Ogródek AGNESS

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS

Post »

Do floksów też mam słabość ;:173 Zresztą do czego ja słabości nie mam ;:224 :;230
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

A ja dzisiaj spędziłam cały dzień w domku z podrzuconymi wnukami (jedne zdrowe już to teraz te drugie rozchorowały się biedactwa) ;:4 Piekliśmy mufinki, robiliśmy klopsiki na obiad i czekaliśmy na mamę z utęsknieniem, ale jak pojawiła się Basia z przedszkola to Marta stwierdziła że nie jedzie do domu ;:4 :lol:
Nawet dobrze że siedziałam w domku bo był dzisiaj zimny, przenikliwy wiatr i pewnie by mnie przewiało, a tak spędziłam miły dzień z wnukami.

Agnisiu masz wspaniałe, wielkie kępy tulipanów ;:215 bardzo podobają mi się te niskie ale te wszystkie nowe odmiany to takie chwilowe wybryki, które szybko zanikają, a szkoda bo niektóre są fajne. Denerwują mnie zalegające liście tulipanowe i dlatego mam ich stosunkowo mało ;:173
A z floksami pożegnałam się już jakiś czas temu, może kiedyś wrócę ale do tych nowych odmian ;:219
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Tulipanowy i floksowy szał ..Jesienią dokupiłam parę floksów i tulipanów .Teraz trzeba czekać tylko na kwitnienie .Fajnie ,ze miałaś słoneczny dzień ,bo to zaraz weselej
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

Floksów to Ty masz Aguś, co jeden to piękniejszy ;:167
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ależ piękne te Floksy... takie kolorowe. Śliczne. Ja w tym roku na próbę kupiłam tylko dwie sztuki. Ciekawe czy zarażę się kolejną ogrodową chorobą :lol: W tamtym roku kupiłam te niskie. Ale nie doczekałam się kwitnienia.
Awatar użytkownika
Lineta
1000p
1000p
Od: 15 mar 2012, o 21:02
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aguś, niesamowicie piękne sa te dwie sesje tulipanowe i jedna floksowa. Nie dość, że cudne masz kwiaty, to jeszcze robisz im wspaniałe zdjęcia. Poproszę o jeszcze!
A może coś z aktualności? Jakieś przebiśniegi, krokusy? Co tam króluje u Ciebie w tej chwili?
Ogród tysiąca kwiatów i motyli. Serdeczne pozdrowienia, Gosia
Ogród Linety
Ogród Linety cz.2
Awatar użytkownika
sniezek
100p
100p
Od: 19 lis 2011, o 20:22

Post »

Ale u Ciebie kolorowo ;:224 ;:173
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Tulipany są bardzo ładne i cieszą oczy wiosną, ale największą słabość mam do botanicznych :D Za żółtym nie przepadam, ale lubię tulipany tarda.
Wczoraj było okropnie zimno mimo słońca, liczę na to, że może dziś przestanie wiać. Mogłabym się wziąć za porządki...
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Reniu już n ie mogę się doczekać tych kolorowych ślicznych kwiatuszków..... na razie w większości jeszcze śpia....nawet kłów nie pokazały..... ale jak troszkę przygrzeje, to wszystko cudnie ruszy :D

Małgosiu na szczęście ostatnie lata były wolne od mączniaka..... nie było go wcale.... ale wcześniej pojawiał się na pojedynczych odmianach..... o tyle dobrze, że już po kwitnieniu, wtedy wycinałam całą kępę przy ziemi i było ok.....
sweety pisze:Do floksów też mam słabość ;:173 Zresztą do czego ja słabości nie mam ;:224 :;230
To tak jak ja :;230
Aniu kwiaty czarują..... wielu z nich trudno się oprzeć..... wiele z nich zdobywa szturmem nasze serca, ale niektóre pozostają nam obojętne..... ja sadzę głównie te grupy roślin, które mnie oczarowały...... po ścisku na moich rabatach widać, ze jestem bardzo kochliwa :;230

