Ogród w dolinie część 9 - Blisko coraz bliżej ...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród w dolinie część 9 - Blisko coraz bliżej ...

Post »

Nie rozumiem, jakim cudem kwitnie u Ciebie, tak wiele roślin ;:oj Przecież u ciebie jest zimniej, niż u mnie.
Z tego, co czytam to już prawie wszystko zrobiłaś w ogrodzie, a mnie się wydawało, że jesteś tak bardzo zapracowana (zawodowo), że nie masz czasu na grzebanie w ziemi.
Widzę Aniu, że i w tym sezonie będziesz zawstydzać mnie swoją perfekcyjnością :roll:
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu ...ależ u Ciebie musi być patelnia - pewnie nawet od dołu z ogrzewaniem podłogowym :;230 ;:306 .
Jak miałam kilka sztuk krokusów , tak mam tyle samo...reszta dopiero wyłazi :(
Natomiast w sobotę chwyciłam gałąź róży Grand Hotel , bo chciałam wybrać spod niej liście i ...wyciągnęłam cały krzak . To chyba robota karczownika ...bo nie wierzę , by tak gruby korzeń opiłowały nornice . natomiast w rogu , pod kolkwicją miałam starowinkę różę upojnie pachnącą i ...to samo ...wsadziłam je obie do wiadra z wodą ..może zasadzę , to się opuszczą / przeżyją ? Jak myślisz ?
Serdeczności ( przepraszam Aneczko ...zgubiłam Cię w tym moim doskoku ...( ot, codzienność ) ;:196
Awatar użytkownika
drewutnia
1000p
1000p
Od: 1 gru 2011, o 13:06

Post »

Jakie krokusiki piękne ;:63
I przylaszcka obiekt moich westchnień,musze w koncu ja nabyć bo tylko wzdycham mak u kogoś je widzę :roll:
Awatar użytkownika
mrinwestor
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2011, o 19:21

Post »

Gdzieś mi się wątki gubią, jednak się dogrzebałam.
A Tu Pani wiosna z krokusami przyszła ;:138 .
Ja też je lubię i mam kilka na trawniku.
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2012, o 12:25

Post »

Wszystko to tegoroczne zdjęcia?
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Aniu niby mieszkamy w jednym kraju, a różnice w klimacie są niesamowite..... u Ciebie piękna , słoneczka kolorowa wiosna, a u mnie szare, smutne, zimne przedwiośnie ....... moje krokusiki dopiero noski a niektóre trawki pokazały, a u Ciebie takie bajeczne łany kwiecia....... Nie mogę się napatrzeć na Twoje kolorki..... coś pięknego .... no i zdjęcia, które zawsze mnie zachwycają ;:167
Awatar użytkownika
zielonajagoda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 10:12
Kontakt:

Post »

Rabatki mają zdolność rozmnażania przez pączkowanie :wink: , tak jak u Ciebie, z kamienia zrobiła się rabatka :D , wiosenne kwitnienie piękne i obfite.
Aniu co to za kwiatuszki, u mnie też kwitną ale nie wiem jak się nazywają
sweety pisze:Obrazek
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Jak pięknie kwitną Ci Aniu krokusiki ;:138
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit

Witam sie wiosennie Aniu :D

Pięknie kwitną u ciebie krokusy ! Uwielbiam je posadzone w takich dużych grupach ;:108 ;:108 Wyglądają wtedy bardzo efektownie!
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Od 2 dni w ogrodzie szaro i ponuro, ale ciepło i sucho. Zapowiadają deszcz i wówczas zaczną nawożenie. Teraz jednak mam małą prezerwę techniczną na złapanie oddechu.
Wczoraj tylko do jednej ze skrzynek wsadziłam drobne bratki i stokrotki, by i przed domem zrobiło się wiosennie :tan

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Lucy (Arabella)! ;:196 Zakwitły kolejne irysy reticulata. Tym razem niebieskie

Obrazek

Jolu (jode22)! U mnie krokusy już powoli zaczynają przekwitać ;:oj Niesamowicie to w tym roku pędzi. Ale na razie nie brakuje takich widoków

Obrazek

Geniu (e-genia)! I u mnie chyba najwięcej jest tych żółtych, potem fioletowych, a najmniej - białych. Muszę zdecydowanie dokupić tych ostatnich. Poza tym widziałam u Ciebie takie biało - fioletowe ;:224

Obrazek

Zuziu (zuzanna2418)! I u nas słonko strajkuje, ale krokusy zdążyły poszaleć. W tym roku u nas po raz pierwszy jest cieplej niż gdzie indziej. Miedzianem opryskałam jedynie róże i wierzby.

Obrazek

Teresko (tesia39)! Przyznaję się - jestem nieco pedantyczna i jestem szczęśliwa, jak mam idealny porządek. Prawie tak samo jakbym sobie coś nowego kupiła :;230 Skoro żółte tak Ci się podobają...

