Od 2 dni w ogrodzie szaro i ponuro, ale ciepło i sucho. Zapowiadają deszcz i wówczas zaczną nawożenie. Teraz jednak mam małą prezerwę techniczną na złapanie oddechu.
Wczoraj tylko do jednej ze skrzynek wsadziłam drobne bratki i stokrotki, by i przed domem zrobiło się wiosennie
Lucy (Arabella)! 
Zakwitły kolejne irysy reticulata. Tym razem niebieskie
Jolu (jode22)! U mnie krokusy już powoli zaczynają przekwitać

Niesamowicie to w tym roku pędzi. Ale na razie nie brakuje takich widoków
Geniu (e-genia)! I u mnie chyba najwięcej jest tych żółtych, potem fioletowych, a najmniej - białych. Muszę zdecydowanie dokupić tych ostatnich. Poza tym widziałam u Ciebie takie biało - fioletowe
Zuziu (zuzanna2418)! I u nas słonko strajkuje, ale krokusy zdążyły poszaleć. W tym roku u nas po raz pierwszy jest cieplej niż gdzie indziej. Miedzianem opryskałam jedynie róże i wierzby.
Teresko (tesia39)! Przyznaję się - jestem nieco pedantyczna i jestem szczęśliwa, jak mam idealny porządek. Prawie tak samo jakbym sobie coś nowego kupiła

Skoro żółte tak Ci się podobają...
Moniko (Monika-Sz)! Oj słonka to może człowiekowi brakować. W tym roku trudno jednak narzekać. I tak było go znacznie więcej... A co do kwiatów - doczekasz się i Ty!
Nelu (Lukrecja)! Nie narzekam, że jestem jaka jestem. Staram się tylko innych nie męczyć moim porządnictwem
Gosiu (Margo2)! Co roku dosadzam wiosenne, bo ciągle mi mało

A Okamuś to faktycznie niezły model
i kwiatowo dla Ciebie
Marysiu (Maska)! Wszystkie krokusy, jakie pokazuje są tegoroczne i rosną w ogrodzie. I faktycznie niektóre już niestety przekwitają. Szkoda, że od dwóch dni nie było słonka, bo tylko jak się pojawia - pięknie rozchylają płatki. Ranniki z zeszłego roku nie pojawiły się wcale, ale one podobno bardzo trudno się przyjmują w nowym miejscu. Dlatego postanowiłam znowu spróbować...
Bożko (Bozunia)! Cieszę się, że wstąpiłaś do mnie. Faktycznie trochę mi się tego nazbierało, ale miejsce jeszcze mam - jakby co
Bogusiu (bwoj54)! Omszony kamień i mnie zauroczył. Niektórzy walczą z mchem w ogrodzie. Ja nie...
i kwiatowo
Ewo (gajowa)! Ja bym nie wytrzymałą i korzystała z okazji, że jest piękna pogoda. Wszystko wyłazi z ziemi i koniecznie musisz sprawdzić, co słuchać u Ciebie na działce.
Iwonko (heliofitka)! Wszystkiego nie zrobiłam, ale całkiem sporo. P prostu jak się biorę, to robię aż skończę. Zatem całkiem nieźle czasowo sobie radzę... Moja działka leży w słonecznym miejscu, a to powoduje, że kwiaty ładnie kwitną. Tak myślę
Jagódko (Jagodka)! Wygląda na to, że u mnie jest cieplej

A z tymi różami to jakaś makabra. Nie wiem, czy puszczą korzenie. Oby, bo byłoby szkoda... Dobrze, że jesteś
Ewo (drewutnia)! Ja tak w zeszłym roku wzdychałam. A na razie mam tylko niebieskie przylaszczki...
Jasiu (mrinwestor)! Najważniejsze, że mnie znalazłaś. A bez krokusów nie ma wiosny
Aniu (wielkakulka)! Tylko i wyłącznie tegoroczne
Aguniu (Agness)! Są różnice, tylko zwykle to do mnie później przychodziła wiosną. I patrzy ile zechcesz. Potem to ja będę podziwiać je u Ciebie
Iwonko (zielonajagoda)! To ranniki. A jeśli chodzi o nowe rabaty, to jakiś planowanych w tym roku nie mam. Ale kto wie
Iwonko (iwona0042)! Bardzo się cieszę, że Ci się podoba
Aguniu (AgaNet)! Moje krokusiki rosną na razie w niewielkich grupach, ale i tak mi się podoba znacznie bardziej niż jak rosną w pojedynkę. Bez krokusów nie wyobrażam sobie wiosny
A w domu też mam wiosnę

Pierwsze hippeastrum kwitnie. Ma piękny, pomidorowy kolor
Kwiaty rozwinął także fiołek Ślubny bukiet. Mają ponad 4 cm