Działeczka- marzenia się spełniają !

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
szy---
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2013, o 14:40
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Działeczka- marzenia się spełniają !

Post »

Witaj, :wit
posiadasz piękną działeczkę, ;:138 będę kibicował. ;:63
Balkon u Szymka Zapraszam :D
Szymon
Awatar użytkownika
nyna76
1000p
1000p
Od: 24 sty 2013, o 21:01
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Cześć Szymek, dziękuję i zapraszam serdecznie. Ty też niczego sobie, masz piękną pasję i jak my wszyscy za mało miejsca na wszystkie wysiane cudeńka. Zazdroszczę tunbergii, mi wyrosła tylko 1, ale i z tego się cieszę. Też będę wpadać na twój balkonik...
Ania
Działeczka-marzenia się spełniają
Ziemia nie należy do nas, my tylko wypożyczamy ją od naszych dzieci...
Awatar użytkownika
nyna76
1000p
1000p

Post »

Na Gardenii zakupiłam dalie, trochę lilii i jeżówki których koloru nie miałam. Targi biedne, mało roślin, większość zarezerwowana była już od piątku. Chciałam takie cudne carexy, nie udało się. Mnóstwo żurawek, ale cena jak w sezonie więc nie ma się co rzucać. Wnętrzarskich artykułów do zatrzęsienia, ale to mnie nie interesuje.... no, może zastawa z Bolesławca...
Dzisiaj goszczę mamę, wreszcie możemy pogadać....
Ania
Awatar użytkownika
Magdallena
1000p
1000p
Od: 26 lis 2010, o 23:51

Post »

Witaj Aniu, miłego tygodnia życzę :wit
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Domagam się później fotek wzrastajacych i kwitnących dalii! ;:173 I koniecznie zachowaj opakowania. Trzeba sprawdzać, którzy producenci maja zgodność odmianową i u któryc warto kupować!
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
nyna76
1000p
1000p

Post »

Cześć Magdalenko, miłego tygodnia również...
Miłka.. Opakowania oczywiście zachowam, zdjęcia będą na 100 % Posiałam tylko pomponowe od Legutko, trochę kupiłam w swiat cebul.

Miłego tygodnia.. ja zaczynam tydzień w nerwach, wlaśnie wypełniłam wniosek przyjęcia syna do szkoły podstawowej... Mój mały synuś idzie w świat... ;:168
Ania
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Witam moją "nie zwykłą" imienniczkę, Poza imieniem, mamy podobny wiek i jeszcze taką samą ilość dzieci mamy -czyli sztuk dwie :lol: i mamy takiego samego bzika na punkcie działki. Drugi sezon użytkowania rozpoczęłam w ten weekend spaleniem stosów suchych liści. Wszystko budzi się do życia, oby tylko mrozy nie powróciły, bo umrę ;:223
Ja nic nie wysiewam do donic, bo miejsca na parapetach brak.
Pozwolisz, że będę zaglądać, gdyż podoba mi się twój bzik działkowy, tak podobny do mojego. No i startujemy z podobnego pułapu, czyli obie w sumie dopiero zaczęłyśmy przygodę z ogródkiem. I bardzo podoba mi się twój styl pisania, poczucie humoru.. No, skoro już Ci tyle nasłodziłam, to czuję się wkupiona w łaski :lol: :lol: :lol: i rozsiadam się wygodnie w Twoim ogródku i na balkonie ;)
Awatar użytkownika
zuzola11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 sty 2013, o 10:36

Post »

aneczko1979 pokaz nam swoje włości :) my z drugą Anią chętnie pooglądamy , może cos podpatrzymy :wit
Aniu (nyna) chyba się nie obraziśz , że sie tak tu u ciebie panoszę ;:65 :wit
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Owocne zakupy ;:215
Awatar użytkownika
nyna76
1000p
1000p

Post »

zuzola11 pisze:aneczko1979 pokaz nam swoje włości :) my z drugą Anią chętnie pooglądamy , może cos podpatrzymy :wit
Aniu (nyna) chyba się nie obraziśz , że sie tak tu u ciebie panoszę ;:65 :wit

Panoszcie się kobitki, zapraszam... :wit Zdjęcia zawsze mile widziane. Całą zimę oglądałam cudze ogródki dziękując w duchu właścicielom za mnogość zdjęć i za natchnienia.... i spustoszone prawie konto... ;:oj
Sama obiecuję poprawę, też postaram się pokazywać więcej mojego poletka doświadczalnego. Pamiętam jakie miałam plany co do szybkiego zagospodarowania działki, a dziś choć jest jak jest też jestem szczęśliwa. Co roku coś dokupię, coś dostanę, coś sama wyhoduję... jumy też nie wykluczam... :lol:

