Ogródek AGNESS
- sweety
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 20 mar 2012, o 09:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogródek AGNESS
Do floksów też mam słabość
Zresztą do czego ja słabości nie mam

-
edulkot

- Od: 4 lut 2011, o 17:31
A ja dzisiaj spędziłam cały dzień w domku z podrzuconymi wnukami (jedne zdrowe już to teraz te drugie rozchorowały się biedactwa)
Piekliśmy mufinki, robiliśmy klopsiki na obiad i czekaliśmy na mamę z utęsknieniem, ale jak pojawiła się Basia z przedszkola to Marta stwierdziła że nie jedzie do domu
Nawet dobrze że siedziałam w domku bo był dzisiaj zimny, przenikliwy wiatr i pewnie by mnie przewiało, a tak spędziłam miły dzień z wnukami.
Agnisiu masz wspaniałe, wielkie kępy tulipanów
bardzo podobają mi się te niskie ale te wszystkie nowe odmiany to takie chwilowe wybryki, które szybko zanikają, a szkoda bo niektóre są fajne. Denerwują mnie zalegające liście tulipanowe i dlatego mam ich stosunkowo mało
A z floksami pożegnałam się już jakiś czas temu, może kiedyś wrócę ale do tych nowych odmian
Nawet dobrze że siedziałam w domku bo był dzisiaj zimny, przenikliwy wiatr i pewnie by mnie przewiało, a tak spędziłam miły dzień z wnukami.
Agnisiu masz wspaniałe, wielkie kępy tulipanów
A z floksami pożegnałam się już jakiś czas temu, może kiedyś wrócę ale do tych nowych odmian
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Tulipanowy i floksowy szał ..Jesienią dokupiłam parę floksów i tulipanów .Teraz trzeba czekać tylko na kwitnienie .Fajnie ,ze miałaś słoneczny dzień ,bo to zaraz weselej
- AniaDS

- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
Floksów to Ty masz Aguś, co jeden to piękniejszy 
-
Pashmina2006

- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ależ piękne te Floksy... takie kolorowe. Śliczne. Ja w tym roku na próbę kupiłam tylko dwie sztuki. Ciekawe czy zarażę się kolejną ogrodową chorobą
W tamtym roku kupiłam te niskie. Ale nie doczekałam się kwitnienia.
Aguś, niesamowicie piękne sa te dwie sesje tulipanowe i jedna floksowa. Nie dość, że cudne masz kwiaty, to jeszcze robisz im wspaniałe zdjęcia. Poproszę o jeszcze!
A może coś z aktualności? Jakieś przebiśniegi, krokusy? Co tam króluje u Ciebie w tej chwili?
A może coś z aktualności? Jakieś przebiśniegi, krokusy? Co tam króluje u Ciebie w tej chwili?
- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Tulipany są bardzo ładne i cieszą oczy wiosną, ale największą słabość mam do botanicznych
Za żółtym nie przepadam, ale lubię tulipany tarda.
Wczoraj było okropnie zimno mimo słońca, liczę na to, że może dziś przestanie wiać. Mogłabym się wziąć za porządki...
Wczoraj było okropnie zimno mimo słońca, liczę na to, że może dziś przestanie wiać. Mogłabym się wziąć za porządki...
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Reniu już n ie mogę się doczekać tych kolorowych ślicznych kwiatuszków..... na razie w większości jeszcze śpia....nawet kłów nie pokazały..... ale jak troszkę przygrzeje, to wszystko cudnie ruszy
Małgosiu na szczęście ostatnie lata były wolne od mączniaka..... nie było go wcale.... ale wcześniej pojawiał się na pojedynczych odmianach..... o tyle dobrze, że już po kwitnieniu, wtedy wycinałam całą kępę przy ziemi i było ok.....
Aniu kwiaty czarują..... wielu z nich trudno się oprzeć..... wiele z nich zdobywa szturmem nasze serca, ale niektóre pozostają nam obojętne..... ja sadzę głównie te grupy roślin, które mnie oczarowały...... po ścisku na moich rabatach widać, ze jestem bardzo kochliwa
Majeczko ja również bardzo nie lubię żółtych zasychających liści po cebulowych, które wykładają się na rabatach..... mam ich całkiem sporo , więc i bałagan się tworzy potężny...... część na szczęście zostaje pokryta liśćmi budzących się bylin, a z pozostałych zwijam takie ,,koczki,, i przestają straszyć
Majeczko Ty masz taką masę różanego kwiecia, że kolejna masa koloru w postaci floksów wcale nie jest Ci potrzebna..... a może wręcz byłoby zbyt dużo tego koloru i odciągałyby uwagę od bajecznych róż???
Fajnie, że mogłaś spędzić czas z ukochanymi wnukami..... szkoda tylko, że słoneczka złapały choróbsko.... mam nadzieję, że szybko je zwalczą.... dużo zdrówka im życzę
Jadziu fajne jest takie oczekiwanie na pierwsze kwitnienie nowinek, prawda??? Ja też zawsze czekam na pierwszy kwiatuszek jak na szpilkach
U mnie był tylko jeden taki piękny słoneczny dzień, ale niestety chłodny z silnym wiatrem.... dziś znów słonka brak.... ale wciąż mam nadzieję, ze jednak się pokaże.....
Aniu
Bardzo się cieszę, że podobają Ci się
Lubię t6e duże kolorowe kępy ....
Madziu jestem pewna, że floksy pięknie Ci zakwitną..... jakie kolorki kupiłaś???
Gosiu bardzo dziękuję Ci za cieplutkie słowa
Cieszę się, że podobają Ci się i fotki i modele
Cóż..... aktualności u mnie nadal niet krokusy mają tylko zielone trawki, i to nie wszystkie, niektóre mają tylko noski wystawione z ziemi..... przebiśniegów jeszcze się nie dorobiłam..... mam nadzieję, że nie zapomnę o posadzeniu ich jesienią.... tak jak zapominam co roku
Kwitną tylko ranniki i jeden ciemiernik, ale już je pokazywałam...... mój ogródek dopiero czeka na wiosnę....
Dominiko witaj w moim ogródku
Faktycznie kolorów u mnie nie brakuje...... bardzo lubię taki barwny kwietny busz
Ewuniu to podobnie jak ja
Też bardzo lubię te niewysokie botaniczne tulipanki. Teraz jesienią posadziłam ich całkiem sporo..... 15 czy 16 odmian..... już nie mogę się doczekać ich kwitnienia.... bardzo jestem ciekawa jakie pokażą kwiatuszki......
U mnie pogoda zbliżona....też wczoraj słonecznie, ale wietrznie i zimno..... dziś niestety podobnie, tylko już bez słoneczka
W ogródku nadal roślinki śpią i nie mam co pokazywać, więc kolejne kolorowe wspomnienia.... sasanki..... moje ukochane wiosenne kwiaty

