Zakątek Annes77 część 2 ...wiosna:)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
bozunia
1000p
1000p
Od: 30 maja 2010, o 01:41
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Zakątek Annes77 część 2 ...wiosna:)

Post »

Ładny purpurowy duecik ;:333
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ja tam aż tak optymistyczna jeśli chodzi o temperatury nie jestem. U mnie teraz cały tydzień ledwo 2 stopnie. A i potem bez szaleństw. W dodatku dzisiaj niby miało być 10 stopni i słoneczko, a było pochmurno, wietrznie, nieprzyjemnie
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Całkiem ładne różyczki kupiłaś Aniu, ciekawa jestem co z nich wyrośnie, czy to co na zdjęciach :wink:
U nas bywa w dzień dość ciepławo ale jest już bardzo sucho i mogłoby choć jeden dzień popadać, a to pada na drugim końcu kraju :(
Awatar użytkownika
Andzia84
1000p
1000p
Od: 23 sty 2014, o 15:51

Post »

Aniu-ślicznie Ci się ta żurawka marmoladowa z jeżówką skomponowała :) Uwielbiam żurawki. Niestety ta właśnie mi padła. Obstawiam słaby system korzeniowy-bo po wkopaniu w ciągu miesiąca już jej nie było. Za to, że padła to kupię sobie dwie :;230 Buziaczki dla Ciebie ;:196
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Dziś pogoda z rana była już nie taka ciepła jak w poprzednich dniach,miałam jechać na działkę,ale zrezygnowałam...
Oby tylko gorzej nie było,to jakoś przeżyję ;:224
Weszłam dziś sobie na znany portal aukcyjny i co zrobiłam? No z ciekawości wpisałam w wyszukiwarkę modrzew szczepiony Pendula...
Jeden użytkownik miał w dość korzystnej cenie egzemplarz...hmm no i co zrobiłam? Kliknęłam kup teraz,po czym zobaczyłam na komentarze...zawsze robię odwrotnie najpierw komy,a później ewentualnie klikam na opcję kup...teraz mam obawy,czy nie przyjdzie zasuszony badyl ;:124

Ewcia cieszę się,u mnie też pojawiły się dwa kiełki z 6 fioletowych,a biała chyba się na mnie obraziła ;:306

Moni fajnie,zatem będziemy sobie śledzić poczynania naszych kobei ( w moim przekonaniu to bardzo kapryśna roślinka) ;:224

Krysiu ja akurat wdepnęłam na regały jak cały regał była zawalony kartonikami,piwonia Sorbet hmmm musi być piękna,a nazwa jaka pyszna mniam ;:333

123katex ja w tym roku wcale róż nie okrywałam,tylko kopczyk,na szczęście zima była bardzo łagodna:)

Bożenko dziękuję ;:168

Gosiu rzeczywiście prognozy nadawane w tv rzadko się zgadzają w pełni,zawsze odejmuję ze 3 stopni i mniej więcej wiem co mnie spotka następnego dnia.Dzisiaj miał być u nas deszczyk i brak słońca...po części się zgadzało,z rana pokropiło,ale po południu wyszło piękne słoneczko....

Maju oj tak naprawdę deszcz by się przydał,moje rh na gwałt potrzebują wody,na działce jeszcze nie podłączyli,a w moim oczku ubyło wody...

Andziu żurawki sałatki kolorowe,w tamtym roku się w nich zadurzyłam,kilka z nich nie przetrwało,ale na razie nie planuję dokupować ;:108 Teraz muszę dołożyć bylin,a one też kosztują swoje:)

Ta różę mogę polecić z czystym sumieniem każdemu....Charles Austin ;:333 Zdrowa,pięknie się przebarwia,zawsze odbija po zimie,kwitnie bukietami ,nie zwiesza kwiatów,a po deszczu wygląda cudnie:)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Psina tez stęskniona za ciepełkiem i motylkami bez wątpienia ;:224

Obrazek

Pozdrawiam serdecznie:)
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Piękna ta róża. Ja też wypatruję kwitnienia forsycji. Co prawda mam tylko trzy różyczki do przycięcia. Ale dwie już produkują listki i szkoda żeby się męczyły jak pójdą pod sekator. Psinka ma raj, jak jest ciepełko. Zima to chyba nic specjalnego dla Yoreczków.
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38

Post »

Witaj Aniu, mam pytanie, które nurtuje mnie już od jakiegoś czasu:
Ta różę mogę polecić z czystym sumieniem każdemu....Charles Austin

Czy Charles Austin i Charles Darwin Austina to dwie różne róże czy ta sama, tylko inaczej nazywana? Na FO i na necie czytam o nich i ciągle nie umiem się połapać :oops:
Pozdrawiam, Elwi
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

Ciekawa jestem tych róż, co z nich wyrośnie? Zdjęcia wskazują na Williama i Grahama, sadzonki ładne, dorodne chyba :wink:
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Piękny portret udało się zrobić psince :D Ale nie bez powodu się mówi, że ładnemu we wszystkim ładnie :D
Wczoraj było okropnie zimno, ale w prognozach zapowiadano zachmurzenie i opady deszczu-nie sprawdziło się. Tylko temperatura się na razie zgadza, dziś -2.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Aniu przepiękne róże kupiłaś, widać, że dorodne zdrowiutkie krzaczki i jeszcze gratisik się trafił w postaci zdublowanego krzewu ;:oj
Charles Austin podoba mi się niesamowicie.....bardzo bym chciała ją posadzić.... marzy mi się już od dawna, niestety miejsca brak ;:145
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Witaj Aniu. Wpadam z rewizytą i zamierzam się rozgościć :D
Masz przepiękny ogródek. A ta mnogość jeżówek... ach... przetaczniki... ostróżki... piwonie...ech... pięknie! No i powojniki cudowne.
Kiedy ja będę mieć taki busz?
I kiedy ja ulegnę różanej pokusie? Cały czas myślę, że róże dla mnie za trudne. I oby tak pozostało :wink:
No i psina ;:167
Cudownie jest u Ciebie.
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

:wit Cześć Aniu
fajnie się klika :;230 ja robię podobnie, a później łapię się za głowę gdzie ja to wsadzę. :;230
Jak siewki ... czy pikowałaś już lobelię? Moja ślicznie się zazieleniła, jej jakie to jest malutkie ;:oj już nie pamiętam
w którym momencie mam je pikować. :;230
Czarujesz pięknymi różyczkami... :D
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Aniu, podobnie jak Ty bardzo sobie chwałę Charlesa Austina!
Z bólem serca cięłam te długaśne, zielone pędy.... ;:131
Mojej kobea zastrajkowała i nie wschodzi ;:222
Muszę zrobić drugie podejście ;:224
Pozdrawiam :wit
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Aniu czy wiosną mocno tniesz Austina czy może wcale go nie tniesz .Mój jesienią wypuścił długaśne może 3 m pędy i trochę wygląda jak drapak .masz racje ,ze to superowa różyczka ja sobie też ją chwalę
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18

Post »

Aniu, znajduję u Ciebie w ogrodzie wszystko, co mi bliskie ;:173 Dlatego pora zostawić wreszcie ślad :uszy Od wiosny u mnie też zagości Charles Austin, liczę na to, że się polubimy :D :wit
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”