwałę Charlesa Austina!
Z bólem serca cięłam te długaśne, zielone pędy....
Mojej kobea zastrajkowała i nie wschodzi
Muszę zrobić drugie podejście
Pozdrawiam
Z bólem serca cięłam te długaśne, zielone pędy....

Mojej kobea zastrajkowała i nie wschodzi

Muszę zrobić drugie podejście

Pozdrawiam

- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Aniu czy wiosną mocno tniesz Austina czy może wcale go nie tniesz .Mój jesienią wypuścił długaśne może 3 m pędy i trochę wygląda jak drapak .masz racje ,ze to superowa różyczka ja sobie też ją chwalę
- Mandragora
- Od: 25 maja 2008, o 16:18
Aniu, znajduję u Ciebie w ogrodzie wszystko, co mi bliskie
Dlatego pora zostawić wreszcie ślad
Od wiosny u mnie też zagości Charles Austin, liczę na to, że się polubimy