Natalia 
, dziękuję, aż spiekłam raka od tylu komplementów. Trawnik faktycznie może latem potrzebować zielonej farby

.
Aga 
, lubię jesienne barwy mojego ogrodu: dużo purpury przepatanej odrobiną żółci, pomarańczu i brązu, a do tego różne odcienie zieleni rosnących iglaków.
W tym roku także będę musiała się pogimnastykować przy fotografowaniu. Większość zdjęć z poprzedniego sezonu ma jakiś nieciekawy
akcent sąsiedzki.
Pauli 
, dziękuję. Żywopłot będzie przycinany od góry. Zastanawiamy się na jakiej wysokości to zrobić.
Blanka 
, witam w skromnych progach mojego ogródeczka i dziękuję za pochlebne słowa na jego temat.
Jedno z dzieci to zaledwie "początkująca" nastolatka, a drugie to 7-letnie żywe srebro, które jeszcze przez jakiś czas będzie potrzebować przestrzeni do wybiegania się.
Oprócz trawki i huśtawki jest jeszcze piaskownica, którą chętnie zamieniłabym na kilka roślinek

, ale podniósł się bunt i muszę cierpliwie poczekać, aż dzieciom się znudzi.
W tym sezonie nie pozostaje mi nic innego jak: przyłożyć się do pielęgnacji tego co jest, obmyślić plan nasadzeń wzdłuż jednej ze ścieżek i zastanowić się, gdzie mogłaby powstać rabatka z różami.