Majeczko ja również bardzo nie lubię żółtych zasychających liści po cebulowych, które wykładają się na rabatach..... mam ich całkiem sporo , więc i bałagan się tworzy potężny...... część na szczęście zostaje pokryta liśćmi budzących się bylin, a z pozostałych zwijam takie ,,koczki,, i przestają straszyć :lol:
Majeczko Ty masz taką masę różanego kwiecia, że kolejna masa koloru w postaci floksów wcale nie jest Ci potrzebna..... a może wręcz byłoby zbyt dużo tego koloru i odciągałyby uwagę od bajecznych róż???
Fajnie, że mogłaś spędzić czas z ukochanymi wnukami..... szkoda tylko, że słoneczka złapały choróbsko.... mam nadzieję, że szybko je zwalczą.... dużo zdrówka im życzę ;:196

Jadziu
fajne jest takie oczekiwanie na pierwsze kwitnienie nowinek, prawda??? Ja też zawsze czekam na pierwszy kwiatuszek jak na szpilkach :lol:
U mnie był tylko jeden taki piękny słoneczny dzień, ale niestety chłodny z silnym wiatrem.... dziś znów słonka brak.... ale wciąż mam nadzieję, ze jednak się pokaże.....

Aniu ;:196 Bardzo się cieszę, że podobają Ci się :D Lubię t6e duże kolorowe kępy ....

Madziu jestem pewna, że floksy pięknie Ci zakwitną..... jakie kolorki kupiłaś???

Gosiu bardzo dziękuję Ci za cieplutkie słowa ;:196 Cieszę się, że podobają Ci się i fotki i modele :D
Cóż..... aktualności u mnie nadal niet krokusy mają tylko zielone trawki, i to nie wszystkie, niektóre mają tylko noski wystawione z ziemi..... przebiśniegów jeszcze się nie dorobiłam..... mam nadzieję, że nie zapomnę o posadzeniu ich jesienią.... tak jak zapominam co roku :roll: Kwitną tylko ranniki i jeden ciemiernik, ale już je pokazywałam...... mój ogródek dopiero czeka na wiosnę....

Dominiko witaj w moim ogródku :wit
Faktycznie kolorów u mnie nie brakuje...... bardzo lubię taki barwny kwietny busz :D

Ewuniu
to podobnie jak ja :D Też bardzo lubię te niewysokie botaniczne tulipanki. Teraz jesienią posadziłam ich całkiem sporo..... 15 czy 16 odmian..... już nie mogę się doczekać ich kwitnienia.... bardzo jestem ciekawa jakie pokażą kwiatuszki......
U mnie pogoda zbliżona....też wczoraj słonecznie, ale wietrznie i zimno..... dziś niestety podobnie, tylko już bez słoneczka :?

W ogródku nadal roślinki śpią i nie mam co pokazywać, więc kolejne kolorowe wspomnienia.... sasanki..... moje ukochane wiosenne kwiaty ;:167

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
pomidorzanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 26 cze 2012, o 12:57

Post »

Aguś, brak słów na Twoje pięknoty ;:138 ;:138

tulipanki, clematiski, floksiki i cała reszta towarzystwa.

Sytuację pogarsza fakt, że znęcasz się nade mną pokazując tyyyyyyyle zdjęć ;:215 ;:215

No ale czekamy do wiosny prawdziwiej, kiedy to już wszystko wejdzie w fazę kwitnienia ;:oj
Pozdrawiam, Agata.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Agatko w ogródku jeszcze nie ma co pokazywać, wątek otworzyłam skuszona pierwszymi wiosennymi kwiatuszkami a teraz pustka....zastój i zimnica w ogrodzie..... Więc ,,lecę kolorowo,, musi się coś dziać, nie mogę pozwolić, żeby moi mili goście odwiedzali szary i smutny wątek..... 8-) :lol: Cieszę się, jeśli moje fotki sprawiły Ci przyjemność ;:196 i mam nadzieję, że już niedługo będę mogła pokazać aktualne kolorki :D
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Aguś moje ukochane fiolety ;:167 Cudowne sasanki ;:167
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Ja też jestem niezwykle kochliwa i najwyraźniej kocham to samo, co Ty. :D Sasanki to bowiem kolejna moja miłość, ale widzę, że ;:224 jeszcze paru nie mam :D
Awatar użytkownika
sniezek
100p
100p
Od: 19 lis 2011, o 20:22

Post »

Sasanki po prostu cudo ;:167 już wiem, że też chce je mieć ;:215
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Agnieszko aż brak mi słów :D ...uwielbiam Twój ogród, potrafisz uchwycić piękno każdej rośliny. Bardzo lubię u Ciebie bywać ;:196
Przesyłam słoneczko ;:3 u mnie świeci aż miło :tan
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”