Reniu już n ie mogę się doczekać tych kolorowych ślicznych kwiatuszków..... na razie w większości jeszcze śpia....nawet kłów nie pokazały..... ale jak troszkę przygrzeje, to wszystko cudnie ruszy
Małgosiu na szczęście ostatnie lata były wolne od mączniaka..... nie było go wcale.... ale wcześniej pojawiał się na pojedynczych odmianach..... o tyle dobrze, że już po kwitnieniu, wtedy wycinałam całą kępę przy ziemi i było ok.....
sweety pisze:Do floksów też mam słabość

Zresztą do czego ja słabości nie mam

To tak jak ja
Aniu kwiaty czarują..... wielu z nich trudno się oprzeć..... wiele z nich zdobywa szturmem nasze serca, ale niektóre pozostają nam obojętne..... ja sadzę głównie te grupy roślin, które mnie oczarowały...... po ścisku na moich rabatach widać, ze jestem bardzo kochliwa
Majeczko ja również bardzo nie lubię żółtych zasychających liści po cebulowych, które wykładają się na rabatach..... mam ich całkiem sporo , więc i bałagan się tworzy potężny...... część na szczęście zostaje pokryta liśćmi budzących się bylin, a z pozostałych zwijam takie ,,koczki,, i przestają straszyć
Majeczko Ty masz taką masę różanego kwiecia, że kolejna masa koloru w postaci floksów wcale nie jest Ci potrzebna..... a może wręcz byłoby zbyt dużo tego koloru i odciągałyby uwagę od bajecznych róż???
Fajnie, że mogłaś spędzić czas z ukochanymi wnukami..... szkoda tylko, że słoneczka złapały choróbsko.... mam nadzieję, że szybko je zwalczą.... dużo zdrówka im życzę
Jadziu fajne jest takie oczekiwanie na pierwsze kwitnienie nowinek, prawda??? Ja też zawsze czekam na pierwszy kwiatuszek jak na szpilkach
U mnie był tylko jeden taki piękny słoneczny dzień, ale niestety chłodny z silnym wiatrem.... dziś znów słonka brak.... ale wciąż mam nadzieję, ze jednak się pokaże.....
Aniu 
Bardzo się cieszę, że podobają Ci się

Lubię t6e duże kolorowe kępy ....
Madziu jestem pewna, że floksy pięknie Ci zakwitną..... jakie kolorki kupiłaś???
Gosiu bardzo dziękuję Ci za cieplutkie słowa

Cieszę się, że podobają Ci się i fotki i modele
Cóż..... aktualności u mnie nadal
niet krokusy mają tylko zielone trawki, i to nie wszystkie, niektóre mają tylko noski wystawione z ziemi..... przebiśniegów jeszcze się nie dorobiłam..... mam nadzieję, że nie zapomnę o posadzeniu ich jesienią.... tak jak zapominam co roku

Kwitną tylko ranniki i jeden ciemiernik, ale już je pokazywałam...... mój ogródek dopiero czeka na wiosnę....
Dominiko witaj w moim ogródku
Faktycznie kolorów u mnie nie brakuje...... bardzo lubię taki barwny kwietny busz
Ewuniu to podobnie jak ja

Też bardzo lubię te niewysokie botaniczne tulipanki. Teraz jesienią posadziłam ich całkiem sporo..... 15 czy 16 odmian..... już nie mogę się doczekać ich kwitnienia.... bardzo jestem ciekawa jakie pokażą kwiatuszki......
U mnie pogoda zbliżona....też wczoraj słonecznie, ale wietrznie i zimno..... dziś niestety podobnie, tylko już bez słoneczka
W ogródku nadal roślinki śpią i nie mam co pokazywać, więc kolejne kolorowe wspomnienia.... sasanki..... moje ukochane wiosenne kwiaty