Athshe- ogród Agnieszki w kujawsko-pomorskim

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
athshe
500p
500p
Od: 12 cze 2009, o 09:10

Re: Athshe- ogród Agnieszki w kujawsko-pomorskim

Post »

Paula - dzięki za miłe słowa. Też mam nadzieję, że szybko mi pójdzie porządkowanie :) Będzie fajnie.

Madziu - ciasto wyszło pyszne. Siedmiolatek zameldował mi, że to będzie jego ulubione ciasto zaraz po serniku i jabłeczniku jego mamy :)

A weekend głównie z przyjaciółmi, ale wybraliśmy się na spacer do lasu i napotkaliśmy takie piękne łany przebiśniegów, że zmotywowało mnie to, by ich wyciągnąc 2km dalej, na naszą starą działkę, gdzie w miejscu, które teraz leży odłogiem kiedyś rosły przebiśniegi :) Kwiatki znalazłam i nie odpuściłam - wykopałam duuuużo i wsadziłam pod tawułę i żylistka - wystarczyło by oba krzewy obsadzic wkoło dorodnymi kępkami :) Wiem, że nie jest to dobry termin na przesadzanie, ale gdy już zwiędną, to byłoby to za trudne - a w ubiegłym roku przesadziłam tak dwie małe kępki i się przyjęły - chyba nawet wklejałam zdjęcia moich przebiśniegów.

Tak więc niedziela działkowo zaliczona pozytywnie :)

Idę do was. I poczytac o uprawie sałaty - moja ośmiolatka w końcu stwierdziła, że sałata jednak jest pyszna i możemy "wsadzic" :) Za to młody... jego cudne teksty - Leosiu, weź sobie marchewkę, marchewka ma dużo witamin. - Nie chcę, bo ma też minerały.... (skąd 2-latek ma takie teksty? :shock: ) Leosiu, weź trochę zieleniny - nie lubię zieleniny (złapał za czerwony listek z miksu sałat) mogę zjeśc tą czerwowninę....

Aaaa.... i jeszcze - w miejscu, gdzie wychodzi mi granica białej rabaty wyrastają liście podobne do tulipanów. W ubiegłym roku rosły tam kanny. Przezimowały i wyszły? Wykopywałam, ale może niedokładnie. I ziemi tam dowieźliśmy z 10cm...
Agnieszka - istota w ogrodzie ekstremalnie początkująca http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=73469" onclick="window.open(this.href);return false;
Nie działa mi c z kreseczką - przepraszam, jeśli razi kogoś ta literówka.
Awatar użytkownika
Steasi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2010, o 20:47
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Może być, że kany. Była bardzo łagodna zima, śmiało mogły przezimować.
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Chyba muszę udać się na poszukiwanie przebiśniegów ;:224
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Aga, wysiewy masz dorodnej ilości :D . Muszę skoczyć poczytać co to za czubatka, bo pierwszy raz słyszę. A na kozi rynek popędziłam koleżanki, które mieszkają w Grudziądzu i pracują u mnie. Lilie przywiozły piękne ( cebule) za 2 zł ;:oj Niesamowite.
Pomocnicy super :D .Ja mojej Zuzi na jej zyczenie przekopałam kawałek trawnika koło jej domku, i zrobiłam jej mini ogródek. Posadziła tak bratki, stokrotki wyrwane z trawy i truskawki, i kupiła sobie dalie. Rośnie nowe pokolenie ogrodomaniaków.
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Świetny dialog, uśmiałam się ;:306 Spacery z przyjaciółmi - coś pięknego. Zawsze jest mi mało i zawsze chcę wyciągać dalej. Bardzo miło musiałaś spędzić weekend :)
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p
Od: 24 lut 2013, o 16:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Agnieszko ale dialogi , wiesz dzieci wszystko szybko chwytają tu usłysza tak nie dosłysza i później śmieszne dialogi powstaję. :)
Ciesze sie że miło spędziłaś weekend i przyniosłaś do ogrodu kępy przebiśniegów. Jeśli wykopałaś je nie uszkadzajac to powinny sie przyjąć. Też jestem ciekawa czy to tulipan czy może kanna sie wyłania na rabacie.
Pozdrawiam cieplutko ;:196
athshe
500p
500p

Post »

Kobietki... ja jednak w tygodniu jestem tak zalatana, że nie wiem, gdzie mam początek, a gdzie koniec - nie mówiąc już o ogarnianiu domu czy ogrodu... Ale - wstałam dziś przed dziecmi, włączyłam thermomiks żeby zrobił na śniadanie kaszę mannę a ja śmignęłam na kawę do ogrodu :) W pidżamie i kurtce zimowej. Ale mi było dobrze. Zdążyłam tylko dom spokojnie obejśc, już musiałam wracac, ale wypatrzyłam kolejnego ukazującego kolor krokusa, wypatrzyłam pączki hiacyntów, skontrolowałam przebiśniegi - stoją, nie pokładają się :) Ale też niestety zauważyłam, że na rabacie za domem nie wychodzi ani jedna hosta - chyba im tam nie było najlepiej...