Obrazek

Moniko (Monika-Sz)! Oj słonka to może człowiekowi brakować. W tym roku trudno jednak narzekać. I tak było go znacznie więcej... A co do kwiatów - doczekasz się i Ty!

Obrazek

Nelu (Lukrecja)! Nie narzekam, że jestem jaka jestem. Staram się tylko innych nie męczyć moim porządnictwem ;:306

Obrazek

Gosiu (Margo2)! Co roku dosadzam wiosenne, bo ciągle mi mało :D A Okamuś to faktycznie niezły model

Obrazek

i kwiatowo dla Ciebie

Obrazek

Marysiu (Maska)! Wszystkie krokusy, jakie pokazuje są tegoroczne i rosną w ogrodzie. I faktycznie niektóre już niestety przekwitają. Szkoda, że od dwóch dni nie było słonka, bo tylko jak się pojawia - pięknie rozchylają płatki. Ranniki z zeszłego roku nie pojawiły się wcale, ale one podobno bardzo trudno się przyjmują w nowym miejscu. Dlatego postanowiłam znowu spróbować...

Obrazek

Bożko (Bozunia)! Cieszę się, że wstąpiłaś do mnie. Faktycznie trochę mi się tego nazbierało, ale miejsce jeszcze mam - jakby co :;230

Obrazek

Bogusiu (bwoj54)! Omszony kamień i mnie zauroczył. Niektórzy walczą z mchem w ogrodzie. Ja nie...

Obrazek

i kwiatowo

Obrazek

Ewo (gajowa)! Ja bym nie wytrzymałą i korzystała z okazji, że jest piękna pogoda. Wszystko wyłazi z ziemi i koniecznie musisz sprawdzić, co słuchać u Ciebie na działce.

Obrazek

Iwonko (heliofitka)! Wszystkiego nie zrobiłam, ale całkiem sporo. P prostu jak się biorę, to robię aż skończę. Zatem całkiem nieźle czasowo sobie radzę... Moja działka leży w słonecznym miejscu, a to powoduje, że kwiaty ładnie kwitną. Tak myślę ;:173

Obrazek

Jagódko (Jagodka)! Wygląda na to, że u mnie jest cieplej ;:oj A z tymi różami to jakaś makabra. Nie wiem, czy puszczą korzenie. Oby, bo byłoby szkoda... Dobrze, że jesteś ;:196

Obrazek

Ewo (drewutnia)! Ja tak w zeszłym roku wzdychałam. A na razie mam tylko niebieskie przylaszczki...

Obrazek

Jasiu (mrinwestor)! Najważniejsze, że mnie znalazłaś. A bez krokusów nie ma wiosny ;:138

Obrazek

Aniu (wielkakulka)! Tylko i wyłącznie tegoroczne :D

Obrazek

Aguniu (Agness)! Są różnice, tylko zwykle to do mnie później przychodziła wiosną. I patrzy ile zechcesz. Potem to ja będę podziwiać je u Ciebie :D

Obrazek

Iwonko (zielonajagoda)! To ranniki. A jeśli chodzi o nowe rabaty, to jakiś planowanych w tym roku nie mam. Ale kto wie ;:224

Obrazek

Iwonko (iwona0042)! Bardzo się cieszę, że Ci się podoba ;:168

Obrazek

Aguniu (AgaNet)! Moje krokusiki rosną na razie w niewielkich grupach, ale i tak mi się podoba znacznie bardziej niż jak rosną w pojedynkę. Bez krokusów nie wyobrażam sobie wiosny :D

Obrazek

A w domu też mam wiosnę :heja Pierwsze hippeastrum kwitnie. Ma piękny, pomidorowy kolor :D

Obrazek

Obrazek

Kwiaty rozwinął także fiołek Ślubny bukiet. Mają ponad 4 cm ;:oj

Obrazek
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Aniu fajnie wygląda ta skrzyneczka ze stokrotkami ja też będę musiała kupić troszkę bratków i posadzić na tarasie .
Awatar użytkownika
asta6265
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 sty 2012, o 12:01

Post »

O i to jest to - piękne jak zwykle zdjęcia - i świeża wiosenka ;:138
Mój kawałek świata
Pozdrawiam Anka
Awatar użytkownika
a_nie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:16

Post »

Bardzo energizująca i optymistyczna była wizyta u Ciebie. ;:oj Masz już piękną kolorową wiosnę.
Próbuj z rannikami, u mnie to pierwsze oznaki wiosny. Tylko zaznacz gdzie one były, bo znając twoją pracowitość w lecie możesz w to miejsce coś posadzić i znów się nie doczekasz.
Awatar użytkownika
Matemax
1000p
1000p
Od: 14 sty 2010, o 19:27

Post »

Aniu, cudna wiosenna kompozycja, potem pewnie przesadzisz do gruntu, hippeastrum ciekawe, zastanawiam się co to za odmiana? ;:224
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00

Post »

Aniu, bardzo fajna wiosenna kompozycja ;:138 Od razu się robi weselej :) ja też myślę żeby do któryś skrzynek u mnie wsadzić jakieś kolorowe kwiatuchy :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”