Dorciu czekam na przesyłkę ze swiata cebul. Na Gardenii szału zakupowego nie było....
Ania
Awatar użytkownika
DuczekiOsia
1000p
1000p
Od: 10 sie 2012, o 08:38
Kontakt:

Post »

Hej :wit no jakieś foteczki to y się przydały :) a włączając sie do rozmowy o orlikach to ja jestem ciekawa czy mi wyrosną same bo posadziłam w tamtym roku i mam nadzieje że wysypały nasionka i wzejdą :)
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie Dziewczyny :wit
Zuzolu Ty też początkująca. Tak jakoś raźniej mi na duszy, że nie jestem osamotniona z tym startowaniem w nasadzaniu roślinności, by działka była moja -nie po kimś.
Dziękuję Wam za przyjęcie. Nie zakładałam do tej pory swojego wątku, bo sądziłam że nie mam czym się pochwalić :oops: Wszystko młode= małe i tak daleko jeszcze do tego co chciałabym osiągnąć. A lista chciejstw nadal długa :roll:
Jednak dziś obudziłam się z przekonaniem, że nadszedł i na mnie czas :lol: Chyba dojrzałam do własnego wątku. Muszę tylko ogarnąć temat z wklejaniem zdjęć, by się od razu otwierały a nie wyskakiwały same linki ;:223
Normalnie podjarałam się jak nastolatka! Idę tworzyć swoje miejsce na FO :tan
Dziękuję Dziewczyny za zachętę! ;:196
Awatar użytkownika
gosiakmala
500p
500p
Od: 9 sty 2011, o 14:27

Post »

Hej nyna kope lat ;:202 ;:168

kochana w tym bedziesz siać warzywka? podejrzałam u Ciebie takie fajne skrzynki i takie same planuję na warzywniaczek :)

Obrazek

Wstawiasz za duże fotki, poprawiłam. /Iwona
Moja Milowa
Pozdrawiam Gosia
Małżeństwo jest to związek, w którym jedna osoba ma zawsze rację, a druga to mąż ;)
Awatar użytkownika
nyna76
1000p
1000p

Post »

Gosieńko, wiesz co to jest? To jest podzielony na części kompostownik z OBI. Właśnie dzisiaj miałam wolne w związku z inspekcją na działkach i zaczęłam trochę grabić, wrzuciłam do jednego trochę liści, gałązek, na to pójdzie ziemia do warzyw i grządka gotowa.

Dziasiaj jak na złość córcia długo się kręciła i nie mam juteraz czasu, żeby wstawić zdjęcia, jutro pokażę jak tworzyłam rabatkę pod jeżówki. Wiosna powolutku przychodzi, obudził się rabarbar, orliki też już rozwijają listki.

Leosiu, ja w pierwszym roku wyrywałam garściami orliki, tyle ich miałam w takim dziwacznym niebieskim kolorze za którym w ogrodzie nie przepada, ale jak u innych forumowiczów zobaczyłam kolory i odmiany pełne, zwariowałam... Zamówiłam już 3 pełne odmiany i dostałam prezenty od cudownych kobietek z forum. Wszystko czeka na wysianie, nie zawiedziesz się, naprawdę musi się dla nich znaleźć miejsce.... Jak się czujesz mamusiu?
Ja bardzo chciałam mieć szybko po Mateuszu drugie dziecko, ale musiałam prosić M aż 4 lata. ;:180 Gdybym miała z 10 lat mniej i kilka mln z lotto na koncie postarałabym się jeszcze o jakieś dzieciątko....
Ania
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Kochana. Przytuptałam do Ciebie na fotki, by mieć po nich kolorowe sny a tu klops. :lol:
Jak czytałam Twoją wypowiedź o trzecim dziecku, to jakbym siebie słyszała... tak samo myślę: parę latek mniej i więcej zer na koncie...
Hah! I na dodatek mój Em też chciał mieć tylko jedno dziecko (sam pochodzi z licznej rodziny, gdzie był tym najstarszym) i o drugim nie chciał słuchać. Też musiałam namawiać :lol:
No nic. Liczę na fotki w dniu jutrzejszym. Do zobaczenia :wit
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”