Sylwia - na wacie powschodziły, ale już zginęły - niestety ostatnie dni w pracy od rana do wieczora, nie miał kto waty nawilżac, to zdechły.

Steasi - też mi to wygląda na kanny, bo tulipany nie ma skąd. A kanny to mi i w doniczkach w ciemnej piwnicy już wyszły... nie mam gdzie ich postawic...

aage - szukaj, szukaj - jak mi z tymi moimi przebiśniegami dobrze...

PEPSI - nie wiem, na jaki kozi rynek ty te koleżanki popędziłaś - ten rynek o którym pisałam pracuje tylko w środy - ja dziś byłam i było... nic. Może w piątek się zmobilizuję i zwlokę zwłoki wcześniej, to pojadę na duży rynek. Ale z racji tego, że i tak wyjeżdżam do pracy o 6.30, to chyba nie dam rady....

Madziu - weekend był świetny :) A co do tekstów młodego... dziś w kościele pięknie śpiewał psalm - bardzo głośno, ludzie go podziwiali, a że byliśmy w małej kaplicy, to nawet ksiądz się zaśmiał, gdy usłyszał - bo jesteśmy grzeCZni :):)

Sylwia - już pisałam, ale... myślę, że to jednak kanna niestety... Ale nic to, lepszy rydz, niż nic, może nie zakwitnie i będzie ładne liściaste tło dla rabaty.
Agnieszka - istota w ogrodzie ekstremalnie początkująca http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=73469" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
merymg
200p
200p
Od: 4 mar 2013, o 14:22
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:wit
Na hosty to jeszcze nie pora, daj im troszkę czasu ;:65
Małgoś
Awatar użytkownika
Malgolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 kwie 2010, o 14:16

Post »

ja też dziś zrobiłam obchód ogródka, ale taki prawie całodzienny ;:224 , piszesz o hostach u mnie jak na razie pokazała kły tylko jedna sztuka, także spokojnie :lol:
Prawdziwy przyjaciel to ten kto przychodzi gdy cały świat odchodzi
pozdrawiam Małgośka
Zapraszam na... >> Ogródek Małgolinki cz. I, Ogródek Małgolinki cz. II
athshe
500p
500p

Post »

Merymg - to mnie pocieszyłaś - bo już się boję. Hosty powinny byc tutaj:
Obrazek

A tymczasem nie widac ani jednej, za tu tulipany czy narcyzy mają po 5cm.... Zdjęcie oczywiście jest z jesieni - będę się nim wspomagac w poszukiwaniu host. Martwię się tylko tym, że w sobotę wyrywałam tam zielsko i spulchniałam ziemię pazurkami - mam nadzieję, że żadnej rośliny nie uszkodziłam...
Małgolinko - jak u ciebie tylko jedna, to dam swoim czas :) Zazdroszczę obchodu. Ja jutro powinnam byc w domu około 15, to jest nadzieja, że jeszcze wyjdę do ogrodu. Młody musi trochę więcej wychodzic - od poniedziałku zaczął chodzic do przedszkola i dziś już mu cieknie z nosa i to tak porządnie - zasnął oddychając przez usta... Jutro kupuję witaminy i coś na katar. Oby się udało doprowadzic go do pionu - nie za bardzo możemy sobie pozwolic na zwolnienia - w ubiegłym roku tyle ich wykorzystaliśmy, że ostatnie dwa tygodnie grudnia byłam na opiece bezpłatnej - dobrze, że praca w szkole skończyła się 19-go, bo byłoby bardzo ciężko...
Awatar użytkownika
Malgolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aga, trzymam kciuki za synka,
na zdjęciu widzę że miałaś małe odmiany( kupowałaś może w Biedronce ? Mam takie same :lol: ), moje maleństwa jeszcze pochowane głęboko w ziemi
pozdrawiam Małgośka
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
athshe
500p
500p

Post »

Nie pamiętam, gdzie kupowałam, ale że w biedronce to bardzo prawdopodobne. Te dwie największe w ogrodniczym, ale pamiętam, że były podpadające, jedną na pewno wyrzuciliśmy. I się zastanawiam, czy w przypływie paniki przed HVX nie wywaliliśmy wszystkiego. Oby nie....
Awatar użytkownika
Malgolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aga a co to HVX :oops:
pozdrawiam Małgośka
Awatar użytkownika
Paulii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2013, o 15:03

Post »

:wit Witaj Agnieszko piękne zasiewy :)
Pomocnicy fajni
Pauli :) "To możli­wość spełnienia marzeń spra­wia, że życie jest tak fascynujące"
Eda_S
500p
500p
Od: 20 lis 2013, o 08:38

Post »

Moich host też jeszcze nie widać na wierzchu, nie martw się - mają jeszcze czas :wink: .
Udanego weekendu :wit
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”