Małgosiu na szczęście ostatnie lata były wolne od mączniaka..... nie było go wcale.... ale wcześniej pojawiał się na pojedynczych odmianach..... o tyle dobrze, że już po kwitnieniu, wtedy wycinałam całą kępę przy ziemi i było ok.....
To tak jak jasweety pisze:Do floksów też mam słabośćZresztą do czego ja słabości nie mam
![]()
Aniu kwiaty czarują..... wielu z nich trudno się oprzeć..... wiele z nich zdobywa szturmem nasze serca, ale niektóre pozostają nam obojętne..... ja sadzę głównie te grupy roślin, które mnie oczarowały...... po ścisku na moich rabatach widać, ze jestem bardzo kochliwa
Majeczko ja również bardzo nie lubię żółtych zasychających liści po cebulowych, które wykładają się na rabatach..... mam ich całkiem sporo , więc i bałagan się tworzy potężny...... część na szczęście zostaje pokryta liśćmi budzących się bylin, a z pozostałych zwijam takie ,,koczki,, i przestają straszyć
Majeczko Ty masz taką masę różanego kwiecia, że kolejna masa koloru w postaci floksów wcale nie jest Ci potrzebna..... a może wręcz byłoby zbyt dużo tego koloru i odciągałyby uwagę od bajecznych róż???
Fajnie, że mogłaś spędzić czas z ukochanymi wnukami..... szkoda tylko, że słoneczka złapały choróbsko.... mam nadzieję, że szybko je zwalczą.... dużo zdrówka im życzę
Jadziu fajne jest takie oczekiwanie na pierwsze kwitnienie nowinek, prawda??? Ja też zawsze czekam na pierwszy kwiatuszek jak na szpilkach
U mnie był tylko jeden taki piękny słoneczny dzień, ale niestety chłodny z silnym wiatrem.... dziś znów słonka brak.... ale wciąż mam nadzieję, ze jednak się pokaże.....
Aniu
Madziu jestem pewna, że floksy pięknie Ci zakwitną..... jakie kolorki kupiłaś???
Gosiu bardzo dziękuję Ci za cieplutkie słowa
Cóż..... aktualności u mnie nadal niet krokusy mają tylko zielone trawki, i to nie wszystkie, niektóre mają tylko noski wystawione z ziemi..... przebiśniegów jeszcze się nie dorobiłam..... mam nadzieję, że nie zapomnę o posadzeniu ich jesienią.... tak jak zapominam co roku
Dominiko witaj w moim ogródku
Faktycznie kolorów u mnie nie brakuje...... bardzo lubię taki barwny kwietny busz
Ewuniu to podobnie jak ja
U mnie pogoda zbliżona....też wczoraj słonecznie, ale wietrznie i zimno..... dziś niestety podobnie, tylko już bez słoneczka
W ogródku nadal roślinki śpią i nie mam co pokazywać, więc kolejne kolorowe wspomnienia.... sasanki..... moje ukochane wiosenne kwiaty

-
pomidorzanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 26 cze 2012, o 12:57
Aguś, brak słów na Twoje pięknoty
tulipanki, clematiski, floksiki i cała reszta towarzystwa.
Sytuację pogarsza fakt, że znęcasz się nade mną pokazując tyyyyyyyle zdjęć
No ale czekamy do wiosny prawdziwiej, kiedy to już wszystko wejdzie w fazę kwitnienia
tulipanki, clematiski, floksiki i cała reszta towarzystwa.
Sytuację pogarsza fakt, że znęcasz się nade mną pokazując tyyyyyyyle zdjęć
No ale czekamy do wiosny prawdziwiej, kiedy to już wszystko wejdzie w fazę kwitnienia
Pozdrawiam, Agata.
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Agatko w ogródku jeszcze nie ma co pokazywać, wątek otworzyłam skuszona pierwszymi wiosennymi kwiatuszkami a teraz pustka....zastój i zimnica w ogrodzie..... Więc ,,lecę kolorowo,, musi się coś dziać, nie mogę pozwolić, żeby moi mili goście odwiedzali szary i smutny wątek.....
Cieszę się, jeśli moje fotki sprawiły Ci przyjemność
i mam nadzieję, że już niedługo będę mogła pokazać aktualne kolorki 
- sweety

- Od: 20 mar 2012, o 09:37
Ja też jestem niezwykle kochliwa i najwyraźniej kocham to samo, co Ty.
Sasanki to bowiem kolejna moja miłość, ale widzę, że
jeszcze paru nie mam 
- sniezek
- 100p

- Od: 19 lis 2011, o 20:22
Sasanki po prostu cudo
już wiem, że też chce je mieć 
- anym

- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Agnieszko aż brak mi słów
...uwielbiam Twój ogród, potrafisz uchwycić piękno każdej rośliny. Bardzo lubię u Ciebie bywać
Przesyłam słoneczko
u mnie świeci aż miło 
Przesyłam słoneczko